Отиди на
Форум "Наука"

esox22

Потребител
  • Брой отговори

    110
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за esox22

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

esox22's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

111

Репутация

  1. Организма на моменти не може да избяга от командващият го разум(или глупост) . И е принуден да се адаптира към всякакви храни, отрови , пороци, телевизия, интернет залежал живот и др. И вместо развитие , постоянно оправя щетите .
  2. Познавам доста алкохолици, и те живеят дълго просто защото стават леко малоумни. Организма се адаптира към отровата и черния дроб бавно регенерира. Да, удължава живота червено вино , защото се наспиваш по-добре и не ти пука , но това можеш да го постигнеш и с по -полезни неща. Ако целият етанол изчезне от планетата , животните ще си продължат да живеят, като разграждат фруктоза. А много хора ще се събудят и ще разберат , че са тъпи и живеят тъпо.
  3. Извинявам се ,че не коментира по темата, затова малко наблюдения от миналия ден: Цял ден обикалях да пазарувам по София. Психологически хората бяха напрегнати. Нямаше ги истинските усмивки , всеки сякаш бързаше за някъде или до остане насаме със себе си. В разговорите няма оптимизъм или бъдеще. Все едно обществото е остаряло. По време на короната не беше така , но може и и тази заплаха вече е израсходвала всички ресурси на оптимизъм.
  4. Трябва малко да отсееш информацията. Не живея по морето за да разкажа от място. Но и украинците имат интелигенция и готини хора също като руснаците и нас . Тук дойдоха богатите към които българина е подозрителен и бежанци след време. Преди години на Черноморец имаше руски и беларуски лагери. Обслужваха ги бедни украинци. Местния персонал плюеше украинците че не били хигенични. Никой не взимаше насериозно бедния украински персонал. А отделно мазни тежки рускини се карат на опашката с тъмни очила по закусвалните. Но това са отделни случаи. Бил съм на Юг на морето и съм видял падението на българите. Но на Камен бряг може да видиш и други хора..
  5. Към бедните жени и деца да. Защото това е нова ситуация на криза.Отделно и българина съжалява бедните. Но богатите силно мрази. Има статия във флагман.бг за кирка забита в бял джип, прочети я и коментарите. А преди беше туризма със своите интриги. А в нашия съвременен туризъм няма много любов.
  6. Едно леко допълнение: По стара традиция хората по българското черноморие или презират руснаците или ги мразят. Към украинците отношението е същото.
  7. Била е права донякъде. Бил съм в Ню Йорк , под мостовете има хора които се топлят на запалени варели, но отгоре минават кадилаци . Комунизъм - никой не спи под моста , а отгоре привечер минава по някой Москвич..
  8. Старата школа срещу умно-красивите: Депутатът от ИТН проф. Николай Радулов коментира в социалната мрежа заявеното от "Продължаваме промяната" желание да се изпрати оръжие за Украйна. "От доста време насам се питам, защо най-големите военолюбци в България не са отслужили военна служба. Спомням си военолюбивите призиви на Джамбазки, който сам призна, че е учил близо десет години право, само и само да не служи военна служба. Всички от ПП не са служили военна служба, но както виждам са войнствено настроени. Нека тогава, щом са готови за военни действия да отидат доброволци в Украйна, ще бъде най-малко забавно", коментира експертът.
  9. Не надценявайте българите и българските политици. Помните ли защо падна Орешаски - дойдоха трима американски сенатори и след два дни изчезна коалицията и правителството. А самият той бивш седесар издигнат от бивши комунисти с героична цел - първия закон който да се направи е закона за хазарта. Според дневник.бг : софийска топлофикация потребява 2/3 от необходимата ни газ. Ако я изключим и минем на вълнени чорапи вкъщи и климатик ще подпомогнем националния енергиен суверенитет.
  10. Да не се обидиш, но украинците нямат собствено мислене и политика, всичко е направено от външни сили и влияния. Тия цървули с примитивна икономика и олигарси им е рано да гледат дългосрочно и да инвестират в експанзия. В темата не се включват политолози, но все пак: Всяка голяма държава е агресор и упражнява гравитация на малките държави наоколо и им изменя траекторията. Това са САЩ, Русия, Китай, Иран и донякъде Турция ( но тя има вътрешни проблеми). Просто Русия има сухопътни граници и малцинства наоколо и затова толкова много конфликти. Да си спомняте кога за последно някой е правил истински проблеми на американски граждани в съседни на САЩ държави.
  11. По този повод ще цитирам един от най-смазващите примери в американската психология. "Лекар пита 8 годишно момче какво го тревожи, то отговаря: -Първо ще умре дядо ми, след това баща ми след това и аз. -Често ли мислиш за това -Всеки ден." Българите малко мислят за смъртта , затова са толкова тъпи, комерсиални и суетни.
  12. Помните ли филма за потъването на Курск. Там се стига до неофициалната версия , че е гръмнало торпедо поради проблем с горивото на ракетата. При този крайцер може да е имало същите проблем със стари боеприпаси и тяхното съхранение, в резултат - експлозия.
  13. Чел съм от други източници https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjP4_zxqpX3AhWSSPEDHU9xA5gQFnoECBwQAQ&url=https%3A%2F%2Fbg.fartice.com%2F%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%2F&usg=AOvVaw3lR88GGwlTjGieMwfrccdU

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...