Отиди на
Форум "Наука"

Black Wolf

Потребител
 • Брой отговори

  1021
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

Black Wolf last won the day on Януари 27 2016

Black Wolf има най-харесвано съдържание!

Репутация

615 Асистент

1 Последовател

Всичко за Black Wolf

Последни посетители

12015 прегледа на профила
 1. И поради тези мъдри стратегеми китайците нямат особени военни успехи... Прочее, мисълта ми е имали ли са българите техническия и военен потенциал за сериозни полеви сражения. По мое мнение, не са имало и особено голям такав потенциал. Но трябва да се прегледат войните и среженията по-подробно, за да се анализира.
 2. Тези дни като преглеждах литературата покрай битката при Одрин 1205 г. и си мислех за огромната митология, раздута покрай нея, ми хрумна нещо във връзка с военната история на българите през средните векове като цяло. Всъщност колко открити полеви сражения (лице в лице както се казва) е печелила българската армия? Ами 3-4 най-много. Преобладаващата част от българските победи са със засада, в някакъв проход, в някаква гора, клисура, блато, с изненада или противниковата армия изведнъж нещо се разкапва и почва да отстъпва - въобще всевъзможни извънредни обстоятелства. Повечето битки, ког

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...