Отиди на
Форум "Наука"

ThunderGoddess

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ThunderGoddess

  1. Ей в тези двете направо се влюбих като ги чух, затова реших да ги споделя с вас:
  2. Забелязала съм го, но го мислех за някакво отклонение на моя мозък . Лошото, особено когато човек се опитва да чете бързо е, да срещне подобни думи - които започват, завършват по еднакъв начин и горе-долу се състоят от един и същ брой букви. Тогава най-често правя грешки и като не ми се върже думата с контекста, връщам се да я прочета по-внимателно.
  3. Уау, последните обират точките, наистина много интересно съчетание на стилове. От мен: Legenda Aurea - много се доближават до Nightwish с Таря като звучене:
  4. Интересен тест, наистина, и аз бях правила подобен във Фейсбук, но беше много по-кратък и мисля, че не беше толкова изчерпателен. Този сякаш повече си тежи на мястото.
  5. Ах, страхотна тема! Много интересен въпрос! Много хора от миналото искам да срещна ... я да видим за какво се сещам в момента: Юлий Цезар - естествено. Много интелигентен, придвидлив човек, страхотен тактик, определено си е заслужил място в историята. Бих си поговорила с него за целия му живот, бих го помолила за няколко съвета какво да направя, за да предвиждам всичко в почти всяка ситуация като него. Император Адриан - просто интересна личност, струва ми се, винаги ми е бил слабост. Бих ги поговорила с него по културни въпроси, той е напред с материала по това отношение. Крум - За да направим похода към Константинопол малко по-рано, преди да е починал и да видим сметката на ромеите. Ха, и още много други, винаги съм силно повлияна от това, което чета ...
  6. Рамщайн се комерсиализираха и търсят начини, за да продават музиката си по-добре, при тях изби по някакъв извратен начин, чрез който искат да привлекат общественото внимание. За жалост в метъл музиката подобно "разваляне" на качествени банди е доста често срещано явление. Относно това, което слушам ... почитател съм принципно на тежката музика като най-много харесвам метъл с класически елементи, женските вокали също са добре дошли, но не са задължителни. Във връзка с това .... Слабост са ми също групи като Енигма, Ера, въпреки че не мога точно да им определя стила :D Диско, техно, ретро понякога, много зависи от настроението ми.
  7. Съгласна съм с изказаната философска мисъл. Първо ще започна с втората част на мисълта, тъй като ми се струва едно твърдение, което е доста лесно да се докаже. Колкото повече знае човек за реалността около него, толкова повече възможности се отварят пред неговия ум. Отварянето на подобни "врати" задоволява любопитната човешка природа. Така че в първия момент, бих казала, хората са доволни от придобитите знания, те си мислят, че са се усъвършенствали и са направили добра услуга за себе си. Във втория момент, обаче излизаме на улицата където не всички хора имат набора от познания, които имаме. Следва разочарование, чувство за неразбиране с останалите, които не споделят мнението или житейската ни философия. Но това е един малък проблем, който бледнее пред другите, които възникват след това - колкото повече знание има човек, толкова по-наясно е какво точно представлява човешката глупост (и започва да й се нерви) и осъзнава колко много страдание и пропуснати възможности има пред много хора, живущи понастоящем на Земята. Освен това, натрупвайки знания, човекът някак си "вдига летвата", която определя прага щастлив. Той започва да има повече изисквания за себе си и за околния свят, за да бъде удовлетворен. А съгласете се, че колкото повече изисквания, толкова по-трудно да бъдат задоволени. Сега, относно това, че не ни прави по-добри науката ... също е вярно. И случая е аналогичен. Науката отваря възможностите на човешкия ум да търси и да намира отговори, но в един момент той става алчен и търсенето на познанието става фикс идея. Човекът осъзнава, че "от настоящето може и по-добре" и се впуска в търсене на начини да осъществи идеите си. Вярно е, че благодарение на науката в момента имаме висок стандарт на живот. Но също благодарение на науката и на търсенето на по-добри начини за съществуване на нас самите унищожаваме природата и от ден на ден продоволствения, демографския и екологичния проблем стават все по-наболели. Така погледнато, прави ли ни знанието и науката по-добри? Не, в някои отношения тя ни прави дори по-алчни, по-зли, по-егоистични. Дори по-мързеливи - да не забравяме все пак, че дължим главно технологичния си напредък на факта, че ни мързи да работим с ръцете си, да извършваме всекидевните дейности по-бавно, а търсим по-бързото и по-неангажиращото.
  8. Подкрепям мнението на някои от форумците, че сякаш все още нямаме достатъчно исторически данни за външния вид на сградите, за да започнем да реставрираме повечето паметници на Първата и Втората българска държава. Дори и подобни данни да имаше, в България подобни начинания не биха могли да успеят по никакъв начин, тъй като заделените за тях пари безвъзвратно ще изчезнат, сещайте се къде. Принципно има програми на ЕС, за които може да се кандидатства с готови проекти за възстановяване на историческото наследство, но ми се струва, че трябва да извървим доста дълъг път. Първо трябва да съумеем да ОПАЗВАМЕ паметниците на културата, които са останали. Докато онова, което времето е запазило за нас, за да го видим, се руши и не се полагат достатъчно грижи за него, няма смисъл от реставрации. За "Св. 40 мъченици" и другите ни "исторически" реконструкции, няма да говоря, крайно отвратена съм.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...