Отиди на
Форум "Наука"

miroki

Потребител
 • Брой отговори

  3097
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

miroki last won the day on Май 3 2015

miroki had the most liked content!

Репутация

488 Аспирант

Всичко за miroki

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Уеб дизайн и изработка на сайтове!

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Естествено, че ще са еднакви формите, след като им даваме нашите богослужебни книги на български език, да учат религията християнска, учат и кирилицата така. Естествено пишат на нея. А най-куриозното е, че дори не знаят, кой е написал уж тяхната азбука. За това е текст най-вероятно (горе го удебелих), въз основа на което вероятно, става доказано.
 2. Определено са сходни с линеар а и б.
 3. Т.е. с различни графеми си пише едно и също, само ден и нощ. Просто няма логика. При вертикален надпис, кое е ляво и дясно за четене.
 4. Всяка страна си има по някой мит или украсена истина и се гордеят с нея. При нас явно са толкова много, че ги плюем. Да, български казан, може без капак.
 5. Кирилицата (за разлика от Глаголицата) е създадена по Българска поръчка, в България. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8
 6. Че носителят му, се е изкъпал в басейна на Плиска. Сиреч, достигнал до Плиска. Където го изгубил. Факт, че 2 ри такъв не е намерен (не само в басейна). Знака на оригиналния е доста по-различен от този.
 7. За съжаление, хуните са разселили племената доста сериозно и на запад, а после обратно и на изток. Та календара е възможно да е привнесен от хуните и да не доказва нищо. Но поне се вижда причината, българите да се споменават на различни места. Ако се опрем на именника, можем да изградим една европейска треория, стига да искаме обаче. Има си всичко необходимо описано, и прародители и ситуиране. Само, че май никой не иска. На нашите им е по-удобно да си хортуват в канцелариите и к'во толкова (за тях), като се водим пред цял свят начело с тюркския произход.
 8. Всъщност. Пишещите летописи по онова време са създавали историята. Така, както са я написали. Грешки и да е имало, не са били видими за незнаещите. Така може и да се създава и унищожава.
 9. Мисля е имало, това онова в манастирите. Поне до края на османско. Те не са проявявали голям интерес към книжнината. За разлика от следващите. И ние сме цар имали мисля е начин на изразяване за онова време. И да, много хора няма как да са го знаели. Съгласен съм, че масата не е знаела и е манипулирана, както е било удобно. Както се прави и сега.
 10. В предвид горе изложеното (в предният ми пост), не е ясно. Аз не коментирам дали някой помни или знае какъв е. А какъв е, дори и да не помни и знае. За това и хората сега си правят изследвания, да разберат, какви са. Прекалено е рано за такива съждения, имайки в предвид изтеглянето на хуните на изток и придвижвайки и други племена с тях. И да не забравяме, че в именникът пише просто оттатък Дунав. Всъщност, ако бяха другаде, просто Зенон нямаше да ги вика на помощ. А Аспарух държи и двете страни на Дунав. ... Нека правим ясни и обосновани изводи. А не просто да се подпираме на някоя дебела книга или автор. В случая сме се подпрели на статуквото. Не съм против и дошляшката теория. От телефон, май не може да се избере цитат. Няма опция в иконите. Писах кода.
 11. Не би трябвало да е от 681. Ако е така, българите описани по Зеноново време ся явяват тукашни, спрямо тези от 681. То всъщност, още не е доказано, от де са. Така, че оставят вратите отворени.
 12. А защо да търсим обособена група, от който и да е? Да не би да сме в резерват? Проблема може да не е в това, което намираме, а в това което търсим.
 13. Явно не е нужно. Няма какво да търсим от необитаемите места, относно произход на някой.
 14. Може би само изброените.
 15. А русалките, къде са в класацията. Другата еволюционна теория.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...