Отиди на
Форум "Наука"

bogdan

Потребител
  • Брой отговори

    14
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ bogdan

  1. Има драстично смесване на култури по цял свят и безразборно култивиране на омраза поради втълпяване на идеологии и пропаганда в надпревара за развитие,затова има толкова скрити лимонки/черни лебеди/които да кроят пъклени планове за цялото чоечество.Прекалено голямо вмешателство има в идентичността на отделния индивид.Всеки се меси на другия,всеки прави себе си по велик и се вкарват изкуствено комплекси за малоценност в хората.На човек му писва и хваща къра, следствието от което е личност без идентичност от която можеш да очакваш всичко.Ако има Апокалипсис то името му е човек.
  2. кво да правиш безработник съм в момента
  3. Ако някой е предал нещо то първо е приел,така че ако има предателство тое защото не може да задържи това което е приел.С поздрав
  4. Инквизицията е плод на болни мозъци които се обличат в дрехата на Антихриста който винаги иска да хвърли петно върху Христос който не е извършил никакво зло на никого. Антихристи които се наричат с Христовото име и в името на Бога убиват истинските християни. Огън,огън за такива!!!
  5. Родил се в обор, бил е дърводелец, и през целия си живот е правел само добро
  6. Сократ само говори докато Христос действа разликата е огромна.Моите уважения към Сократ но той си остана само философ.Докато делата които Христос е извършил още се говори за тях.
  7. Отговарям относно Исус понеже виждам че коментирате неговата личност.За мен той е пример за човек който успя до смъртта си да остане верен на това да върши само добро.Ако на някой му стиска да бъде като него евалла.
  8. Вярата е желание,стремеж,доверие да следваш доброто каквото и да ти стува.
  9. Единственния Бог който съществува е този който дава живот и разум на всеки човек с цел неговото облагородяване
  10. Целта на религията не е да разделя или обединява а да изгради характер в човека който да му помага да взима правилни решения.
  11. Лощото е това че за думата религия се има в предвид църква и християнство което виждаме или сме си изградили като представа или въобще нещо което е свързано с мистика смесена с преживявания частично разбиране и тълкуване на духовни измерения като ад и рай свещенни писания, философия и тем подобни.Всъщност религията е възпитателно средство предаване на знание с цел подбуждане на съвестта на човека да взема решение по правилния начин.В това няма никаква мистика но хора с опорочена съвест изкривяват нейното предназначение като желаят да оправдаят своята неспособност да се покоряват на всяко добро съветване за правилен начин живот.Създават собствена религия и отхвърлят моралния регулатор на Божественото съветване как човек да се научи да живее достоен живот за който е бил създаден.Самото непознаване на истинската религия е фактор за наличието на толкова фалшиви религии.Те в същността си са егоцентрични непостоянни изключвайки себе си от реалния живот на мъдростта на битието.Живота обезмисля тяхното действие с течение на времето и отшумяват защото са с временно въздействие.Когато човек отрезнее от тяхното влияние и насочи поглед към момента в който трябва да вземе адиакватно решение за определена ситуация се намесва истинската религия която може да даде отговор на неговия проблем.Така че поговорката че "Живота учи" е много показателна за това.
  12. Бог за мен е безкрайния вечен Живот който съществува видим дори за най-непросветения ум.Живота си съществува и толкоз.Ако този Живот оживотворява всичко и всеки и това е описан като дъха на Живота,щом ние като интелигентни същества имаме нужда от нещо което да ни дава разум и прозрение да Го разбираме което е наречено Дух Божи защо да отхврляме нещо което Живота ни го предлага за наше добро.Мислите ли че Този който нарича себе си Вечен Живот ще ни навреди с това като казва да Го познаем за да бъдем един ден във Вечния Живот.
  13. Здравейте на всички.Много е спорен въпроса за духа защото духа и душата се сливат като че ли в едно цяло.Духът въздейства на душата от друга страна душата или се покорява на духа или не.Ако погледнем от гледна точка на това че след смъртта духът и душата се отделят от тялото и живеят в друго измерение значи нашето тяло е само външната обвивка на истинската ни личност.Така погледнато всичко което се случва вътре в нас като преживяване зависи от това как духът и душата реагира на всичко което се случва в живота ни.В Библията се казва че естествения/плътски/човек имам впредвид онзи който не мисли за друго освен какво да яде,с какво да се облече,как да угажда само на тялото си като е принизил в живота си действието на съвестта, морала, съпричастността си към някъква общност,оценка за нещата които го заобикалят а се води само от своя плътски нагон такъв човек се смята за бездушен със прегоряла съвест което значи духовно скопен,полуживотно.Яков дава описание на плътската мъдрост като казва че е земна,животинска,накрая бесовска/има се впредвид че бесовете са вързани в подземното царство на ада/,това дори не е мъдрост а ми прилича на истинкт и плътски нагон.Това че действа някъкъв дух,бяс,и каквото и да е там и му дава мъдрост не означава че този човек е духовен.Забележете какво казва за другата мъдрост че тя слиза от горе и е чиста,миролюбива, кротка,умолима,пълна с милост и добри плодове,безпристрастна и нелицемерна. Човек с будна съвест която действа като морален регулатор за душата преценява действията си и е обучил чувствата си да разпознава кое е добро и зло той е жив/дух,душа/. Такъв човек може да реагира на нещата които се случват в динамиката на живота по правилния начин.Той разбира и оценява нещата които го заобикалят и взима решения според това какви вътрешни убеждения има.Как действа духа е описанп в Римляни 2:14,15.Там се цитира думата закон,а много добре знаем че закона е духовен.Което значи че ако Бог пише закона си който е духовен в сърцата ни и той действа на съвестта ни, да оставим всички измислени теории за духовност,защото ако един човек няма съвест той няма и дух.Нямам впредвид дъха на живота,а духа който ни вразумява за да бъдем в Божия образ.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...