Отиди на
Форум "Наука"

Бобо

Потребител
  • Брой отговори

    687
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    5

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Бобо

  1. Дабре де-дай разчитане на тази сакрална сцена,пък после може и да поумуваме за някакъв контитуитет-има ли го,нама ли го.... ...Щото
  2. Сега-виж кво пише под аватара ми,и после прочети европейското законодателство!..Нестававъпрос за юридически проблем,разбира се! ППклавиатурата ми е скапана,и все не ми остава вререме да я сменям,а така и не свикнах с начина на редакция на текста в този форум,за което се извинявам....
  3. Значи толсоз им е ерудицията на въпросните!!.......Нека някой от тея ерудити ми каже кой от въросните траки се е чувствал трак?Повашата логика и Максимин Тракиеца е трак,защото някой порадинякакви причини го е нарекъл така,и в случая тея причини въобще не са важни!Той така е останал в историята!МаксиминТрак!Нищо ,че е император на РИ,че баща му гот ,майка му аланка-Той е ТРАК!!!! Вие откъде знаете какви са по народност Херодотовите траки???? От къде знаете,че Херодот не е архаизирал по чист"гръковизантийски"метод тез траки,и всъщност дане става въпрос за едно чисто геотрафско понятие още от херодотово време ?Или всички траки в една държава живеят,един бог почитат и на е един език говорят?
  4. Оф,Фружине,те хубу напъните,ама сичко натам води бе,човек.....Не разбирате ли,че това, да се игнорират траките е точно това-напън! Значи-или тук при идването на българите има само славяни,от тея-без нищо,дето вода от шепите само пият,или оцелелите траки стават българи.
  5. Тези определения нямат нищо общо с науката!Не,че моите мнения са строго академични,даже напротив,но ,моля ви,избягвайте тези разделения на автохтонци,тюркисти,иранисти и т.н.....Теориите са си теории,но ясни граници между тях не могат да се сложат категорично!...Ще е грешно,поне така преценям аз...
  6. Ама езика им какъв е-славянски с падежи,или аналитичен български?....просто ми е любопитно!....
  7. Вяра,език,азбука...-нация!.....Как Русия би могла да заобиколи България ,в историята на изграждането на собствената си нация?!?Тоест-тя трябва да е началото, а не следствие!Това е ....имиджа на всяка империя!... Това е политически въпрос,не исторически...И разбира се е само едно предположение-едва ли могат да се съберат и шепа доказатеилства за манипулиране на историята.. ПП.България и българите,дори и под османска власт, все още и винаги са били жив политически обект!....Това да се прескочат не е някакво историческо изключение...просто политическа реалност... ....Ако са траките-българите няма как да се прескочат....виж ,неутралните, ,с никому неизвестен произход,неустановени и неангажиращи славяни-дюшеш!
  8. О,да!Българите /аспаруховите/са различни!....Не знам доколко,от кога, и защо,но е факт! ПП... уточних-аспаруховите,защото другите може да са още по-различни....
  9. Един от отговорите е-защото по този начин се освобождават от "синовния дълг"....Разбира се ,това не може да бъде някаква целенасочена обща официална политика на руската наука ,но на подсъзнателно ниво ,е необходимост за всеки руски учен, заразен дори и с капчица национализъм...
  10. Много се врягаш,Маке! Не си мисли ,че непременно това ,което наричаш псевдонаука е нещо вредно. ГОЛЕМИТЕ търговци знаят-ако нямаш конкуренция-създай си!Не знам колко хора осъзнават този принцип на развитието не само в търговията,но и във всеки аспект на живота ,и......,дори в науката!
  11. Ти да видиш..!?!.Бетер славяни тез траки!
  12. Според съвременната наука, българите са понтийско средиземноморски народ-така ли е ? Според съвременната наука ,българите би трябвало столетия,дори хилядолетия да са живяли поне в съседство с траки-и нямат нищо общо с тях?....Безумие-не наука е това!
  13. Ти ми дай една научна публикация за археологически проучвания на обикновени тракийски гробове.Дай да разгледаме една такава ,ако има...Както казах-много ме радвате с тез принцеси...Значи-траките са такива ,каквато е аристокрацията,а боспорианци НЕ са такива ,каквато е аристокрацията им?...Странно нАучно мнение!
  14. Принципно -не съм съгласен!Когато разглеждаш един проблем извън заобикалящата го действителност,неговата същност се изкривява.....Патологично!
  15. Върбанов!Всички знаем,че управляващата класа си е управляваща класа!.....Ооооо,не всички!...Даже май тея дето го осъзнаваме сме малцинство!....Стоп!.......Управляваща класа казваш?!?....Това е много интересно!..... При демокрацията -коя е уравляващата класа,Върбанов?.....Уау.....внимавай какво ще отговориш!
  16. Ти да не си марксист,че мислиш,дето количествените натрупвания водят до качествени изменения? Стига,Скуби-чел си повече приказки от мен,добре......Много приказки четеш!Явно е време и да помислиш! Или пък ,ти да прочетеш и нещо за тези,които никой никога не е съдил? https://baricada.org/2017/09/13/winston-churchill-genocide-dictator/ или това.... https://fakti.bg/mnenia/356484-kainoviat-otpechatak-na-genocida-nad-indiancite-i-anglosaksonskia-liberalizam ...... Победителите никой не ги съди!Но това никога не е било морално! Искате лустрация!?!Но как ще гарантирате,че тя няма да се превърне в инструмент за отстраняване на политически противници?Че тя, няма да е един нов "терор" като след девети?!?-Няма как! Искате съд!?!-Как ще гарантирате,че той няма да е политически???
  17. В мойте книжки,които са предимно приказки-добрия винаги побеждава! Но понеже взех за пораствам,започнах да си задавам въпроса-дали и в реалния живот винаги е така?
  18. Колкото и да слагаш-малък съм още да преценя ,дали това са истински,независими процеси.Но съм достатъчно голям за да знам,че са организирани от победителите!
  19. Истински какво означава?....В резонанс с днешните политически настроения?
  20. На подобна основа е стъвал и червения терор,който в момента обсъждате!....С какво сте по различни от лумпените псевдокомунисти от 44та?
  21. Това новосформиране къде се е случило-тука,или по-рано?Как се отнасят към тази идея хърватите?
  22. ...Не се притеснявай-чувствата не са взаимни!
  23. Да,труден е за разбиране той!
  24. Дааа....Партията!....Някогашната нереализирана заветна мечта, на голяма част от днешните евроатлантици...... О,времена!О,нрави!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...