Отиди на
Форум "Наука"

Axil

Потребител
  • Брой отговори

    14
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Axil

Axil's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Не винаги се получава така. Има случаи в които убийци от войните са се разкайвали и даже са търсели правосъдие което да ги накаже... Други даже са посягали на живота си...
  2. Не можеж да съдиш така хората. Не ти си човекът който може да го прави. Изобщо не може да се каже че някой не цени живота... Има само такива които не осъзнават че го ценят.
  3. Една книга която много ме кефи е "Хиляда Сияйни Слънца" на Халед Хюсейни
  4. Прав си за Артуровият епос в 50 страници... Тези книги като тая въобще не си заслужават четенето. А колкото до песента за Нибелунгите и Пръстенът на Нибелунгите е там има огромна разлика между двете произведения.
  5. Има много книги които харесвам но несравнимо е усещането само с една от тях: Парсифал на Аугусте Лехнер. Аугусте Лехнер е пресъздала 5 книги: Нибелунгите, Парсифал, Крал Артур, Илиада и Одисея. Всичките си заслужават да бъдат прочетени. :)
  6. Повечето хора си мислят че могат да убият човек. Но дали наистина е така? Всеки един дълбоко в себе си се страхува да убие поради редица причини. Но когато става дума да защитят любим човек, себе си или родината си повечето (в това число и аз) не биха се поколебали да убият човек. Затова моето мнение е: Всичко опира до психиката и до причината.
  7. Самоубийството... Няма какво да спорим. В почти всички религии това е грях. Понякога никой не предполага какво му е всъщност на човек. Често се замислям по тази тема. Ако някой наистина е в такова лошо състояние какво печели и какво губи: 1: Какво печели 1.1. От самоубийството може да се оттърве от проблемите си въпреки че има и много други начини да го направи. 2: Какво губи 2.1. Губи всичко. Живота хем е игра на риск печели риск губи хем изобщо не е игра. Само най-окаяните мислят за самоубийство, но дори и те в повечето случаи се отказват от тази глупава постъпка. Най-често жертвите са млади хора още неопознали живота и неговата красота и очарователност. Те не могат да се владеят толкова добре колкото по-възрастните (макар че случаи на самоубийства могат да се срещнат при всякакви възрастови групи). Каквото и да говорим, каквото и да направим, за жалост не можем да върнем покойниците. Всеки ден говорят за убийства и самоубийства като че ли всичко това е маловажно. Е това не е маловажно!!! Даже напротив. Нека всички ние когато видим че някой наш приятел (или враг) е решил да посегне на живота си да се опитаме да го спрем, да се опитаме да спасим един човешки живот. Защото на мен лично ми става хипер криво когато в края на някоя година видя статистиките определящи самоубийствата.
  8. Всъщност някои от най-старите поверия на "канибалите" говорят че които живеят по-високо от земята ще отидат в техния си рай(не че помня как се казваше)... А колкото до канибализма: Преди може да го е имало, сега също може да го има(не е много разпространен но се срещат и изроди все пак). Мисля обаче че малко или много цивилизацията е застигнала и племената в Нова Гвинея и тези които са в някои части на Африка. Това прави канибализма по-малко разпространен, защото тези хора (поне повечето) новите неща лесно се възприемат.
  9. Стоедин да чукнем на дърво да не се случва това защото случи ли се няма да има излизане от злото... Много по-лесно е една държава да падне пред кризата отколкото да се изправи...
  10. За пореден път трябва да призная че сте прав. Трябва да стегнем коланите но това е трудна работа... Доста хора са стегнали коланите други ги мързи до смърт... Което е жалко защото само така можем да си оправим държавата (Написаното важи и за България и за Гърция)... В Гърция парите се харчат за пътища и инфраструктура но кои знае защо парите винаги изчезват. Ако отивате към Солун ще забележете че се строят нови магистрали но не са довършени.. Години наред минавам от там и все една и съща гледка-Което винаги ме дразни. Неведнъж сме се опитвали да пренасочим потока от пари към други по-наложителни работи но никога не се е случвало за жалост... Вярно е орязаха ни здраво заплатите а всичко останало поскъпна вместо да поевтинее. Това предразположи хората без себеконтрол за пари да стачкуват и съвсем да разрушат икономиката. Заради тези стачки хиляди хора останаха без работа и в България и в Гърция...
  11. Прав сте че това може да се отнася и за нас. Кажете ми ако бяхме показали на правителството си че не приемаме измами и лъжи по отношение на заплатите си щеше ли държавата ни да бъде в това меко казано плачевно състояние... Прав сте разбира се и за стачките в Гърция, но те също имат скрит смисъл в себе си-Предупреждение към правителството, че това няма да се случи втори път... Вярно е че понякога се преувеличава по въпроса и е вярно че гърците прибраха доста пари от Германия и от Еврофондовете. Радвам се че изяснихме различните си мнения. Наистина съжалявам ако съм се държала грубо.
  12. Добре. Признавам че донякъде си прав. Както и да е... Признавам че изгради доста стабилна теза, но моля те не обиждай по такъв начин гърците, защото ние може да не сме най-работливите, но сме с много по-добре развита индустрия. И да доста гърци се обвиняват за фалита на своята държава, но не те трябва да се обвиняват, а така наречените от теб "хрантутници". Има хора които се трудят нон-стоп има мързели които въобще не работят, но не целия гръцки народ е виновен!
  13. Момчето ми ето тук вече грешиш... Гърците бяха в пълното си право да стачкуват! Кой е позволил на правителството да им спира заплатите и с това да предизвика криза... Те не са мързеливи. Аз самата съм гъркиня и бих могла да ти кажа, че те работят много повече от останалите народи. А на ромите им дай пасти да плюскат... Те са мързеливците... Те се изселиха в Гърция и с това подкопаха икономиката. Аз съм силно възмутена от мнението на хората за гърците. Къде в България ще работят хора без заплати? Ако можеж да ми покажеш някой шапка ще ти сваля.
  14. Аз не съм съгласна с lawoman... Селата са типични гръцки села намиращи се в северо-западната част на нашата южна съседка... Тези села се намират близо до град Костур и определено са направени след 1957 година. А за договора... е той не е включвал тези части на Гърция, които са до град Костур...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...