Отиди на
Форум "Наука"

vvarbanov

Потребител
 • Брой отговори

  1856
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  40

vvarbanov last won the day on Октомври 23

vvarbanov had the most liked content!

Репутация

1805 Доцент

2 Последователи

Всичко за vvarbanov

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  гр. Мартен
 • Интереси
  Антични монети

Последни посетители

3816 прегледа на профила
 1. Това се разбира от само себе си! Щом учените са били енциклопедисти.Значи останалите пък са били прости по цялата глава. Учения не може да знае малко,какъв учен ще бъде някой ако знае малко?От друга страна пък простия ако знае нещо, значи вече не е прост. Просто в античността е нямало средна категория.Или си учен или си тъпанар, такава е била жестоката истина.
 2. vvarbanov

  Криза в руския космически отрасъл.

  Възхищавам се, че "самая справедливая и правильная во вселенной" демократично не раздува въпроса.
 3. vvarbanov

  Войната в Сирия

  това го кажи на руснаците, за да не си завират друг път Ил-а в патакламата.
 4. Хайде пак да четем заедно, какво пише в цитата! "Призивът към емоция или аргумент на страстта ("аргумент от страст") е логична заблуда, характеризираща се с манипулиране на емоциите на получателя, за да се спечели аргумент, особено при отсъствието на фактически доказателства." Ето написано е черно на бяло, сега вече и червено. По ясно няма накъде.Написано е ОСОБЕНО при отсъствие на фактически доказателства чрез призивът към емоция се манипулират емоциите.Никъде не става въпрос за лъжи или истина. Трудно ли ти е да разбереш това?Отсъствието на доказателства не е лъжа, а липса на доказателства.Освен това е наблегнато ОСОБЕННО при отсъствието на фактически доказателства.Значи не във всички случаи на липса на доказателства.Тоест призивът към емоция може да се използва и при наличие на фактически доказателства.Или това означава, че няма значение дали има или няма доказателства и дали те са лъжа или истина. Призивът към емоция може да се се използва без значение какви са фактите и дали доказателствата са фалшиви или истински.
 5. Още един път прочети какво съм постнал.Ама ти изглежда въобще нито четеш, нито отваряш линковете.Само пишеш. Чети внимателно какво представлява "призивът към емоция".Споменато е в линка и отделно съм го цитирал.Не става въпрос за "втълпяване на лъжи" "За Върбанов"(и не само за него_) това пак е заблудата апел към емоции! Точно това целят думите ти за "убийства от цигански банди","пребити или убити старци по селата или дори на убити професори","защото вечер заспива със страх" Ти продължаваш да използваш същата заблуда.Целиш да повлияеш на емоциите като описваш убийства.
 6. Разбрах, сега се опитай и ти да разбереш! "Appeal to emotion" Този пример илюстрира "Appeal to emotion" . Не ни интересуват бомби, танкове, автомати, аллах, а "Appeal to emotion".Ти апелираш към емоции, това е.Може да става въпрос за бомбони, жени и марсианци, това не е важно.Твоето е червена херинга.
 7. Казваш "Който смее да пише..." За да се информираме е достатъчно да прочетем или чуем тия факти.Това е достатъчно за да се запознаем с тях. Ти обаче казваш "Който смее да пише ....","Нека отиде в някоя циганска махала....."," Да поживее там месец-два.","Да отиде в някое село, където хората са пропищели от цигански набези...." Да се запознаем с фактите можем и без да ходим в циганската махала, но ти искаш да изпитаме емоции.И да се повлияем от тях при анализирането. Този твой аргумент е класическата заблуда "Appeal to emotion" "Призивът към емоция или аргумент на страстта ("аргумент от страст") е логична заблуда, характеризираща се с манипулиране на емоциите на получателя, за да се спечели аргумент, особено при отсъствието на фактически доказателства. [1] Този вид привличане към емоциите е вид червена херингаи обхваща няколко логически заблуди, включително привличане към последствия , привличане към страх , привличане към ласкателство , привличане към жалост , обжалване на подигравки , привличане към злоба и желание ." https://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_emotion Тука честичко се използва тая зблуда. "Иди в лагера на ИДИЛ и им кажи че са престъпници, или сред ислямисти сподели виждането си, че Аллах напоследък не го бива вече!" Влез в женската баня и анализирай пред голата публика феминизма! Защо не посетиш Сев.Корея и да изтъкнеш предимствата на капитализма пред социализма? Поста ти хич не го бива !
 8. vvarbanov

