Отиди на
Форум "Наука"

Любомир Блажев

Потребител
  • Брой отговори

    72
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Любомир Блажев

  1. Народ, който иска да не бъде убиван, да не му се вземат жените и децата насила и да не бъде ограбван, определено е бил под робство. Дано има повече такива документи и да се помни това.
  2. Установих го след като ми забранихте да говоря за автохтонство и почнах да гледам другите раздели от форума и видях, че последните отговори са от 2020 и назад. Разбирам намека ви за киселото грозде, но това е самата истина. тантин,българоид,мейкбулгар, атом са единствените и още 2-ма 3-ма чат пат пишат в последните години. Други няма. И впрочем не възнамерявах да се връщам тук, но други активни бг форуми не открих, а групите във фейсбук са пълни със неграмотни лелички и чичковци. Тъй че, пак съм тук, под вашата милостиня. Кажете ми обаче, който и да е от вас, какво трябва да си мисля? Цитатите от Пасков са пре-много за автохтонството. Вие казвате, че ги няма в оригинала, но това може да се каже за всеки един цитат. Освен да тръгна да търся оригинала и да науча старогръцки ли? Как да вярвам на нещо друго? Сведения за прабългари тюрки няма никакви и е абсурдно, ако представите директни, категорични такива, веднага си връщам думите назад. Но уви все получавам отговор, в който с две думи се казва, че аз съм нечел идиот, а този от среща ми е възвишен, всемъдър историк, който обаче все пак не пуска нито един артефакт/цитат/нещо, което да ме убеди. Не че някой трябва да се заема да ме убеждава, разбира се. Както казах чета Цанев, там няма нищо написано стил "казал, показал, доказал", а разбира се всеки друг метод е в категория фантастика. След като изчета неговите хроники, на които трябва да му се доверя сляпо, ще взема един Спароток, един Ганчо Ценов и още два автора, които вие ми кажете, като най - убедителни, с не автохтонски твърдения, ако някой благоволи да каже, след което ще взема информирано решение за себе си. Или можете просто да споменете цитати, но ако са от типа "от сарматите се родиха славяните, тюрките и еди кой си", това не значи нищо, българи не са споменати. Какво да си мисля, като виждам цитати и карти, на които очевадно се споменават българите на територията на днешна българия и румъния? Че даките са българи от Йосиф Флавий (1 век) в Юдейската война и куп такива подобни, крайно категорични цитати. Вашите контра-аргументи са "ВСИЧКИ ТЕ СА ЛЪЖА"... Е, разбирате ли ме? Какво да си мисля аз? Луд ли да стана? И тона, който държа аз, е успореден с тона към мен. Все пак няма да оставя да ме премажете като червей, само защото сте на друго мнение и сте чели повече.
  3. Спорих защото знам, че сте чели само свободни съчинения и нямате такива доказателства, каквито има автохтонската теория. Когато поисках едно, най - убедителното, то беше цитат, който въобще не споменава българите, а казва кои народи са излезли от сарматите, без да споменава българите. После сравних със автохтонските цитати. Целия ви контра-аргумент беше, че преписите били грешни или че авторите се били ебавали, което може да важи и за вашите и без това нерелевантни цитати, които не споменават българи въобще. То се усеща когато някой лъже и се прави на многознайко, ама все някак няма доказателства. След което осъзнах, че цялата ви теза е базирана на никакви исторически извори, а само философстване за имената на Дуло, прическите им или "ама учените не мислят така", което е дефиницията за глупост. Кои учени, какво, как, защо тук отговор няма. А ако има, той пак е нелогичен и глупав. При всички положения изворите са изцяло на страната на автохтонците. Даже може да се обобщи като извори срещу философстване. Избирам извори. Тръгнах да търся друга тема по която да говоря и да не е за произхода на българите и осъзнах че няма в този форум. Видях, че в целия форум има общо пет човека и нищо чудно, с такъв модератор, който цензурира всеки с различно мнение. Вие сте едни отживелици, с отживели, неверни твърдения, капсулирани в някакво форумче, в което всяка карта и цитат на абсолютни исполини в историята ги сучете само и само да ги отречете, ама по - най отчаяния и очевадно нелеп начин и в същия момент нямате никакви доказателства. Учил съм история в училище, после съм слушал канали на историци в ютуб. Не съм чел. Взех една книга на Цанев и ме беше срам да чета такива тотални глупости. Заради името Бактрия тоя почна да говори как сме освободили евреите от Египет и сме космически народ с най - древните знания. Същите свободни съчинения, които чета и тук. А иначе дошлячество може да е имало и от само тракийски народ, без проблем. То така има най - голяма логика. Дошли са римляните, тия са се преместили към другата част на земите им на североизток, после са се върнали. Все пак са били най - многобройния народ след индийците. Или той Херодот всъщност е един никаквец, чакай тука сега форумаджиите да го поставят на мястото му и да обяснят как той греши Славяни ли ще ги наричаш, траки ли ще ги наричаш, все е тая. Това и обяснява как славяните са дошли на балканите без да се бият с траките, щото са си били тук, за това. Айде да ме банват и да си търся форум с повече от пет човека.
