Отиди на
Форум "Наука"

maymuniak

Потребител
  • Брой отговори

    93
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за maymuniak

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    На дървото.

maymuniak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Репутация

  1. " Иван Грозни, когато превзел Казан, заповядал да бъдат убити всички които са по-високи от главината на колело от каруца. Ацтеките са също безкрайно жестоки, не по-милостиви са и техните врагове испанцитe" Тези с главината от каруца не бяха ли Чингис хан и народа тати на които са кръстени днешните татари?В сравнение с който Хитлер и дружинка са като тимуровска команда?Май наследниците му изклаха всички българи във Волжка България.А и се чуват тук -таме гласове ,че броят на загиналите в концлагерите не е точно такъв и т.н.Нещо друго май се случва- непрекъснатото повтаряне на това колко черно е черното те кара да се замислиш дали наистина е така и не послъгва ли някой 1000 пъти за нещо за да се окаже то истина.
  2. Дадох примера като форма на прогноза за бъдещето без врачка , не като теория на преражданията.Обяснение за новите души има в религиите вярващи в това, но не му е мястото тук и ме мързи да пиша.
  3. Фразата за 16 тата година я има на филм правен от руснаци ,чува се буквално ,изрича я "ни в клин,ни в ръкав" но ще трябва доста филми да превъртя за да я намеря.Друго е по -интересно обаче.Много хора знаят ,че има регресивна хипноза-хипнотизират те и си казваш преражданията.Малко хора знаят обаче ,че има и прогресивна- хипнотизират те и прогресират в бъдещето до ново прераждане.Та според Талбот в "Холографската вселена"при ограничен брой подобни експерименти повечето от прогресираните не се виждат в тела, а другите описват основно четири варианта на бъдещето.Три апокалиптични на остатъци от цивилизация/единият след атомна война/ и четвърти малко по-идиличен.Общото между всички варианти е ,че хората са много по-малко от днес.Ако това е вярно, вселената не е толкова просто място,много не знаем,бъдещето е многовариантно и изключено да се даде всеки път точно предсказание.А дали Бог знае бъдещето ви - ако ви е дал свободна воля- не би трябвало .Така ,че 90% от врачките са шарлатанки,останалите трябва да са неспособни да дадат всеки път точна прогноза.Това е и причината за отвлечените и иносказателни предсказания.
  4. Та предсказанието в буквален текст е "През 16-тата година в Европа ще е пуста и там никой няма да живее "Колкото до войната,тя вече се води- по-точно онова което руснаците наричат "разведка боем".Вчера Ирак,Авганистан "Арабски пролети ".Днес Сирия,веднага след това Иран,за да се стигне до големия "купон " с руснаците.Причината-контрол върху енергоресурси като газ, нефт и матанови хидрати/тези на сушата с по- евтина разработка са пак в Сибир/.За разлика обаче от 39 година го няма Хитлера.Затова се пипа по-бавно и се чака напредъка в електрониката за различни дрони за непосредствена употреба на бойното поле. Защото западняците са разлигавени от много цивилизация.Те могат да изтърпят като общества 5000-10000убити ,но като се стигне до 20000-100000 нещата стават други.Тук вече можеш и да не си пророк,дано не съм прав обаче.
  5. С пищов на кръста или в къщи бих се чувствал някак по -свободен.Оръжията правят хората свободни.Нито крепостните селяни ното робите имат право да ги носят.Упревляващия елит преди и сега много го е шубе да създаде по-либерални правила за притежание и носене на оръжие.
  6. Тоя на картинката е с налъми ! И те с въженце! А иначе шизофрения се казва това сектанско състояние.
  7. То и Косово е част от Сърбия ,но НАТО се намеси във вътрешен спор и вече не е.Така - руснаците само взимат пример.
  8. Боеспособна е ,ако говорим за дълги,продължителни войни в голям мащаб и на своя територия.Защото победата във война е резултат не само от съвременното оръжие,а от мотивацията и способността на нацията да воюва.Оценката на руски военни анализатори е ,че западните армии /и демокрации главно/ стават за войни от типа на полицейска операция,но не и за такива с над 10 000 жертви от своя страна.За да победи един Хитлер на запада му трябваше пълна мобилизация плюс диктатор като Сталин.Защото съвременната война се закучи дотам неизбежно западното толерастко и разлигавено от демокрация общество задава въпроса за смисъла от нещата.Просто руснаците не трябва да позволяват на запада, с малки мръсни войнички да къса парче по парче.Затова смазаха грузините и се заядоха в Сирия.Знаят че няма да рискува нова глобална война и играят "ва банк'
