Отиди на
Форум "Наука"

valeriss

Потребител
 • Брой отговори

  22
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

19 Ученик

Всичко за valeriss

Последни посетители

386 прегледа на профила
 1. Честит Празник, колеги ! Нека почетем паметта на всички, допринесли днес да се наричаме Българи! Това е една от малкото дати, когато сме се изявили като истински Независим Народ, отхвърлил ярема както на поробителите, така и на т.н."Велики сили", чиято цел е била и сега е "да няма силна България". Поклон и пред паметта на княз Александър І Батенберг - жертвал трона и бъдещето си за да ни има!
 2. Имам следния въпрос - как са били направени колелата и осите на древните колесници? На сегашните коли и каруци има главина с лагер, който се смазва с масло или грес и така не се стига до прегряване. Като гледам древните колесници, които са се движили по време на битка с около 80 км/ч , не виждам такива главини на колелата - как се е предотвратявало триенето между колелото и оста и от там повишаването на температурата и не са се запалвали или чупели ? Прилагам илюстрации на 2 антични колесници и 2 съвременни - файтон и каруца.
 3. А това е замърсяването на океана от Фукусима, което между другото продължава да расте, защото охлаждат реактора с вода, която вземат от океана и я връщат в него, защото нямат хранилище за нея, а и наскоро заредиха единия реактор с ново гориво. Ама за тях никой нищо не споменава - тема "табу". Снимката е направена от американски спътник м.април 2019година и евентуална идеология т при тази снимка ще е смешна.
 4. Да монетата е на цар Котис, но е сечена в Пловдивската монетарница за ментета - може би около 2010 година, иначе е сребърна. На сбирката във Велико Търново вървят от 15 до 40 лева.
 5. идва на всяка ежемесечна сбирка във Велико Търново
 6. Да..., ама защо държавата /разбирай музеите/ крият тая карта на археологическите обекти и то само в Бг, в другите държави си е регламентирано - тук, тук и тук..а си копнал, а си влезнал у затворо, а извън това - копай колкото сакаш - ако и тук го направят така - за всеки ще е регламентирано. Ама тук е като онова куче дето пазело сламата...
 7. В отговор на някои мракобесници от този форум, прилагам сайта на Българската национална федерация по металдетектинг, които са спечелили проект по Оперативна програма "Добро управление", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Стойността на проекта е 89 954,84 лв., като безвъзмездната помощ възлиза на 100%, от които 85% в размер на 76 461,61 лв. от Програмата и 15% в размер на 13 493,23 лв. от националния бюджет на Република България и следва да бъде изпълнен до 18.06.2020 г. http://www.metaldetecting.bg/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=17&Itemid=266
 8. А абсолютно точното разпознаване на Левски става в Търново. До тогава заптиетата не са знаели кого точно са хванали, само са знаели, че са хванали някакъв комита. И наградата за залавянето му не е дадена на поп Кръстю.
 9. Колеги, има една велика мисъл на Гогол за спора с....сещате се. Предлагам да игнорираме човеконенавистничеството на торчо и да не му коментираме изявите, защото съгласно горното изречение се превръщаме и ние в......знаете какво.
 10. Само болен мозък може да се радва на чуждото нещастие. Прости му, Господи, той не е виновен! Просто е заслепен от необяснима злоба.
 11. Съжалявам те искрено! Простено да ти е човеконенавистното ти желание!
 12. по -горе съм ти написал кога и кои са бесили хора добре, че не си на власт !!!!!!!!!!
 13. Това да бесиш хора май беше приоритет на фашизма и на тъмното средновековие ?! То и за това западните музеи продължават да се пълнят с нови артефакти lвключчително и от иманярски находки /щото там товаси е законно/ и за тях "Богат народ =богата държава" е основен принцип и на инакомислещите не гледат като на престъпници. А това е официалният сайт на българските металдетектори - законно регистрирани в съда - прочети поне нещо за тях, преди да ги обесиш. http://www.metaldetecting.bg/index.php?option=com_kunena&view=category&layout=list&Itemid=204
 14. Да, ама като отидеш на посещение в Казанлъшката гробница ти разправят абсолютно други теории. За това пуснах това в този форум.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...