Отиди на
Форум "Наука"

Ace

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Ace

Ace's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Експериментално е доказано, че фотоните се държат като вълни и като частици, което зависи от условията. Единствено може да се обясни фотоволтаичния ефект ( не знам дали това е точният превод), ако приемем светлината като частица, но фактът, че светлината може да се поларизира ни кара да си мислим, че тя е вълна.
  2. Във вакуум няма въздушно съпротивление и на флага му трябва повечко време да спре.
  3. За метан клатрат ли става дума? Доста опасно съединение наистина и действително съществува в огромни количества (2-10 пъти тези на природният газ). Мисля че вече го утилизират даже- Messoyakha Gas Field, в Русия. http://en.wikipedia.org/wiki/Methane_clathrate#Oceanic
  4. За да отговорим на въпроса ти, първо трябва да разгледаме процеса горене. Какво е горенето? С две думи, горенето е реакцията на дадено вещество с кислород, О2. Дизелът е течност, в сравнение с петрола е нелетлива. Дизелът е обикновено смес от въглеводороди с дължина на веригата от 8 до 20 въглерода. При горенето на дизела се отделя въглероден диоксид и вода във формата на пара ( газообразно агрегатно състояние). Дизелът, сам по себе си, е по- плътен от въздуха, съдейки по факта, че под стандартни условия е течност, докато сместа N2/O2 е в газообразно агрегатно състояние. Въглеродният диоксид е също по- плътен от сместа N2/O2. Отговорът на въпросът ти: Дизелът е по-тежък от въздуха при даден обем (1л дизел е по-тежък от 1л въздух)
  5. Ето още един линк за доказателството на Лоренцовите теореми: http://farside.ph.utexas.edu/teaching/em/lectures/node109.html На английски е, но съм сигурен, че знанията на Г-н Петков се простират надалеч и присъствието на английска реч няма да му попречи в интерпретирането на представената информация. За съжаление на Г-н Петков, подрепям angelmr и мисля, че трябва да започнете да говорите с доказани факти, числа и тн. , разбирате ме. Четох с голям интерес, това, което представихте до сега Г-н Петров, но за съжаление всичко се въртеше около "алабализмите"( каквото и да значи това на модерен Български език) на теорията за относителността. Бих се радвал, Г-н Петров, ако се опитате да пишете на разбираем Български език, този който всеки българин може да разбере, сигурен съм, че ще имате по- голяма аудитория, ако го направите. Убеден съм, че интересът към темата е огромен и би бил още по- голям, ако всичко, което казвахте се разбираше( словоред, пунктоация, избор на думи и тн.) Също така, мисля че е време да представите вашите научни изследвания, теории и тн. заедно с аргументите за достигнатите изводи. Нищо лично, Г-н Петров. Благодаря за вниманието!
  6. Аз пък обичам пица, защо?- не знам.
  7. v=yf, където y е дължината на вълната, f е честотата, а v=c=3x10^8m/s Индексът на рефракция, 1.52, е равен на съотношението на скоростите в едната и в другата среда, в случая скоростта във вакуум/скоростта в стъкло. Скоростта във вакуум е 3х10^8, индексът е 1.52, следователно скоростта в стъкло ~1.97х10^8. Използвайки v=yf намираме честотата на вълната във вакуум, която е ~5.09х10^14. Използвайки v=yf заместваме "f" с 5.09х10^14, "v" с 1.97х10^8 и следователно намираме "y" в стъклото, което е 3.87x10^-7

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...