Отиди на
Форум "Наука"

Янков

Потребител
 • Брой отговори

  587
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  5

Янков last won the day on Март 5

Янков има най-харесвано съдържание!

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Янков's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

714

Репутация

 1. Не се обиждам, но изглежда че не ви е ясно за какво говоря. Не отричам правото на гражданите на РСМ да се самоопределят както си искат. Това е тяхно право. Нито твърдя че мъртъв човек може да се самоопределя. Твърдя че след като един човек, се е самоопределил преживе, ние нямаме право днес да подменяме неговото самоопределяне, което е вече направил. И това за мен е гнусно престъпление.
 2. Доколкото си спомням, цитирах Атом. Много се дразня, когато някой се опитва да деформира казаното от мен. Това горното къде съм го казал? Ясно казах, че тези хора са се самоопределили докато са били живи. И че ние нямаме право да подменяме тяхното самоопределение. Не после, а от самото начало това твърдя. Именно. Те са се самоопределили към онзи момент и точка по въпроса. Предположението, че днес те биха се самоопределили по друг начин, не е никакъв аргумент и не почива на доказателства. Какъв по-логичен аргумент трябва? В отказа на правото на самоопределил се вече починал човек да си запази самоопределянето и подмяната на това самоопределение в зависимост от конкретните политически обстоятелства и интереси..
 3. Ами това е едно и също нещо. Резнем ли им краденето на историята, остава им само турбо-юго-македонизма и антибългаризма. Кое не е ясно от цялото това нещо? Но са имали. Да не говорим че твоето изказване, което съм цитирал, граничи с фашизъм.
 4. Dora, правиш една перфектна демонстрация, на човек който изоббщо не е запознат праблема и си мислиш че демонстрираш някаква толерантно-възвишена гледна точка. За съжаление, изобщо не си наясно с проблематиката. И съответно, смятам че се изживяваш като някаква по-висша форма на морално възвишено същество( съжалявам ако те обиждам, но това е истина). В противоречие с с рекламираната по медииите проблематика, конфликта между СРМ и България, не е двустранен, а тристранен. Има и трета гледна точка, която пренебрегваш. И тя е в правото да се самоопределяш. Да, вярно е че съвременните северномакедонци не се считат за българи. Е, и. Това е тяхно право. Правото да се самоопределяш, е едно от най-висшите права на демокрацията. Няма значение как ние опраделяме някой човек, важното е неговото право на самоопределяне. В този смисъл, няма никакво значение как ние или македонците определяме някой човек. Важното е как той се е самоопределил. Сещаш ли се коя е третата страна в този спор? Тази на мъртвите и съответно на най-беззащитните. Според теб, правилно ли е да отнемеш това тяхно право и същевремменно да ги обяваваш за свои нациолни герои? Има морална граница, чието прекрачване няма оправдание. Не е нашо право, нито на македонците, да определяме кой е македонец, кой е българин. Когато имаме собственоръчно написано самоопределяне, ние сме длъжни да го уважим и зачетем. Точка по въпроса. От там нататък, дори и Хитлер не го е правил.
 5. Всъщност не. Конфликта е заради това , че те искат да се откажем от нашата идентичност и от нашият език, за да могат да си ги присвоят.
 6. Браво. Но в какво точно се изразява този конфликт?
 7. Добре. След като ви четох глупостите в няколко страници (не всичките 40), има ли изобщо някой, който да е наясно в какво се състои конфликта между РСМ и РБ?

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...