Отиди на
Форум "Наука"

Петър Станков

Потребител
  • Брой отговори

    98
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Петър Станков

  1. Да, но не съм съгласен. "успешен човек". Какъв е критерия? Пари? Значи Бил Гейтс е най-успешния и пр. Ако в дома и отношенията ти няма бъркотия, здрав си. Това малко ми звучи - че всичко ти си изконтролирал, това не е здравето. "Мисля, че здраве е по- широко и прошката не лекува болезнена менструация." Еми широко е, голяма тема е. А да ти кажа - може и да излекува и това, зависи. Ако жената таи няква такава злоба, непростителност и пр. Но колкото и да прощаваш, не казвам че това е достатъчно, защото и будиста прощава, ама не вярва в Господ Исус Христос, че го обича и е пролял кръвта си за него. Айде чао. Който иска да общува с мене конкретно, знае къде да ме намери. Да го духат всички масони и пр. тапанари! ------ Ма кво станА с тоя ентелегентен, "елитен" форум? А си засегнал същността на проблема, а именно връзката масонство- ООН и хоп, вече не си удобен! Ами философствайте си, ама по-далечко от истината, не е много приятна явно. Господа другари от политбюро, пардон администратори, разбирам ви, кофти е. Като целата държава е масонска.. Трудно е. Давайте както е по-леснинко. Ама то тва е конспиративна теория! Ей, верно бе как не се сетИх! Айде успех, па дано ви приемат и в по-горните "елити".
  2. ОК. Връщаме лентата. Ти прочете ли изобщо нещо от това което ти писах като отговор на тази ти концепция? С какво от него не си съгласен?
  3. Е да всичко е явно, само дето тея организации всеки може да установи какви са им вярванията, а те са про масонски, което пак всеки може да установи означава противо християнски - и по точно противо Православни. Това не са просто сбирки на учени, повечето от тези хора си имат убеждения и си членуват в такива организации с такива убеждения. Затова и плановете им се припокриват с пророчествата за последните времена - защото са под влияние на такива антихристиянски сили. Защо това не е теория на конспирацията - всеки може да провери основите на масонството и блаватска какви са по отношение на стария и новия завет. Уж всичко е толерантно, уж "храма на соломон", "мистериите" и на баба ти фърчилото, а всъщност точно такива "богове" каквито пророците в стария завет казват, че не са богове, а са бесове. Като изповядваш тези учения като основа на организацията ти, ето до къде стигаш - да вкарваш на хората чипове, една валута и т.н. Обсъжада се всичко открито от "елитите". Че кой е казал, че "елити" трябва да кажат кое как да се оправи?! В тея "събрания" къде са простите невежи хора, които всъщност са хора? Айде бегай от тука! Не на мене тия!
  4. Това с пускането е много голяма тема, ще се опитам да обясня защо мисля така. Първо- какво е здраве? Това според мен е първото, което има да се изяснява. И за мен лично, въпреки, че може да не го разбирам и да съм в заблуда в тълкуванията си, за здраве говори и Исус Христос и неговите ученици и тяхните ученици. Здравето и греха са две различни неща. Но грях (и то голям) е и лицемерието. Защото в него има лъжа. Не обичаш даден човек, но това уж не личи, това си остава в тебе. Извинявай, ако те дразни, все едно натяквам моя мироглед. Значи здраве е да прощаваш от сърце.. Не знам.. Но това мисля, че е здраве- не лицемерието, "простотата". Ако таи човек в себе си нещо към някого, това е по- лошо отколкото да излезе наяве под формата на джафкане или хапене, след което не остава омраза, злопаметен и лицемер е свързано. Много голям въпрос е и сигурно на други им е ясен, на мене не.
  5. А примерно ... чували ли сте бабички и дядовци като ги карат от село да заживеят в града, как не искат. Е това отчита ли се в плановете? "Новия свят"... а ако не искаме да живеем в такъв свят?