  9. Бая народ наричаш малоумни идиоти.Например нито един гмуркач надълбоко без акваланг/рекорд 100м/не може да мине без нея -нейната част пранаяма е тази която се използва за да се научи да забавя сърдечната си честота при потапяне за да се постигнат 7 минути апнея например.Опростена версия на нейните асани са в основата на рехабилитация при заболявания като радикулити и дископатии-увеличават разстоянието между прешлените,намаляват напрежението ма паравертебралната мускулатура и т.н.Същата тази пранаяма се ползва при съвременна рехабилитация на болни с бронхиална астма и ХОББ давайки осъзнат контрол върху дишането и подобрена оксигенация на кръвта в увредените иначе бели дробове. Дори челната и тилна стойки са нейни асани.Е натоварена е с определен светоглед и религиозни ала-бала,но няма как на над 4000 години е все пак .
  10. Ако вземе да ви хване и някой новоизпечен протестантски сектант, идея нямате как ще увреди психиката ви.Като телета ще гледате накрая. Поне съм го наблюдавал.Та не сте съвсем прави за йога.Тя си е на 4-5000 години,но бива да се практикува внимателно ,с подбран учител или до определено ниво -сам.За да не налетите на някое Харе Кришна или нещо от тоя род.Идва от ордена на натхите или онези с пробитите уши към който е принадлежал и самия Шива.За друг като Васаяна (автор митичен на Бхавагат гита)се казва,че е минал боговете в уменията си.По висшите и стадии като Кундалини и Лая обаче могат да са като нитрометан понякога и има една книга на Гопи Кришна където добре е описано до какво може да се стигне ако не се внимава/има я на flibusta.net/.
  11. Така така, лека полека термините се заменят с по-безопасни.Утре ще прочета ,че не били изклали българската аристокрация,че данъците били еднакви за християни и мохамедани,че еничарите били доброволно набирани.Това си мяза на писанията на някои западни историци за бомбардировката на Дрезден.Непосредственните оценки са за 150 000 до 200 000 убити,след това през 60те години стават 70000 ,сега са 35000,утре могат и 15000 да станат.И всичко в интерес на дружбата между народите.А иначе между османски турци и араби може да е имало владичество.Но Голямата разходка обаче е етническо прочистване.
  12. Османско ИГО е правилният израз!"Състояние на чуждо държавно управление, при което дадено население е обезправено и лишено от възможността за самостоятелна политическа, икономическа и културна изява."То изразява състоянието в което е поставено българското население след 1396 година до края на 18 век.Настъпилият икономически подем на българите от 30-те години на 19 век, строенето на църкви по-високи от човек на кон ,е плод на отслабването на теократичната османска власт, така и на опитите и за някаква реформация.Изразът"владичество" си е проява на толерастия,вредна за здравето.
  13. Много важно е всеки млад и амбициозен абориген да се набута на глобалната империя централно.Защото тя преразпределя за сметка на центъра.Там е най -сладко.Затова загиват и големите империи.Те просто не успяват да преработят аборигените/РИМ/,или аборигените да преработят нея.По тази причина САЩ е мястото,където се натрупват достатъчно излишъци,за да се използват за наука ,развитие на технологии и привличане на читави мозъци т.е растежа е донякъде за сметка на останалата част на света.Друга причина за смъртта на империите е алчността на част от гражданите - износ на технологии в периферни страни водещи до зависимост на центъра от индустриалното производство на колониите или периферните страни,приватизация на стратегически ресурси , производства,търговски пътища от частни лица и организации водещи до финансова немощ на централната власт.Така че след САЩ ни чака известен период на многоцентрие,след него логичният отговор е комунистически Китай като център на света.Впрочем смятам ,че структурата която описваме не е класическа империя,а по скоро е някакво шантаво импероидно подобие.
  14. Демокрацията е малко неустойчива система-трябват някакви усилия за да не се изроди в нещо друго.Като римската демокрация и прехода и в империя.Или демократична Ваймарска Германия и прехода и във фашизъм.Тя като че ли има забавен рефлекс на самозащита от разни вредни идеологии и неотговарящи на ценностите и течения.Опукват я със тоягата преди да се сети да отвърне -ако се сети.В това отношение разните диктатури като че ли са много по-пъргави. Имам в предвид днешните събития в ислямския свят и реакцията на демократичните правителства на това в което може той да се превърне.
  15. Не-защото беше пропита от демагогия и правеше опити да замести вярата на религията,но няма абсолютна свобода/понеже свободата е възможност да правиш каквото си искаш без да настъпват за тебе едни отрицателни последствия/.Дадох го като пример за съвместяване на едното и другото.Представителната демокрация като система също има големи недостатъци-един от тях е ,че лесно хора с много пари могат да вземат контрола над политическата класа и да останат невидими за обществото/за да не понасят удари/ а тя/политическата класа/ да е параван-това е така наречената демократура.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...