Отиди на
Форум "Наука"

xyz1

Потребител
 • Брой отговори

  91
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

47 Ученик

Всичко за xyz1

Последни посетители

2529 прегледа на профила
 1. Защо не отвориш нова тема, където да се обсъжда точно това - отмъстителни акции след априлското въстание. Явно си по-запознат, а иначе за това се знае масово малко. Между другото възмездието за което говориш не е 30 години по-късно, а само 1! Първото опожаряване е през 1977. За второто така и не пише причината - едва ли са си стояли мирно и тихо.
 2. Ако научната теория е от физика - да така е. Ако научната теория е от химия - да така е. Но ако научната теория е от ... история. Тогава бедна ти е фантазията за количеството обидени и хулещи те.
 3. Прав си, че е двоен стандарт и не е правилно. Пропуснал съм да го коментирам.
 4. Най-голямото престъпление на комунистите всъщност не са лагерите, а е духовното унищожение на трезвото човешко мислене. След малко ще дам два примера, но тук мога да кажа само, че vvarbanov е много голям потърпевш в това отношение. По време на демокрацията имахме вицепрезидент на име Тодор Кавалджиев. Това е човек лежал в комунистическите лагери. Когато стана вицепрезидент, то той вместо да плямпа за мъст към комунистите (за което всъщност го бяха сложили на власт) той непрекъснато "пищеше" за настоящото състояние и мръсотиите, които се правят в партията БЗНС. Така той не се оказа послушен русофоб, а човек опитващ се да подобри настоящето. Естествено политическото му бъдеще беше заради това "отрязано" и при следващото кандидатиране на Петър Стоянов за президент, той вече не фигурираше като вицепрезидент. Между другото човекът съвсем наскоро си отиде от този свят... Още един по-ранен пример. Всички сме чували за Баташкото клане. Наскоро дори имаше обществен скандал, заради научно проучване в това направление (с определено подвеждащо заглавие). И ето много интересни неща, които научих във връзка с тези събития от онова време. На практика изкланите напълно селища след априлското въстание са над 200. Защо от тях е избрано точно Батак? Това село е споменато в "Епопея на забравените" (стихотворението 1876), но някак толкова накратко в един ред, заедно с Копривщица, Клисура и Панагюрище. Значи 20 години след събитията някакъв поляк художник решава да прави картина за зверствата по време на априлското въстание. Като идват в България за да се подготви, то случайно му предлагат да нарисува Баташкото клане. За целта той иска да се направи снимка за възстановка на събитията. И тук идва най-интересното. Хората които му помагат, отиват в съседните помашки села и намират тези, които са били най-големите касапи на времето. И намерените въпросни човешки касапи (няма как да ги кажа по друг начин) идват доброволно, носейки оригиналните си дрехи от тогава, както и оръжието с което са колели тогава. И така участват, за да се направи въпросната снимка възстановка. Какво излиза? След освобождението хората не са търсели реваншизъм на престъпници, които са клали само 2-3 години преди това (но по нареждане от централната власт тогава, т. е. султана). Сега, обаче, ще търсим възмездие от 80 годишни старци, чието престъпление е доста по-слабо от клане на жени и деца.
 5. Тук определено си в грешка. На МКС има 3 санитарни възела, като при това и трите са по руска технология. Европейците не са правили космическа тоалетна! Ако говориш горното от русофобски подбуди по принцип (а не за МКС, която коментираме), то имай предвид, че нещата са малко деликатни. Не само руснаци ходят в Европа да чистят тоалетни, но и много българи. Между другото обсъжданията на тема крайна русофобията и крайна русофилията не са неща с научна насоченост. За такива помии си е създаден фейсбука. Помисли, дали не си сбъркал сайт с този научен форум.
 6. Осъждането за минали събития се нарича реваншизъм. Този процес вкарва хората в една прикрита постоянна студена гражданска война, което в дългосрочен план е огромен минус например за качеството на живота и икономиката. Проблемът е в това, че настоящите дори очевидни и огромни престъпления не се наказват.
 7. Това не е цел, а изявление и то от гнусния неопределен политически стил. Ето за сравнение какво имам предвид. Всички политици казват: "Ние ще се грижим за вашите права.". А на въпроса как по-точно, ще спрете ли разграбването на държавата. И пак отговор: "Ние ще се грижим за вашите права. Коя част от това изречение не разбрахте?". Ако можете да го направите - ами направете го. Не виждам да искате подкрепа от хората тук, а и не казвате в какво направление да е тя. Едва ли някой е против това което декларирате. Така че защо пускате тема за коментар във форума тук. В този си вид това е текст подходящ за билборд по улицата.
 8. Ами очевидно целта ви е само да се хвалите на тема химия (не казвам, че грешите или сте прав). Но също така очевидно на въпроси от вида - какво точно искате да постигнете. На това не се опитвате изобщо да отговорите.
 9. Аз тази идея отдавна вече я докладвах в едно от мненията на "Грейнис Водород", защото въпреки декларациите му определено се вижда, че целта му не е "да внедрим технологията в тази държавица". Явно няма или няма навит модератор който да го направи.
 10. Изобщо не е странно, че им обслужват тоалетната. Тя все пак си е руско производство и руснаците си знаят как да се обслужва. Преди време четох новината, че американците купуват руска космическа тоалетна за техния модул на МКС. Просто си спестили огромната сумата за разработка на своя.
 11. Еха... Такава архитектура на ракета никога не бях виждал!
 12. И какво точно ви трябва, за да осъществите желанието си? Кажете го конкретно де... Доколкото разбирам имате средства, за да осъществите плановете си? Пак питам - какво ви липсва за момента? Ако искате ръкопляскания - ами може да се уреди, дори и тук в тази тема от досега пишещите. Но пак не схващам това как ще подкара вашия проект?
 13. А всъщност тези, които са обработвали филми знаят, че филмите се проявяват с проявител и след това се промиват (поотделно) с вода и фиксаж. Същата е технологията и за вадене на снимки.
 14. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.
 15. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...