Отиди на
Форум "Наука"

miroki

Потребител
 • Брой отговори

  3906
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ miroki

 1. Това е много важно. Ако не е проблем, може ли точно тази връзка да се разгледа от Вас и други специалисти малко по-обстойно. Защото би свързало две отделни общности. Аз и да я разгледам, не съм специалист и само ще я разгледам
 2. Тук има грешка За сега няма такова понятие като европески Xiongnu. Те са тези азиатските. С тях ли има родствена връзка? Че ще е малка бомбичка.
 3. Тези източно азиатски степи, всъщност са западно азиатски. Дори според Михаил Сирийски (който е много късен) и според уж съвременникът Йоан Ефески, българите на Булгариос са пътували 60 дена зимата, до Кримския Босфор (там където Дон излиза от Азовско море и се влива в Черно море). Което означава западно азиатските степи. В близост до границата с Европа сегашна (на линия с Урал). Западно от Аралско море. От по-далеко не могат да тръгнат. Това около 582-602г. близо 100 години след Зеноновите българи. Съжалявам, че в другата тема писах 90 дена понеже беше по спомени и го написах и е възможно да съм ви подвел. Няма други сведения. Това и за хуните и хазарите. За аварите има един неясен извор (Суда-Свидас) с Грифоните който е мистичен и неясен като местоположение. https://archive.org/stream/MichelLeSyrien2/michael_the_syrian2_djvu.txt
 4. И аз така. Даже се зачудих как пропуснаха тракийските Базилеуси (Василевски). Просто е редно да се премести в друга тема.
 5. Така е. Ето, да не го търсите. Българите имат дори някаква самостоятелност около 1064 г. http://macedonia.kroraina.com/gibi/6/gal/6_175.html
 6. По-скоро са си българи и няма нужда от такова допускане. Описано е, че когато идат въпросните 600 000 узи на Дунав и нападат империята е описано, че нападат българите в нея, които не удържали, та затова и ромеите от ИРИ решили да напуснат страната си поради неспособност да се изправят пред такова множество... Това означава, че северната граница си стоят преобладаващо българи.
 7. Благодаря. Т.е. Фенотипът на нашите славяни е различен от фенотипа на западно балканските славяни, за което би следвало да има много основателна причина (или нашите не са баш славяни).
 8. По всички извори е описано, че българите държат здрави граници. Както и описанието на заграждането на проходите, но това, че няма извори за северната граница не ни дава повод да смятаме, че е друго. Тук на помощ идва археологията и естествено са намерени отбранителни валове, потвърждаващи здравите граници и на север.
 9. И каква може да е генетическата причина, словенци, словаци, хървати и дори сърби да са по-светли от нас? Защо сме различни, а генетически сходни?
 10. Да и Бухара е в района. Но няма как българите да са кръстени на Булгариос, от края на 6 век. Тъй-като остава въпросът, другите на кого са кръстени. И Бузан и ключовите при Виталиан българи и хуни. И има конфликт с котарагите. Та може на този Булгариус да са му пришили племето, както често правят. Но както и да е. Колко беше? На 90 дена път на изток от района на Дон при Азов? Че по спомен карам.
 11. Те са не точно от Алтай, а от района на Самарканд (западните склонове на Имеон). Но и са малко по-късни от Зеноновите и Виталиановите българи. Което пък поставя въпросът за името.
 12. Защото за сега за мен е набеждаване. Да освен тези от Волга да не пропускаме и включените при хуните племена и при разпада не знае, кое на къде е хванало, вероятно по родните места. Роксолани, скири, певки. А бастарни, карпи и костобоки на Блаканите и също вероятно в съставът. И излиза, че имаме много подправки в маджата. Цяло чудо е да се отделят едни от други. И не е редно да се нарекат славяни и толкова, манджа без подправки (а същата манджа). Знам, че ме разбираш на къде бия. Но е нещо, като да търсим ДНК на римляните (на империя като цяло).
 13. Благодаря ти. А зелените точки, които са българите има ли някаква причина да са над тази линия? Те сякаш образуват друга хоризонтална линия. Или там е много неясно понеже няма образец за българи?
 14. Струва ми се, че защото искате да са източно азиатци. Кой е казал, че са такива. Хуните за пръв път се споменават на Волга. И след разпада се заселват на групи от по 100 000 човека с цел живеене на балканите, както и готите. А славяните са се разселили, там където са ги заселили. Как си представяте разорана земя и поизбито население и "орат" авари назад- напред и изведнъж едни славяни образували общност и се въдят и никой не напада тях да им разоре селата. Заселва се цялата българо-аваро-славянска общост, докато водят походи на юг (говорим за преди Аспарух). Славяните отначало под водачеството на аварите, после на българите. За това са толкова неотличими от нас. Но пише, че се заселват само славяните, а другите защо предполагате, че изчезват, при положение, че точно те ги командват? Да, може да не са били толкова успешни със заселването, но да ги няма...
 15. Може ли една локация и годината и на тези Балто-славяни. Поне едно кръгче на картата. Да ги съпоставим с другите. Истината е, че влизат в полезрението, понеже са натикани на първа бойна линия в битките от всичките минали племена, включително и най-много години от българите. Това е и причина за полезрение и за разселване. И да ги забележат хронистите и да им опишат...дълбоките гащи . Това е и сериозна причина за редукция на популацията им. И не, те не стават повече, дори антите намалят до минимум. Това се случва и със склавите, заради първата линия, но не и с преродените славяни от всички племена (голямата рода да я нарека, това наричам славяни, другото наричам склави, както им е името). Те преродените се пръскат при готите и хуните заселени преди тях на Балканите. Като заселването им не е много по-различно от предходните по численост, та да се каже, те кутригурите съсипаха всичко и изтребиха гърците до крак, но видите ли, славяните били повече заселили полуострова!? Кой е славянина предвождал, готи, хуни, авари, българи, кутригури, (ако са отделно) и е надмогнал над тях, та да си позволи да се заселва някъде без позволение? Те може на север да са си водили техни битки, както и българите, които битки да са останали незабелязани. Както е повечето време от началото и до края на 6 век. Описват си близката граница, Солун, Константинопол, Дългата стена. Чак като пада България се сещат да опишат Северна граница. Тогава и идва описанието за едни 600 000 узи, които прегазили покорените им българи и се замислили да се изселват от империята поради безпомощност. Кой знае, още какво се е случвало и неописано, през тези 5-6-7 векове, северно от Дунав. Поне при Аспарух е описано, че е разселил славяните по цялата Стара планина. Какво е останало оттатък не се знае. Но и предвид хазарите едва ли. В Панония продължават аварите, та за власите не знам. Продължавам да си мисля, че има грешна интерпретация на маркерите. И понеже на никой не му пука за българите, няма и да разберем. Но пък, чакаме.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...