  Войната в Сирия

  С дълбоко прискърбие съобщаваме: Сообщение "ПВО Сирии сбила израильский военный самолет" аннулировано Съобщението"ПВО на Сирия свали израелски военен самолет" се анулира заради опровержение от източника. Агенцията се извинява на абонатите и читателите. https://ria.ru/syria/20181129/1533958445.html?fbclid=IwAR3oPT6QztwpmKt-uotbzJQazZVw4XW3KL_GGrirDyiv2iIAX5UQC7u5Qgs Както винаги за пръв път е допусната ашибка. Отново Великая Страна "которая всех силней " , не можа да гръмне военния самальот на империализма и капитализма .Искрено вярвахме на С 300, но апять нашия класов враг Израел хвърли изгнилите си бомби безнаказано и без честно да дочака да го свалят, подло офейка.
 9. Все наши пролетарские силы, рабочих, крестьян и всей интеллигенции, единодушно поднялись на защиту, против зверств женских организаций и борьбы с их домогательство. Просто е като запръжката на боба. Значи хората не се женят за да се бият един друг.Те се обичат, женят се и създават семейство. Но сетне си омръзват и някои започват да се карат и бият. Сега разбра ли защо хората създават семейство, а сетне почват да се насилват домашно? Тука съм съгласен! Колкото по ниска раждаемост, толкова по малко деца и съответно по нисък процент насилени деца. Най ниска раждаемост има при гей двойките и лезбийките.При тия двойки е най малък процента на домашно насилие от мъже над жените или обратно.От където и да погледнеш, това е идеално семейство. За това е чудно защо някои хора са против гей браковете. Вижда ми се перверзно желанието им, на всяка цена да се оженят за някоя жена и сетне да я бият.
 10. По план-график пак дойде време да говорим за домашното насилие на половинките, четвъртинките и другите по незначителни подразделения на семейството. Добре пазената тайна на силната швейцарска икономика е боят на жените.Веднага щом Петров и Боширов разкриха секретните планове на швеците и страната която "всех сильней" прие закон за декриминализиране на домашното насилие. Русия: добре дошли в Средновековието Руските мъже отново могат спокойно да бият жените си: нов закон разглежда домашното насилие като дребно провинение. Рускини, които са жертви на домашно насилие, са принудени да плащат глобите на насилниците си, съобщава Guardian, позовавайки се на руски активисти.... Ако мъжът няма пари да си плати глобата, то държавата може да изиска съпругата му, която е жертва, да я изплати. Марина Пискалова-Паркър, ръководител на центъра “Анна”, който осигурява подкрепа на жертви на домашно насилие, споделя пред Guardian как има случаи, в които жената жертва плаща сметката за насилието на мъжа си, защото двамата имат обща семейна сметка. “Често срещана е ситуацията, в която жената плаща глобата на мъжа си”, казва Алена Попова, активист на кампанията." Това е гениално!От начало те бият културно-масово, според православните и семейни ценности.После плащаш и сетне веднага можеш законно да дишаш свободно и прогресивно в Русия. Новият законопроект е внесен от депутатката Елена Мизулина, представител на партията "Справедлива Русия" и председател на парламентарната комисия по въпросите на семейството, жените и децата. Тя е и един от активистите на борбата с гей-пропагандата в руското общество. Според статистика на руското правителство 40% от всички тежки престъпления се случват в семейството, а 36 000 жени и 26 000 деца са жертва на побой от страна на партньорите/родителите си всяка година." https://offnews.bg/sviat/v-rusia-shte-mozhe-da-biesh-zhenata-no-vednazh-godishno-644394.html
 11. vvarbanov

