Отиди на
Форум "Наука"

Биология

Форуми

 1. Биология

  Биологията е науката за живота. Изучава строежа и функциите на живите организми и техните природни съобщества, разпространение, произход и развитие, връзките между тях и неживата природа. Биологията включва голямо разнообразие от взаимосвързани науки. Те могат да се систематизират спрямо мащаба, в който изучават живота.
  4,9k
  мнения
 2. Царство Гъби

  Гъбите са биологично царство организми, еукариотни, неподвижно прикрепени, без хлорофил.
  236
  мнения
 3. Ботаника

  Ботаниката е наука за растенията. Тя включва най-разнообразни области като растеж, размножаване, метаболизъм, болести и еволюция на растенията.
  875
  мнения
 4. Зоология

  Зоологията е наука за животните. Тя изучава формата и устройството на животните, процесите, които се извършват в тях, взаимоотношенията им с околната среда, индивидуалното им и историческо развитие.
  5,8k
  мнения
 5. 448
  мнения
 6. Медицина

  Медицината (думата произхожда от латинското medicus — лечител) е науката за диагностициране, лечение и предотвратяване на болести и наранявания, това е едновременно наука за системите на човешкия организъм, заболяванията и тяхното лечение, прилагането на това знание; още и създаването на лекарства и технологии.
  5,9k
  мнения
 7. Сексология

  Моля прочетете правилата и се сдържайте от не цензурирани изказвания.
  Всичко в този раздел се разглежда под научна гледна точка!

  792
  мнения
 8. Палеонтология

  Палентологията е наука за изкопаемите вкаменелости от някогашни животни и растения, занимава се с изучаването и изследването на растителния и животинския свят през минали геологични епохи.
  818
  мнения

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...