Отиди на
Форум "Наука"

Admixtools_guy

Потребител
  • Брой отговори

    59
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Admixtools_guy

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Admixtools_guy's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Collaborator Rare
  • One Month Later Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

32

Репутация

  1. "Българският GPT" също не римува на български, но римува на английски. Което потвърждава абсолютно всичко написано от мен преди 2 месеца.
  2. И още нещо - гърците не са наследници на древни елини, понеже ромеите са асимилирали древни елини, а гърците са асимилирали част от ромеите, които пък преди това са асимилирали древните елини.
  3. Точно така. Ако в днешно време един австралиец е наследник на македонци, откъде е взел гените си - от българи или от македонци? Не е от българи, понеже македонците са асимилирали българите, така че австралиецът не е наследник на българи.
  4. Ето едно видео, за да подпомогна форумните колеги с по-слаба фантазия:
  5. Аха, значи "отворен" не е open-source, не е и "достъпен". Не разбирам какво е тогава "отворен" езиков модел. Може ли да дадете пример за отворен езиков модел на английски език?
  6. Ако е съвсем очевидно, че смисълът на "отворен" се отнася за "достъпа", то авторите на текста съвсем очевидно са лъжци. Твърдението, че на 3.3. ще имаме "първия отворен изкуствен интелект на български език" е лъжа. Аз на моя лаптоп имам ей-така между другото около 5 други "изкуствени интелекти на български език", които са хем "отоврени за достъп", хем open-source. ChatGPT е изкуствен интелект на български език, отворен от повече от година. Google Bard пък е друг изкуствен интелект на български език, отворен за достъп. Пример.
  7. Под "отворен" аз разбирам open-source. Този модел не е open-source, понеже на https://bggpt.ai/ пишат: Т.е. към момента само събират имейли на хората, с цел по-късно да ги спамят, предполагам.
  8. Според доц. д-р Чобанов и сътрудника му Светослав Стамов, съвременните българи са 40% прабългари. Ако приемем, че останките от Сунгирь са славяни, значи прабългарите съвпадат с Aegean (Roman era 1-200 AD) от модела, който е пуснал г-н Стамов. Другият вариант е останките от Сунгирь да са прабългарите, и тогава славяните съвпадат с Aegean (Roman era 1-200 AD) от модела, който е пуснал г-н Стамов.
  9. Гугъл Бард явно също "ползва основно уикипедия" (по твоята логика, според мен не):
  10. Значи за него Райк и Лазаридис, които в последната статия показаха 19,3% "ранно-железни гени от България, Капитан Андреево в съвременните българи, са "никой". От Беларус нямаме никакви проби от никой период. Той всъщност нарича "белорусия" останки от Сунгирь, които са източно от Москва
  11. Аз ти бях казал, че спирам дискусиите с теб, в случая само забелязах лъжливи твърдения от теб и ти пуснах няколко източника, които те опровергават. Ти написа "Българите никога не споменават за някакви траки, а те самите не рядко са определяни като ...мизи ! Но това е следствие на Топонима който обитават, а не че са потомци на несъществуващи легендарни мизи." Сега пишеш, че Юлиан "определя произхода си от мизите". Изясни си сега за себе си въпроса, мизите несъществуващи и легендарни ли са, Юлиан халюцинирал ли е, или не. Приписваш ми твърдения, че Тукидид отъждествява траки с булгарои, това се нарича Straw man fallacy. Няма да споря и дискутирам с теб.
  12. Император Юлиан, племенник на Константин Велики, се определя като мизиец по бащина линия. Йоан Зонара: в симеоновия превод на Юдейски войни на Йосиф Флавий е направена „творческа добавка“, която гласи: която в превод гласи: „илирите, далматите и даките наричани българи живеещи на р. Дунав под римска власт“.
  13. Figure 2 е "HLA-DRB1 dendrogram performed with Neighbour-Joining method". Зачудих се защо правят дърво само на един ген. Погледнах авторите и видях име, което май нещо ми говори. В Уикипедия имат дълга статия за него. И се оказа, че наистина съм срещал това име по-рано - в статия от 2001, със звучното име HLA genes in Macedonians and the sub-Saharan origin of the Greeks. Там същият автор, заедно с имена като Dimitroski, Blagoevska, Zdravkovska, изследват само една група гени и стигат до следните важни изводи:
  14. Тези неща също ги разбирам, но питам за примери къде Identity By State, сметаната през Plink, се използва в съвременни и не много съвременни статии за палеогенетика.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...