Отиди на
Форум "Наука"

др-бр

Потребител
  • Брой отговори

    517
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    3

др-бр last won the day on Юли 26 2023

др-бр има най-харесвано съдържание!

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

др-бр's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In Rare
  • Dedicated Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

1,1k

Репутация

  1. Това може да го каже някой, който хал-хабер си няма от това как Япония(сама) се въоръжава от десетилетия, какво оръжие КУПУВА от сащ от 70 г назад., причините за това въоръжаване през годините и споровете предизвикани от Китай за островите Сенкаку. Япония си е въоръжена много добре. И това е нормално при тази индустрия. Но като цяло си траят и не изнасят оръжие поради наложения след ВСВ пацифизъм. Флотът им e по-голям от флотите на европейските сили, а в качествено отношение най-вероятно също ги превъзхожда. И това е от време оно. Дори след войната поддържат силен флот, имайки предвид, че СССР на километри. С годините, се отчита и заплахата от Китай. И то не от вчера. Между другото, Корея също има респектиращ флот, както и Тайван, другите страни в района също се въоръжават. Изобщо в района е нажежено от години.В последно време повече, защото Китай открито изявява претенции към островни територии на почти всички морски съседи. Конкретно в Япония, буквално се стигна до сблъсъци покрай островите Сенкаку. Само дете не се стреляха. Японците от доста години предвиждат такъв конфликт, който би трябвало да се развие в морските простори далеч от метрополията. Отчитайки необходимостта от авиационния компонент на флота, и създадоха нещо невиждано вертолетоносенразрушител . Реално вертолетоносач, но (само)наложеният пацифизъм не позволяваше да имат авианосни кораби, затова измислиха такава класификация. Това на снимката точно така се води. И още като пуснаха Изумо на вода през 2015 на всички беше ясно, че този уж разрушител с възможност да носи някакви вертолети, всъщност е подготвен за вертикалноизлитащата версия на Ф-35 самолетоносач. Вече положението в света е такова, че спокойно могат да свалят маските. Япония купува оръжие от САЩ, буквално от края ВСВ. Та не е сега изведнъж американците да са започнали да я въоръжават. Всъщност, американците даже отказаха желанието на Япония да закупи Ф-22, най-скъпият самолет в историята, като го модернизират с авиониката и сензорите на все пак по-новия Ф-35. Това щеше да е най-добрият самолет в света.
  2. Kaто стана дума за сексуални нагон, който бил животински и кое е нормално/ненормално в природата.....Сред леопардовите тюлени в Антарктика има следната любопитна практика, разгонените млади мъжкари, които не са се добрали до женски да използват за задоволяване на нагона си нещастни пингвини, които след това дори не изяждат. И изобщо ако човек се разрови в естествения природен секс ще намери и други подобни случаи на сексуално насилие, включително междувидово. Та хайде да не служим с примери за това какво е нормално точно от животинския свят
  3. Tоест единствено нормалният полов контакт е полов орган с полов орган. Съответно милиони хетеро хора осъществяващи го не по този начин и използващи входове и изходи на храносмилателната система, докосващи вход на храносмилателната система до полов орган и дори използващи други части от тялото за задоволяване, практикуват неестествен секс. А за фетишите, които също са масово явление, да не говорим
  4. За да предаваш мнението на хипотетични психиатри не ти трябва диплома. И аз познавам психиатър(няма да ти кажа кой), който не мисли така. А за това как с поглед определяш ....това са думи на някой "екстрасенс" или циганка на площада, която всичко познава. След такива приказки, дълбоко се съмнявам да имаш каквото и да е гравитиращо около медицината или изобщо науките образование. Пък ти си се опирай на хипотетичната диплома, което е и логическа грешка. И на никой тук не му пука за какъв се представяш. Между другото, при теб доста самоличности и призвания могат да се намерят. Кои от тях са реални, никой не го интересува. Толкоз от мен със спама. Пък ти продължавай да избиваш комплекси и митоманстваш.
