Отиди на
Форум "Наука"

xyz1

Потребител
 • Брой отговори

  79
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

34 Ученик

Всичко за xyz1

Последни посетители

2388 прегледа на профила
 1. А всъщност тези, които са обработвали филми знаят, че филмите се проявяват с проявител и след това се промиват (поотделно) с вода и фиксаж. Същата е технологията и за вадене на снимки.
 2. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.
 3. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.
 4. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.
 5. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.
 6. Безусловния доход само ще изостри процеса по изтъпяване на богатите. Колкото повече прости хора има с пари, които не са заработили, то толкова повече са просташките стоки които ще купуваш. Последните ще им се предоставят най-вече от простак производител, който непрекъснато започва да забогатява и да търси луксозни простотии, които други да му предоставят.
 7. Тя математиката си има цялото число "пи" и може да прави с него най-различни неща. Например да доказва не само, че е ирационално, но и че е трансцедентно. Конкретните реални приближения са само за инженерите при техните практически приложения. И при физиката и при химията рядко ти трябва приближение на числото "пи". Между другото и голяма част от рационалните числа са си безкрайности от цифри след десетичната запетая. Просто има място след което започва да се повтаря една и съща последователност от цифри.
 8. Интересно, но дори и в оригиналната новина не пише кои са институтите на БАН които участват.
 9. Че Mars One е провал е ясно и първият пост точно казва защо. Най-лошото е в това, че Бас Лансдорп изглежда няма никакво реално намерение да реализира проекта, като не се е заел дори и с част от задачата (която да е от ползва за бъдещи подобни начинания, ако не се постигне крайната цел). За момента това, което прави е само да говори и формира типичен финансов балон! Фактът, че няма преговори със SpaceX доказва 100% това. Ако такива преговори вече се водят, то е ясно, че Бас Лансдорп трябва все пак да направят някакви частични договорки и Бас Лансдорп да плати някакви начални суми. Никоя сериозна компания като SpaceX няма да си губи времето с празни приказки. Подборът на кандидатите също доказва тезата ми - очевидно са подбрани 100 човека, за да бъдат интервюирани и от тези интервюта Бас Лансдорп да получава постъпления (пише това в текста). Но тези кандидати дали са подходящи - очевидно подборът е с трагично качество?
 10. Твърдението "има млади кадри" и техният брой е достатъчен, за да се отрази на статистиката - това са две коренно различни неща!!! Забележи, че 40 години не се води вече млад кадър, защото той не е обучен в съвременното общество, а в предишния строй! В кой университет или институт на БАН работиш, че имаш информация от "кухнята", която ти наричаш факт. Ти може да си чул някой случаен да прави заключения от "кухнята", които ти повтаряш като папагал, но аз отдавна си работя в тази "кухня"... А и фактът за процентното съотношение на момичетата сред олимпийците - това не се брояло, защото не ти отърва? Ако в тази възраст жените със способности в науката са процентно повече отколкото на запад, то тогава как си обясняваш, че при възрастните хора това вече не е така?
 11. Само да те информирам, че точно тук си в грешка. Тълпящите се румънци не са искали да им подарявате цигари, а са искали да си купят от вас. Това беше стандартния начин за запасяване с румънски пари, ако искаш да си купиш някой сувенир от магазините (то по магазините им друго не можеше да намериш). Ние като необразовани непушачи бяхме купили скъпи цигари по 1.20, че така трудно ги продадохме. Румънците масово купуваха на по лея за кутия, което по курса си беше около 84 стотинки (а в бг едни от разпространените евтини цигари бяха 50 стотинки, ама кой да ти каже). По отношение на децата също бяхме информирани, че искат. На улицата целенасочено махаха на колите, подобна на автостоп. Затова бяхме се заредили са 2 торби лукчета и като ни махаха хвърляхме през прозореца на колата по 4-5 лукчета. Не, че не можеше и без това, но от съжаление, а и си беше някак традиция за българските автомобили.
 12. Не издържах да дочета темата до края, но искам и аз да кажа нещо. Първо за ядрена реакция - и дума не може да става. Това е повече от очевидно, че няма как да се случи. Също така химическа реакция не може да се осъществи, пак очевидно защо. Но не може ли да имаме процес на най-обикновено образуване на облак от изпарения, който действайки като филтър да промени цвета на слънцето. Забележете - не говора, че ще се промени състава му! Подобно на това, като разлееш чаша студена вода върху нажежен котлон - веднага ще получиш плътно изпарение... И дори да стане слънцето синьо (или може би по-скоро леко по-синеещо) - то със сигурност няма да свети никак слабо. Така, че предсказаната тъмнина е абсурдно да се наблюдава...
 13. Това с откриването на съставките на римския бетон не беше ли твърде стара новина? От поне половин година, ако не и повече. Може би чак сега статията да им е минала рецензиране, а преди да са я споменавали като "прясно" откритие.
 14. Ако наистина е лястовичка, то ще споделя едно решение, което открихме преди време. Като бях дете, то брат ми намери цяло съборено гнездо с 3-4 малки лястовичета в него. Не можехме да ги храним и затова ги поставихме в кутия на прозореца. Бързо след това се появиха лястовички, които идваха и почната да ги хранят. Мисля, че даже бяха повече от 2, т. е. не само родителите се загрижиха за клетите бездомничета.
 15. makebulgar по отношение на хуманитарните науки нещата са така - хората виждат информация от интернет на човешки език и си мислят, че разбират всичко. При естествените, техническите и математическите науки хората пак си създават мнение от прочетеното в интернет, без грам да разбират от тематиката (и дори са наясно с това). Просто си казват нещо на ум от вида: този ми харесва как се изразява и затова той е прав... Това, че учените и докторите днес са много - да много са, ама за сметка на увеличения брой фалшиво повишени "учени" от страна на знайни и не знайни университети. Това не е качествено повишение, а само на хартия... Същото изглежда важи и за техническите специалности. Чел съм форум за инженери, които се изненадват какво знаят днешните завършващи... Иначе ще се съглася с теб, че средностатистическият човек е вече по-компетентем макар и малко, заради лесната достъпност на информацията. Но чак да го наречеш учен...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...