Отиди на
Форум "Наука"

Янков

Потребител
 • Брой отговори

  319
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

Янков last won the day on Април 29 2019

Янков има най-харесвано съдържание!

Репутация

347 Студент

Всичко за Янков

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Понеже някои хора постоянно изказват мнение че календара е бил с 60 годишен цикъл, без при това да обосноват твърдението си и да представят доказателства в защитата му, отварям тази тема за да им предоставя тази възможност. Надявам се обосновката и доказателствата да бъдат конкретни, а не от рода на " еди - кой си учен твърди това" и да получаваме препратки към цялото творчество на съответният учен. От своя страна, аз се ангажирам да им напомням от време на време, че очакваме отговор.
 2. Не ми се влиза в ОТ, така че последен пост от мен по въпроса. Това че календара произхожда от Централна Азия (според вас) по никакъв начин не доказва че и ние произхождаме от там. Напълно е възможно да е имало народ посредник произхождащ от този регион. Аз поне не знам как е дошъл при нас. Така че ако някой излиза с дадено твърдение, да си представи съответните доказателства и обяснение за това, а не да го представя като светата и неоспорима истина. Логиката никаква я няма. Също така който твърди че сме едно от многото племена, за които със сигурност знаем, че са дошляци от изток, трябва да представи своите доказателства и обяснения. А не само да ги иска от другите.
 3. Желязна логика. Понеже според теб календара произхожда от Централна Азия, значи и ние идваме от там. Ами ако е дошъл при нас през Аварите? Значи ли това че сме преселници от Западна Европа? Именника не е единствен източник. Нито календара е хипотетичен. Препоръчително е първо да се пречете това, което цитираме. Или да се ограмотим малко. В зависимост от ситуацията. Колкото до Бермудския триъгълник, цялата тема сте запратили в тази посока. Е, с това иронизиране вече съм съгласен.
 4. Към всеки един член на този форум първоначално подхождам с едно и също уважение. След това не зависи от мен какво ми е уважението, което имам към съответните членове на форума, а зависи от тях. Може реакцията на Sir да е изразена в по-остра форма от общоприетото, но те съветвам да се замислиш над думите му. Освен това, в поста на Sir има и други неща, които пренебрегваш. Няма нужда да ги цитирам и сам можеш да ги прочетеш отново.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...