  4. на кой му се четат свободни съчинения? Никой ...
  5. Може ли да препоръчате сериозен автор? Ще изчета хрониките, че вече го платих, но няма да вярвам. Държа автора да пише стил "казал, показал, доказал", без много филосовстване. Благодаря
  6. Ееее, сериозно ли? Добре де, искам да говоря за история с някой, съжалявам. Ще гледам тогава да избягвам тази тема за да не нарушавам правилата (?!) А иначе нищо не съм игнорирал, именно това казвам, само съчинения до момента, няма нищо за игнориране Но спирам. Повече за автохтонство няма да пиша.
  7. Междудругото не съм чел нито един автор. Видях цитатите на автохтонците и видях че няма сведения за хан, Тангра и тн и това ми стигна. Но си изпуснал това, че казах че съм лаик и допускам да науча каквото и до е но до момента няма от никой нито един цитат
  8. Спрях да чета дотук. Литературния форум не е тук. Живели и капе кривели... Здраве да е Добри аргументи....
  9. 10% не са малко, колко века разлика от първите старославянски надписи? Този пръстен един Бог знае от кога е...
  10. Не знам честно казано. Трудно ми е да си направя извод, помогни ми с жокер за какво намекваш.
  11. Ако е истина, че е добавка, а това ние няма как да кажем със сигурност, тогава това е поредния цитат от средновековието, който нарича траките българи и българите траки. А може и да не е добавка. Днес е 2022 година и си мисля, че хората живяли хилядолетие по - рано от нас знаят по - добре кои са българите. Но все пак, чакам някой да докаже, че е добавка. Ако не го докаже, значи не е.
  12. Юдейската война Естествено има съвременни свободни съчинения от руснаците, че преписвачите са добавили това онова, че го нямало в оригинала. И просто като се замисли човек, кому е нужно някой да преписва книга и изведнъж да добави "даките наричани българи", хей така да си го добави, хахха?¿?¿? https://www.academia.edu/6062131/Глоса_за_българите_в_славянския_текст_на_Юдейската_война_от_Йосиф_Флавий_Старобългарска_литература_33_34_стр_485_493_A_Gloss_Concerning_Bulgarians_in_the_Slavonic_Version_of_Flavius_Josephus_Jewish_War_
  13. https://bnr.bg/en/post/100729084/present-day-bulgarians-carry-genes-of-thracians-and-proto-bulgarians-not-of-slavs
  14. Да, века е объркан, вече го говорихме и преди, не се хващай за него като удавник за сламка. Виж сега, ти ако тръгнеш да си използваш мозъчните клетки до краен предел за всичко, можеш и на черното да кажеш бяло, което и правиш. Библията също има преписи безброй, корана също, цитатчетата (то даже май е само едно), което казва сарматите кои народи са дали, също има безброй преписи, ама го приемате като чиста монета нали?
  15. I-II век-Йосиф Флавий пише „Даки наречени българи“#
  16. Тоест една шепа хора имат монопол над това какво ще се брои за цитат и кой "не минава научния метод". Пълни глупости. Казал го е Флавий, ето ти цитата. Ако искаш си удари гъза в тавана от яд.