  6. Колективен нарцисизъм? Не го разбирам. Аз за нарцисизма последно съм чел от Лудовикос. За него съществуващите терапии не помагат. Постнах две случки, които той разказва: Едната - за стареца от света Гора Порфирий, който при първата им среща му разказва детайли от живота му, които той не помни, а само мака му. Другия разказ е за този старец във връзка с нарцисизма, отишъл при него пушач, който се опасявал, че пуши над 3 кутии на ден, стареца му казал: пуши по 10 кутии. Той се възмутил, тръгнал си. Оплакал се: Тоя старец е луд. Казали му: отиди пак, не си го разбрал. Отишъл и св. Порфирий му казал: проблема ти е, че само за своите проблеми мислиш. Това съм го извадил от контекст. Със сигурност не значи че трябва да се пуши или да се друсаш и пр. Сега си мисля: добре, не е тук мястото да си пишем квото ни идва, за мен не може да стане онлайн терапия, но пак влизам и пиша по разни теми. А си важи, че и аз и всички си имаме история и това, което казваш е свързано с миналото ти.. Не знам за понятието "инсайт" и гещалт терапията, но се чудя, така и така пишем тук, не може ли да стигнем до нещо което не е заблуда и е "терапевтично". Например, какъв е проблема все пак да има такава тема: поне като опит за взаимопомощ- със изслушване... с едно наум, че всеки говорейки някак си със себе си също говори :))) Или просто по една ракия да си сипе всеки..
  7. Във връзка с прогнозирането се сетих какви са били критериите за истински пророк: ако това, което предрече се сбъдне - след век, векове.. Дали можем да кажем , че това е научен критерии.. Вие кажете. Но друго- човек може да има много последователи приживе, да шашне хората с чудеса, а след век да се окаже, че е бил в заблуда. Антихриста-всеки може да се информира ще има много последователи и ще ги шашка с чудесни работи. В тоя форум не знам колко специалисти има в тая област, на мен такива ми трябват, защото след години на атеизъм хората не са много навътре, не че аз съм.
  8. Ами не мисля. Така както го казвате, все едно са ловджии, които постоянно преследват дивеча. Не е така. Не знам до колко сте запознати. Тяхните вярвания (не че ги споделям) са били такива. За свещената природа. А не като експлоататори, "докът може" Нещо такова е принцип и за Африкански племена- вземи само колкото ти е нужно.
  9. Е уикипедия за менпоне не е "последна инстанция". Е, аз не съм специалист и не съм много чел по темата, но сега се сещам за "аборигените" в Австралия. Те например са номадсъвали с цел да не натоварват природата. Това за мен е цивилизовано, но за колонизаторите не е било. ---- Интересно , пък техните съседи "папуанци" до днес се бият за бащината територия. Но преди е ставало с лъкове а сега с пушки, затова много повече убити падат.
  10. Историците.. малко общо. Има най различни историци с най различни мирогледи.
  11. А все пак цивилизация какво значи може ли да уточним. Цивилизован човек, народ... .... Това беше за първия Ви пост
  12. Замислям се следното, не съм го изчислявал. Има племена, които живеят, както преди хиляди години. Ако и ние заживеем така, няма ли да имаме като тях достатъчно за нуждите. Следващата ми мисъл: защо тогава.. кви ресурси, кви пет лева?
  13. Значи това са мисли за бъдещето "на всички" и то предимно се мисли за телесното. Човека като един от милиардите, една бройка как тая бройка като биологически организъм ще оцелее, колко ще изяде и пр. Самото това мислене не ми харевсва. Освен това, това какъв ще е климата се мисли като някакъв такъв мъртав механизъм. Докато който ще да вярва квот си ще, но според мен какви ще са условията на живот на земята си е част от нещо, което никой човек никога не е можел да знае, освен избрани от Бога хора, т.нар. Божи промисъл. Така, че самия този начин на мислене за бъдещето лично за мен е сбъркан. Нали може да си кажа мнението..
  14. Искам само да споделя (който както иска да го тълкува) една случка: Попитах един "клошар" какво мисли за вируса и пр., той каза нещо такова-че не знае, но той не е болен и от 3 години не се е разболявал. Няма и ток, не гледа тв.