  5. Можеш да различиш болен от здрав, сериозно ли? Тоест можеш да премериш температура. Пак казвам, не сме в 17 в., за да дойде лекаря да пипне челото, види езика, чуе гърдите и да каже дали някой е болен. След цяла седмица ще излезе резултатът от пробата от мозъчната тъкан на бащата на една позната е злокачествена. Но подозирам, че ти само като го погледнеш ще знаеш дали е болен. С подобни изказвания олекваш здраво, дори в това, което уж разбираш. А позовавай се на приятел-незнайния психиатър. Може и на чичо си да се позовеш. Все тая. Както казах и ти можеш имаш и свое мнение, но не се опирай като опора на дипломата си
  6. Не си учил "медицина" като специалност. Имаш общи предмети със специалност медицина. Общо поле с няколко медицински специалности като УНГ и до там. Не сме в 17 в., когато лекарят е бил специалист по всичко, а зъболекарите дори не са и били медици. От тогава е минало много време и много неща са развити и научени. И както няма да отида при стоматолог за лицев тремор, нищо че имаш идея от лицеви нерви и работиш върху главата на човека. По същия начин, няма да отида при УНГ да ми направи пломба, нищо че те работят точно там, където и ти, дори вадят зъби. Та за психични състояния/патологии бих отдал по-голям кредит на доверие на специалист учил 6 г. медицина и още 5 г. психиатрия или евентуално неврология. Не, че не можеш да изказваш мнение-напълно свободен си да го правиш. Просто не претендирай за някакъв авторитет и експертиза на база дипломата си по стоматология.
  7. Не, че нещо-ама, Лапландец-последно какъв медик си?Нали беше зъболекар. Сега пък изправяш гейове.
  8. Много психични състояния излизат от нормата. Дали ще бъдат обявени за патология зависи от това дали те вредят на индивида и обществото. Примерно,като говорим за сексуални практики, не съм чул някой да е обявявал фетишите за болест или да се стреми към това. А определено не е нормално да получаваш сексуална възбуда от мръсно дамско бельо или....да не продължавам, че има много откачени неща. Но това не е болестна патология.
  9. Склонен към хомосексуалност(полов контакт с мъже) не значи, че бил само хомосексуален. Сам си писал за бисексуалността. Човекът още може да си е склонен към секс с мъже, но да предпочита(обществената норма да го кара) да е с жени. Всъщност има много случаи на такива "изправени" от обществото мъже, които са скрити хомосексуалисти/бисексуални. В публичния си живот са примерни съпрузи и бащи, но тайно кръшкат с мъже. Сещам се и за онзи анекдотичен случай, при който престарял британски ветеран от ВСВ, в края на живота си решава да покаже кой е и си прави операция за смяна на пола. Мисля, че и в България беше се заселил някакъв пенсиониран британски военен, който беше започнал да се облича и възприема като жена. Общественото отхвърляне ограничава случаите на еднополов секс само за проба и забавление, така да се каже следвайки модата. Но само би скрило хората, които наистина имат такива влечения. По същия начин, изваждането на тези отношения на светло, говоренето за тях в положителен контекст и превръщането им в част от културата, пък води до нарастване на случаите на търсещите себе си и експериментиращи в секса. Засилва изявата на бисексуалните тенденции или поне не са толкова скрити Отделно, че вече хомосексуалните няма нужда да се крият.
  10. В Рим за сексуалните контакти на мъж от висшата класа важно е било дали той ще е АКТИВНАТА и получаваща удоволствие страна т.е да проявява мъжка сила и власт. Без значение дали ще е с мъж или жена. На никого не му е пукало дали ще се съвкуплява с някой роб или клиент, но е трябвало да е от страната на мъжа. Ако обаче е от поемащата страна е сериозен проблем и позор.
  11. Трудно можем да определим психологията като наука в тесен смисъл. Не и цялостно. Ползата и тезисите на голямата част от всичките школи и течения-те са огромен брой не е експериментално доказана. А и в повечето случаи няма как. АКо се развъртиш край студенти, а и дори край завършили психолози-те имат доста езотерично мислене. Има разбира се и такива, които работят със статистика. Примерно-реалните тестове за интелигентност, които са правени от психолози, са създадени на база събиране на статистическа информация години наред и съдържат контролни въпроси, за да се избегне налучкването..И долкото знам, може да ги прилага само специалист минал съответен курс. Тоест-това не са разните книжки с тестчета и тези на Менса, които май не се базират на нищо. По подобен начин работят и специалистите по полиграфски изследвания. Има психолози, които работят с биологията и невронауката. А психоанализата си е изучава в курса и има психолози, които в практикуват във фройдовия или юнгиански вариант. И помага за някакви неща и в някакви случаи. Но разбира се няма нищо строго научно в нея.
