Отиди на
Форум "Наука"

Донатело Версаче

Banned
  • Брой отговори

    72
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Донатело Версаче

  • Рожден ден 13.07.1982

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    История, география, литература.

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Донатело Версаче's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

93

Репутация

  1. Как винаги ще помним славната Русия и нейната саможертва. Дори по време на църковната света литругия, всички замлъкват за да може свещеника да каже: "Блаженопочиналия наш освободител, император Александър Николаевич, и всички воини, паднали на бойното поле за вярата и освобождението на нашето отечество, да помене Господ Бог в царството Си сега и винаги, и во веки веков (на църковнославянски). И как патриархът на българската литература Иван Вазов - русофил и патриот болгарский ще заяви в едно свое стихотвореие, което ще се помни вовеки: " Русия! Колко ни плени туй име свято, родно, мило! То в мрака бива нам светило, надежда - в нашите злини! То спомня ни, че ний кога сме забравени от целий свет, любов, що никога не гасне, за нази бди с най-сладък свет. Русия! Таз земя велика по шир, по брой, по сила! Тя с небето има си прилика и само с руската душа! Там, там молбите ни се чуват и в днешния печален час сърца все братски се вълнуват осемдесет милйона с нас! Добре, че Вазов, днес не е жив за да бъде оплют от русофобите. Русофобията - обществено явление на български безрдоници, предатели и туркофили (Стамболов), което се съчетава с омраза преди всичко към България и след това към Русия, без значение политическите режими. Как удобно забравиха мерзавците - русофоби, българоомразци известните думи на нашият национален герой и борец за свободата- Капитан Петко Войвода към изрода Стамболов: - "Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина. Пет века алемани, французи, ингилизи дружаха с падишаха, сал дядо Иван дойде да помогне на българите. Хвала на Бога и Свята Русия! " За мен лично, като български патриот и русофил в културно-духовно отношение; участието ми този форум на негодници, безродници, туркофили, неудачници, антибългари и предатели, заслепени от любов към гнусния Запад и отвратителния сащ (нарочно с малка буква, поради неуважение) приключи завинаги. И на изпроводяк, припомням легендарните думи на българският генерал Радко Димитриев: "Има ли я Русия, има я и България. " Аре, майната ви лекета!
  2. Слава на Русия, нине и присно и во веки веков. Амин!
  3. Чудесно! И да не забравя да бацна и аз едно американско знаме за поздрав на американофилите.
  4. Сборник с чудесата на св. вмчк Димитър не знам дали има на български някъде, но на латински език има едно негово житие в което се изброяват доста чудеса свързани с личността на светеца. Има дори икона на която св. Димитър Солунски пробожда с копие българският цар Калоян, който обсадил Солун през 1207 година. Според преданието гърците се молили с акатисти и литании светеца - покровител да им се притече на помощ в битката им срещу българските войски обсадили града и докато нашият цар спял в шатрата си, дошъл св. Димитър на бял кон и го убил; затова и на иконите често св. Димитър (Димитрий) е изобразяван яздещ бял жребец с копие в ръка пробождащ цар Калоян.
  5. Може би, както Сталин уплаши над 4 млн. пленени германци и ги прати на свежа почивка в Сибир?
  6. Най- сърдечно благодаря за пожеланието. Оценявам го!
  7. https://ime.bg/bg/articles/mityt-za-onova-vreme/ - институтът за пазарна икономика оборва всичките ви лъжи за онзи период от деградацията на монархията. Явно шизофренията не прощава на русофобите.
  8. Няма база за сравнение. Доходите на голяма част българите наистина са били по - високи от тези след 1944 год. но инфлацията в царството е била много голяма и реално погледнато с голяма заплата не е било възможно да си купиш повече хранителни продукти, от колкото през комунизма. https://ime.bg/bg/articles/mityt-za-onova-vreme/ - един добър анализ на икономическият институт за пазарна икономика в България разобличаването на митовете за "възхода" на царство България, преди ВСВ.
  9. Хаха, каква средна градска класа, през 19309- те години? Като процент от българското общество, тази прослойка българи е под 2%. В съседите на България балкански държави, също има, средно- буржоазна градска класа, само че техните историци не правят опити, като теб да изопачават историята си постфактум, както ние в България.
  10. Само няколко по -големи обществени сгради са придобили модерен европейски облик, провинцията ни е била пълна мизерия и скърб, дори асфалт не е имало и хората са ходили с гумени ботуши из калта за да стигнат до разнебитените си керпичени къщички. Няколко съвременни сгради с барокова архитектура, не значи, че е имало напредък. И в Африка има такива сгради, дори и молове си имат, значи ли че са дръпнали рязко напред в развтието си? http://www.bgspomen.com/2017/11/blog-post.html - тежкият живот на селянина в царство България, спомени.
  11. Какви доходи на глава от населението през 1935 и следващите години? Царството не е имало пари да покрие елементарните разноски по обслужването на армията си, камо ли да е имало пари за заплати и пр. Никакъв растеж не е имало, до 1944 година. "Няма спор че България през 1938 година е бедна и предимно аграрна страна", " - цитат. Тук съм изцяло съгасен с теб, този път сме на едно мнение. Това доказва, че България след първата национална катастрофа, 1913 година през време на Междусъюзническата война и втората национална катастрофа, 1918 година е България затънала в блатото на следвоенната мизерия Фердо и компания неудачници.
  12. Вечна слава и признатеност на братска Русия/СССР и дай Боже руската армия отново да се завърне в България, за да се отървем от отрепките, които ни управляват днес.
  13. Разбирам, че се опитваш да изкараш черното - бяло, но няма как да стане така, както искаш ти. Изостаналата монархия и икономическите статистики от онова време, говорят за ниското качество на живот на българският селянин, макар че е имало и средна селска класа - занаятчии, майстори и пр. това обаче не е гарант за развита към 1930 - те години държава.
  14. Именно затова сравнявам България от 1938 год. с другите европейски държави по онова време и сме били най - бедната държава, макар и не по БВП , но все пак значително бедни и тънещи в мизерия. Български деца, от времената, когато бяхме една от най - изостаналите страни в Европа.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...