Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  9578
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  133

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Warlord

 1. Не особено, примерно друг наскоро открит елемент, пак от тия пичове в Дубна, но в колаборация с американски учени от Тенеси, са го кръстили Тенесин (Tennessine)
 2. Живата легенда Юрий Оганесян, единственият човек на когото приживе е кръстен химичен елемент (Оганесон, номер 118), разказва как това е станало и какви са възможностите да бъдат открити нови елементи.
 3. Съдържанието на септемврийския брой (може да го четете в пдф на този линк - https://e.pcloud.link/publink/show?code=XZfR75ZeRSwi0d0BP4vGX7Cu8DKwRVghO6X - Петаскейл суперкомпютърът в София Тех Парк - Въпроси и отговори: Колко подготвени сме да отклоняваме опасни за Земята астероиди - Бутилират “миризмата на щастието” за лечение на депресия - Как затоплящият се климат променя сезоните? - Неизбежна ли е войната в космоса? - Аномалията на Кимърли – едно подценявано клинично състояние - Как работи мозъкът на умните животни? - Келтите - търговия, изкуство и война - Последното убежище на ловците-събирачи от каменната ера - Първата писменост може да се окаже с половин хилядолетие постара отколкото предполагахме - Начинът на готвене е навигирал разпространението на културите в Древен Китай - Математици и физици = котки и кучета? - Нови учебници за новата математика - За по-добра комуникация, говорете, вместо да пишете - Едуар Мане – неразбраният художник - Как се промени геополитическата ситуация в зоната на Черно море след руската анексия на Крим? - Гл. ас. д-р Цветелина Йоргова от Центъра за Компетентност „Мехатроника и чисти технологии MIRACle“
 4. Теглото на всички термити на планетата надвишава това на всички хора в съотношение 10:1.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...