  12. Не е ли очевидно, че Лукашенко е платил на терористите. И първосигнално и за хората притежаващи втора сигнална система и търсещи най-простото обяснение(Бръснача на Окам) това е напълно ясно. Хванали са ги на границата с Беларус, защото са искали да отидат точно в Беларус при поръчителя си. Идеята, че е трябвало да минат строго охраняванта граница и да влязат в Беларус, който е милиционерска държава и верен съюзник на Путин и от там през строго охраняваната граница с Украйна не издържа.Пък и рублите получават своя смисъл. Не са оточнили какви рубли. Очевидно е, че става дума за беларуски рубли. Първосигнално и второсигнално е напълно ясно за всеки диванен експерт, който не е попречил на истината сама да изкристализира, като събира информация и мисли върху нея, че Лукашенко е поръчителят. Колхозникът като здраво свързан със СССР не е доволен от управлението на Путин. Не действа като Сталин. Много е мек. А и с този ботокс, скъпи костюми и западни часовници, много се отклонява от истинския съветски дух. Воден от иситински идеен план-Лукашенко желае да предизивка безредици в Русия. Да свалят путин. Страната да излезе от пътя на капитализма и да се възстанови СССР. А кой ще е по-добър лидер от него. А украинската версия е измислена от руските служби, които участват в заговора и залъгват Путин, за да не разбере за истината. Това е очевидната истина. Всичко останало са спекулации и опити за конспирации.
  13. Всеки завод-стратегически обект! А сега се сети колко усилия, средства хора ще са наобходими. ВПК на Русия пуши. Не могат да си намерят достатъчно хора за работа. Още по-малко кадърни. А хора, които да оперират с тези системи? Тоест дроновете си вършат работата, дори и в това направление. Нали стана ясно, че украинските дронове не са като безаналговите ирански пърпоретки. Та няма да е толкова просто. Освен това, за прецизни електорнни системи забрави в Русия. Прецизни камери, какво е тъй нещо? Русия просто не разполага с такива.Софтуер за компютърно зрение-няма начин. За всичко трябва да се моли на Китай. Между другото, преди войната, за системи за нощно виждане разчитаха на френски разработки. И още нещо. Русия се дъни в организацията. Ще им трябва време и то учейки се от украинците да сформират мобилни противодронни групи. По същия начин както и украинците ги изпревриха в масовото използване на дронове.
  14. Всичко това в бъдеще време и не за Русия. А то и сега има как да се работи срещу дроновете. Като набуташ много радари, ПВО и РЕБ на единица площ. И това става на фронта. Затова и големи дронове като байрактарите, които са по-лесно откриваеми вече са кът на бойната линия от украинска страна. Само че няма как да нацвъкаш радари, ПВО и РЕБ навсякъде. Или поне ще е много скъпо. А Расия, страна агромная. Ако вземат да пазят всеки стратегически обект, ще трябва да преместят съответното оборудване(доколкото го има) и персонал от някъде другаде. Същото важи и за акустични(имало ги е ощо по време на ВСВ) и оптични сензори. И сега се замисли, дали разработката и производството на сравнително евтини БЛА, които ще предизвикат предислоциране на части и разработка на скъпи нови системи с неясна каква ефективност, които пак няма да редуцират заплахата, все пак не си струва. А иначе, украинците са намерили цаката на дроновете, които руснаците използват за атаки в дълбочина. Дърти системи, като Гепард или дори качени на камион малокалибрени оръдия/картечници и добре организирана система за откриване. Съвсем друг е възпросът, защо руснаците и до ден днешен нямат БЛА от класа на украинските, с които проникват в дълбочина, а ползват и даже произвеждат иранските шперплатови дронове от нисък клас.
  15. Хайде, сега да се върнем в първи клас. Кое от написаното от теб е ДОКАЗАТЕЛСТВО или ФАКТ? Това е първосигнална удобна на теб хипотеза, която дори не е теория, защото се нуждае сама по себе си от някакви факти и доказателства, на които да се базира. Пак, съжалявам, но Бръсначът не се прилага към вярвания и първосигнално мислене. Или по-точно, ако се приложи, което ти съзнателно не правиш, ще излезе, че това, което пишеш са вярвания и първосигнално мислене, които нямат връзка с фактите.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...