  15. Не зная това което пишеш дали е така. За мен един проблем с всяко изявление и теория, която някого изобличава е, че самия изобличаващ сочи вън от себе си "проблема", което е опасно, тъй като накрая уж излиза, че ти си си супер, а някой там е злия. Само, че трябва да има и ясни неща- когато някой е бил в заблуда и това е ясно, следва да се каже това. Според мен такъв е случая с масонството. Те уж имали някакви древни корени, храма на соломон и пр., а всъщност отричат пророците. Това лесно всеки може да го разбере. А ако се докаже, че римския клуб, оон и пр. подобни организации са свързани с масонството, значи в основата си са зло, заблуда. А вече, че е много сложно и че има най различни хора с своите истории и че не е битката срещу хора, това е ясно.
  16. За да е по неконспиративно, го поствам като въпрос: Науката е история, сигурно и икономика и история на медицината, както и история на организациите "Римски клуб", ООН, "Световен Икономически Форум", и връзките им с Блаватска, Теософията и Масонството. Търся историческите факти в тези области на науката. Пожелавам на всички успех в "разконспирирането" на всичко това, а и да не си навреждаме сами на себе си ненужно с каквото и да е, включително интернет.
  17. Исках да се изясни от специалисти. Не разбирам това, което си написал, ще се опитам да го разбера. Видеото не зная какво казва вярно, какво изопачава. Питам се каква е разликата между конспиративна теория и просто самите факти. Всичко добро. Друг път ще гледам да проучвам по-добре нещата.
  18. https://www.pravoslavie.bg/Чудеса/седем-свидетелства-за-чудесата-на-св-й/ https://bg-patriarshia.bg/sv-pimen-zografski "В Доростолската епархия с молитвата си дарил зрение на един слепороден, когото впоследствие по негово желание постригал в монашество."
  19. Последно ще си напиша мнението тук. Не ми се водят безмислени спорове особено по интернет. Всеки си е на пътя. Трудно можеш да убедиш друг човек в нещо. Той като се убеди е най-ефективно, моята надежфа е, че Бог обича хората и ако една заблуда е вредна за човека, значи не е от Бога и Бог иска да го освободи от нея. Но промисъла Му е непостижим за нас. В числото на заблудените спокойно мога да включа и себе си, но не и в основни неща, като например възкресението на Господ Исус Христос и всичко, което пише в четирите евангелия. Вече аз като човек какъв съм и какви са ми заблудите и лъже тълкуванията на библията, това го допускам, може да греша за много неща, може да съм човек, който в сърцето си е такъв, че да отблъсне другите от християнството, да кажат-ето какви са християните тъпи и зли. Но така просто сега съм си позволил да си кажа какво мисля, в какво вярвам. И не ми се водят безмислени спорове особено така- аз да се кривя и този който чете. Всичко добро, ако вие не сте в заблуда, супер, ама за мен това което казах са заблуди
  20. Е трудно е да си блъскаш главата в стената, наистина! Успех!
  21. Уважаеми хора, вие какво искате да получите от това си обсъждане по интернет? На мен ми се струва, че е просто едно постоянно спорене. И философстване. За мен лично е мъчително дори да ви чета. За вас как е? Не е ли това просто една нужда, която всеки има- да общува с приятели, но просто -тъй като сега това го няма в живота ви, остава това тук, понеже "техниката е много напреднала". Аз виждам, за себе си, че всеки си има някакви убеждения. Истината е една, заблужденията могат да са "n на брой". Защо поне не се разхождате на хубаво време някъде заедно или с други хора? Уверявам ви, по този начин до истината няма да стигнете. Бих дошъл аз лично на Витоша ако се организира нещо.
  22. "има много богове и религии измислени от човечеството" Е да де. Така и атомната бомба. Не че науката сама по себе си е лошо нещо. За мен така е и интернет и въобще, човечеството според меня отива надолу а не еволюира. ----- За вас Исус Христос е един от многото измислени богове, до колкото разбирам. Аз не смятам така. Лека вечер на всички. До някой друг път някъде си там. Чау чау.....
  23. Кой казва кое е заблуда? Ами мога да напиша какво съм чел: Събират се учениците на апостолите и решават: този човек учи различно от апостолите, значи е заблуда което вярва и учи своите слушатели. А пример за заблуда има в този форум: тъй наречената църква на сциентолозите, и genesis2 с ММС. Хората не че са лоши, просто са групово в заблуда.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...