  17. Йоан Зонара (12 век): "[...] Пеонци - латиняни или тракийски народ, македонци. Това са така наречените пеонци. Пеонците са българи [...]" Йоан Цеца (12 век): „[...] Пеонците са българи [...]“ Гило Тускулан (11 век): „[...] българи, които са наречени траки според предишните (по-стари) паметници [...]“ Йоан Малала (6-ти век): „[...] Ахил замина с Атрейдай, като доведе собствената си армия от 3000 души от мъжете, известни тогава като мирмидонци, но известни сега като българи [...]“ Михаил Аталиат (11 век): „[...] Мизите със сигурност са българи, получили по-късно новото си име. [...] Българите са мирмидоните [...]“ Йоан Екзарх (10 век): „[...] Тесалийските мирмидонци на Ахил са българи [...]“ Касиодор (VI век): „[...] Българите са стар мизийски или илирийски народ [...]“ Магн Феликс Енодий (6 век): „[...] Българите са стар мизийски или илирийски народ [...]“ Димитър Хоматиан (13 век): „[...] Този велик баща и просветител на България беше от европейските мизийци по произход, които хората обикновено познават и като българи [...] Анастасий Библиотекар (4 век): „[...] Българите са обединили родината си в съответствие с тяхното кръвно право [...]“ Лъв Дякон (10 век): „[...] За византийците думите мизийци, скити и българи означават едно и също нещо, те ги използват като синоними [...] V-VI век - Йоан Малала: „Така нареченият Ахил отиде с Атреидай и поведе собствената си армия от три хиляди мъже, наречени тогава мирмидонци, а сега българи“ I-II век-Йосиф Флавий пише „Даки наречени българи“ Йоан Цеца: „Пирос и Акамас (родом) от тракийския Хелеспонт, марониеца Евфимос, син на Трезий, Пирехмие, който беше от пеонците, всички те бяха от българите, от тези на река Аксиос, наричана още Вардар Траките са славяни, славяните са траки. Те са ние и ние сме те. За това Херодот казва, че са толкова многобройни. Имаше златен тракийски пръстен на който се разбираше всичко. AZ, ZENA, и още думи. Има го качен тук. Даже имаше проучване кой ще го разбере и повечето славяни по балканите го бяха разбрали какво пише без помощ. А до колкото до моята теория, отиди в което и да е било българско село и кажи здравей на някой пенсионер. А това че тук сте се събрали една групичка и се подкрепяте не ви прави прави. И от шамарите не ми пука, кожата ми е дебела, дебела тракийска кожа
  18. Ето го него и още няколко Йоан Зонара (12 век): "[...] Пеонци - латиняни или тракийски народ, македонци. Това са така наречените пеонци. Пеонците са българи [...]" Йоан Цеца (12 век): „[...] Пеонците са българи [...]“ Гило Тускулан (11 век): „[...] българи, които са наречени траки според предишните (по-стари) паметници [...]“ Йоан Малала (6-ти век): „[...] Ахил замина с Атрейдай, като доведе собствената си армия от 3000 души от мъжете, известни тогава като мирмидонци, но известни сега като българи [...]“ Михаил Аталиат (11 век): „[...] Мизите със сигурност са българи, получили по-късно новото си име. [...] Българите са мирмидоните [...]“ Йоан Екзарх (10 век): „[...] Тесалийските мирмидонци на Ахил са българи [...]“ Касиодор (VI век): „[...] Българите са стар мизийски или илирийски народ [...]“ Магн Феликс Енодий (6 век): „[...] Българите са стар мизийски или илирийски народ [...]“ Димитър Хоматиан (13 век): „[...] Този велик баща и просветител на България беше от европейските мизийци по произход, които хората обикновено познават и като българи [...] Анастасий Библиотекар (4 век): „[...] Българите са обединили родината си в съответствие с тяхното кръвно право [...]“ Лъв Дякон (10 век): „[...] За византийците думите мизийци, скити и българи означават едно и също нещо, те ги използват като синоними [...] V-VI век - Йоан Малала: „Така нареченият Ахил отиде с Атреидай и поведе собствената си армия от три хиляди мъже, наречени тогава мирмидонци, а сега българи“ I-II век-Йосиф Флавий пише „Даки наречени българи“ Йоан Цеца: „Пирос и Акамас (родом) от тракийския Хелеспонт, марониеца Евфимос, син на Трезий, Пирехмие, който беше от пеонците, всички те бяха от българите, от тези на река Аксиос, наричана още Вардар
  19. Дай ми Нобеловата награда веднага I век-Йосиф Флавий пише „Даки наречени българи“ Закво ме накара да ровя цитата като го знаеш много добре и сме писали за този цитат. Дай ми наградата веднага пъпеш такъв
  20. Има думи, които обаче съвпадат. Онези от златния пръстен. "AZ", "ZENA", и тн. Знаете ги...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...