Отиди на
Форум "Наука"

Conan

Потребител
 • Брой отговори

  597
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

Conan last won the day on Януари 2

Conan има най-харесвано съдържание!

Репутация

284 Студент

Всичко за Conan

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Това ли визираш като ресурс на славяните? 3 век от там се развихрят готите и техните съюзници, започнали така наречената "скитска война" срещу империята. Няма данни за склави. 4 век пак там готите правят империя, след това хуните настъпват побеждават федерацията им някой са покорени други прогонени. Каде са склавите? 5 век хуните доминират, водят се войни, Европа е врящ котел. Склави? И 6 век обаче се случва това което е на картата. И от къде е тжзи ресус?
 2. -Търговията с хора е мрачна страница от човешката история, правдиво заклеймявана от съвременните жители на планетата. Въпреки това, мрачните страници не бива да се пропускат или забравят.- Търговията с хора, робството, все още съществува в смисъла който влагаш. Значи мотото трябва да е че не трябва да се преструваме че го няма!!!
 3. А щом се установяваме трайно на Балканите след война с ИРИ, какво е?
 4. Проблема е че се внушава "истината" че склави е равно на славяни. Няма как тези племена да са корена от който са се наройли днешните славяни. Просто те не са имали този ресурс. Пример с романските езици, народите който ги говорят никой не ги облъчва постоянно че са братя, и че Романското "море" е потопило всеки дръзнал да навлезе в него.
 5. Ко, не! Опазил ме бог да намеквам дори за това хуните да бяха сасиниди. При липсата на писменост, и впечатляваща култура досега им с Персия и след това с Рим им е повлиал много.
 6. В латиногерманска епична поема, основана на германската популярна традиция, наречена Waltharius , героят Walther „се въоръжава по хунски начин ... с дълъг меч с колан до лявото бедро ... -и по къс меч отдясно. spatha и semispatha , подобно на това на благородниците на Сасанидите, които са редовно изобразени носейки един и същ вид мечове по този начин
 7. Това е, грубо казано движението на хуните, Ако е имало походи на изток на по ранен етап, 4 началото на 5 век ? ....
 8. Синтеза е от голямо значение. Но той не е ли постоянен процес?
 9. Горната карта не е вярна! Защото според някой капацитети в форума когато за пръв път настъпват арабите през Кавказ срещат само хазари.
 10. Една възможност от близкото бъдеще. Да се променят характеристиките. Самоназвание- българи, език-английски, култура- европейска глобалистка, религия-??
 11. Е няма как мускетарите стават петима. Но като се замислим това може да е един реверанс към Дюма. Той е бил обожаван( особенно от нежния пол) от французите но разбира се е сблъсквал и с расизма. Балзак например казвал: „Само не ме сравнявайте с този негър. Веднъж, когато в литературен салон един от недоброжелателите му го засегнал на тази тема, Дюма отвърнал:

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...