Отиди на
Форум "Наука"

Conan

Потребител
  • Брой отговори

    698
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

Conan last won the day on Януари 2 2021

Conan има най-харесвано съдържание!

Всичко за Conan

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Conan's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

382

Репутация

  1. Значи според теб основателя на македонската династия е наричан от арабите Василий Славянина? Ясно е че нямам проблем. Но и ти не трябва да имаш проблеми да си критичен към самия себе си. Намеквам за Уйки- цитатът ти!? Не е достатъчен.
  2. Шапка ти свалям Енциклопедио но този път не си се постарал достатъчно. Как тълкуваме латинските извори. Айде да дискутираме и арабските извори. Сакалиби! Защо Василий Македонец е наречен от арабите саклабос . Не може да става дума за потекло. Склави си има точно значение.
  3. Ако се върнем на твърдението на Чобанов ш Южняка за опознаваемата прародина на Кавказ, Прикубание и Приазовие. 5 века етногенезис. И ако трябва да търсим там сармати... избора за търсения не е голям, сираките са първия заподозрян и тяхнити съседи и врагове аорси. Първите според аналите и археологията са смесица от земеделци и номади. Имали са укрепени селища който да пазят земеделците и номадите с фургоните и палатки. При обсадата на тяхния град Успа от римляни и аорси царя на сираките им предлага в знак на капитулация 10 000 роби. Това са "земеделците". След разгрома им според руските археолози те правят сирако-меотски съюз. Има обаче един надпис от Танайс където се споменава тяхна война с Кимерийския боспор в края на 2 век .
  4. Според мен конкретно за склавите резултатите са пресилени. Първо че темата си го казва точно в заглавието- първи резултати-. Те са от българския ареал но все пак са доста назапад.
  5. Няма свединия че когато се появяват в аналите хуни-българи имат тюрска връзка. Напротив за тях се пише като за познат народ.
  6. Само една малка забележка. Някой от Великите Везири са със спорен пройзход . Примерно Юнус Паша завоевателя на Египет. Той е с евентуално албански, гръцки или български деди. Това важи и за други висши сановници на Портата.
  7. За магистралите чакаме......раследване от правителство и работещ парламент. За външна политика... там и Рашков не смее да коментира. Но благодарение на другаря Радев много неща се осветиха. Примерно как се съставя правителство- задължително с министри от ковачницата за кадри на Прокопиев (политици и журналисти) . И твърдия курс на ДПС (за него Карадая(иа) каза че Манолова можела да потвърди). Така че накъде с Борисов през февруари?!?(тогава си стартирал темата) въпроса е(ще цитирам един стар шлагер) Radev! Who the fuck is Radev?
  8. В днешната реалност всички бг. политици са нагли защото се заричат че градят нов бардак. А що се отнася до заглавието на темата то последните писания трябва да се отнасят до как от 4 години живеем в периода на невероятния Радев.
  9. Плюс медала на Стойка стават 5. Все за нашите амазонки.
  10. В българското общество проблема около отношенията с РСМ е едно от малкото неща където има единство. Обаче.... политиците, сега съревнованието е кой да се покаже като най големия любимец на САЩ (разбирай на Херо) най про натовски, и разбира се да демонстрират либералните си ценности. То не бяха клипчета, снимки, срещи(тайни и явни) и накрая за капак космическите одисей който плануваме. Трифонов дори намери решение за проблемите между България и РСМ, Унгария и либерализма и.т.н със създаване на единна Европейска държава. Така че се очаква новото либерално мнозинство да вдигне ветото. Любопитното е какво бъдеще ни очаква? Примерно след 20, 30, 50 години с такива съседи. Или колко години ще се запази ЕС?
  11. Да обаче според френския журналист най зле е Трифонов(здравословно). Но при него с тая тайнственост може сценаристите да управляват нагло, нагло без да му виждаме очите.
  12. Е, аз знам ти от какво обяснение се нуждаеш. Скитите изчезнали. Сарматите изчезнали. Господарите плантатори от Кимерийския боспор и те изчезнали. Подчиненото население на горе споменатите(роби, скити земеделци... както ти харесва така ги наричай) и те изчезват. И тогава Нестор вменява на Тантин на Дунав се роди славянството(склави, сака либи, и твоите любими лимигАнте)
  13. Ами да, на базата на предното твърдение по пътя на логиката можеш да достигнеш до някаква отправна точка за германо езичието.... Тантине мисли а не освирквай!! Много добре е описано от древните историци! И ще ти кажа още нещо. Без българите тези склавини бързо, бързо щяха да се разводнят в ИРИ.
  14. Хайде да погледнем и от друга гледна точка. Италийското езиково семейство си имат италийските племена и Рим който да служи за отправна точка. Германското езиково семейство на базата на предното всичко е ясно. За братята славяни обачи няма как някой да ме убеди че Склавун е равно на Славун. Склавите не са първоисточника на славянския език. И идва въпроса, къде е генезисът на славяно езичието?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...