  Войната в Сирия

  Два израелски самолета са свалени от руските ПВО системи С 300 и С 400! Днес "Московский комсомолець" съобщи: В резултат на ударите на израелските ВВС са убити 20 терористи и е унищожена иранска военна база разположена в сирийската провинция Дейр ес Зор. Но поне един израелски самолет е бил уцелен и както се вижда от снимката, пада като камък надолу. http://avia.pro/news/izrail-nanyos-novye-udary-po-sirii-naplevav-na-s-300-i-s-400
 12. Не съм видял, че са скрити мнения.Не чета форума назад, само новите постове. Душко се разхожда из целия форум и спами.Проблема възниква само когато му отговоря. Ако не спами и аз няма да му отговарям в негов стил. Той има няколко любими думи "демократично","ужасно", "за съжаление" ,"радвам се"и едва след като ги употребя започва да схваща.За съжаление, това е ужасно и недемократично защото така се получава спам." (Това последното е заради Душко ),ще се радвам и той да обещае ,че няма да спами.
 13. Фружине, запиши и това щото с Душко много забравяте. Ако си сменим местата да речем с японците , те да дойдат тук голи, а ние да отидем в Япония и да им обуем гащите, за колко време ще им съсипем държавата според тебе?Или пък да се сменим с германците, или евреите, за какъв срок тук в България ще направят същата мощна икономиката каквато имат сега.А нас колко време ще ни е необходимо да си направим същата България на другото място? Ами те и Сев.Корея имат ядрено оръжие, пък нямат икономиката на Израел.
 14. Богатството на една държава е най вече нейния народ.С неговата култура,закони, образование и морални ценности. Само с природни богатства не става.Най ярки примери са Русия и Венецуела. Не смей! САЩ не им дават самолети заради някакво лоби,което пък предполага световен еврейски заговор и те хвърля в групата на конспиралниците,( което пък си е истина).Нито защото ги обичат ,както нас братушките само че без безплатни самолети. Американците имат интерес.Да въоръжават Израел.Дават на израелците да бият с тях арабите.Ами нали за това беше и лендлиза.Тия помощи не са по любов.Някои хора си мислят , че политиката се движи от любовта между народите.Да знаеш Фружине, като вземат да ти разправят, че те обичат, значи искат да те изклатят.Като ти дадат безплатно пушка или самолет, не се радвай От какъв зор САЩ да ни дават самолети.За тях ние нямаме такова голямо значение.Ние сме много по важни за братушките, като "троянски кон" в НАТО, и ако трябва някой да ни даде безплатни самолети, това е Русия.Но те пък са я закъсали яко и нямат такава възможност.Пък и по евтино им излиза да обработват населениете с руска пропаганда. Голям плюс + имаш за този пост.!
 15. Какво е "канас юбиги" ? - тема във форум "Наука" Искаше ми се аз да бях разшифровал "канас юбиги", но К.ГЕРБОВ отдавна иронично го е направил: KANACYBIGI означава КАН НАШ ИБИГИ Люби́тельская лингви́стика (фо́л(ь)к-лингви́стика, псевдолингви́стика) — понятие, введённое для описания совокупности лженаучных исследований, теорий и гипотез, противоречащих данным науки о языке — лингвистике...... Сочинения по любительской лингвистике часто являются сочинениями и по фолк-хистори: лингвисты-любители склонны выстраивать новую интерпретацию исторических событий на основе собственных языковых теорий, а фолк-историки часто приводят лингвистические аргументы для обоснования своих положений. О профессиональной и любительской лингвистике академик Андрей Анатольевич Зализняк «Наука и жизнь» №1 и №2, 2009 http://elementy.ru/nauchno-populyarnaya_biblioteka/430720/O_professionalnoy_i_lyubitelskoy_lingvistike

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×