Отиди на
Форум "Наука"

Konche

Потребител
  • Брой отговори

    720
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Konche

  1. Не е задължително да са били боеприпаси. Може просто да е имало разни хора, които са нощували на въпросния паркинг. На съответните хора им е било студено,защото през нощта в пустинята става студено, докарала са си някаква цистерна с гориво и са поддържали огън, за да се топлят и в този момент е паднала ракетата и е взривила горивото. Експлозията от видеата не прилича на експлозия от боеприпаси, но определено прилича на бензин или дизел. От всичко, което прочетох това звучи най-правдоподобно и логично.
  2. Ми който разбира от ракети да каже. https://twitter.com/qudsn/status/1714335703117570261?t=TMLq496WNLBwhuhad_E4Tg&s=19 https://twitter.com/yousuf_tw/status/1714367757968384106?t=JsqYY1hWlHcF6aywKRq5sw&s=19
  3. Факт, точно както се случва с българите в Македония горе долу по същото време по което се случва и на арабите в Палестина. 80 години по-късно не чувам български терористи да вилнеят в Сърбия или Македония. Не чувам и унгарски терористи в Румъния, немски в Силезия, финландски в Карелия и тн. Между другото и руски терористи в Прибалтика няма, а там наистина има дискриминация срещу руснаците. Като си втора ръка човек, жертва на дискриминация пробваш 2-3 пъти да се освободиш, не става нищо и тогава идва моментът да си събираш багажа и да изчезваш.
  4. Дреме им на Хамас за населението, а населението малко закъсня с момента в който можеше да разкара Хамас. Не се съмнявай, че терористите от Хамас си имат вода, храна, гориво, генератори и изобщо всичко което им трябва, за да не умрат от глад и жажда.
  5. Няма да го направят освен ако не са сигурни, че всички заложници вече са мъртви. Просто Израел не си изоставя хората.
  6. Ми не могат, ама искат и действат по въпроса до колкото им позволяват ресурсите. Евреите пък изобщо не ги интересува дали тия в Газа могат да направят нещо съществено, просто ще ги разкарат/избият набързо, както направи Азербайджан с арменците в Карабах и готово.
  7. Ми Хамас дойде на власт след избори, а идеологията на Хамас, която е подкрепена и от жителите на Газа е именно геноцид срещу евреите. Хамас първи отмениха правилата на войната Израел дълги години поне се преструваше, че ги спазва.
  8. А войниците му напускат Ростов с аплодисменти от хората и гърмят щастливо във въздуха.
  9. А не се ли случи просто това, което Пригожин искаше? Разкарват Шойгу и Герасимов, назначават хората, които Вагнер иска и всичко приключва. Пригожин против Путин не е говорил, проблема му са тия двамата, получи каквото искаше, победи.
  10. Альоша какво ви е направил? В Пловдив си го обичаме и изобщо не ни интересува руснак ли е, окупатор ли е, повечето пловдивчани дори вероятно не знаят, че е съветски войник. Ние си го виждаме, като Альоша с автомата и като място където всеки е ходил да пие, като млад. С другите паметници да става каквото си иска, но Альошата си е култов за Пловдив.
  11. Ама не сме 1942ра и и корпорациите управляват президента, а не обратното. САЩ, ако решат ще смажат Русия за отрицателно време, но къде е печалбата в това?
  12. Е то и потреблението намаля значително, много държави използват алтернативни източници на енергия, един от най-големите консуматори беше Украйна, която в момента използва доста по-малко и съответно допълнително намалява търсенето и снижава цените.
  13. https://twitter.com/200_zoka/status/1611700002132299785?t=57RJX8OWQNWtKleHnE3LCA&s=19 Едно доста гадно видео от Соледар, на който не му се гледат трупове да не го отваря. Интересно е, че някакъв може би му е намерил координатите, става дума за някакви блокове близо до центъра на града. Така че боя си тече с пълна сила в момента.
  14. Ми, ако са се обучавали по 12 часа на ден вместо по 8? Тогава може и април да са започнали, за да завършат сега. Ми ако са намерили някакви по-умнички украинци, които са си дали малко повече зор, за да се обучат? Тогава и за 4 месеца може да са се обучили. По-глупав аргумент трудно може да бъде измислен. Ето как са се обучавали английските пилоти през 41ва и 44та. Пък самолетите не са станали безкрайно по-сложни за 3 години, просто хората са били на голям зор 41ва:
  15. Те така говориха и преди руската инвазия, но се оказа, че са знаели и са се готвили за нападението. Може да пускат дезинформация просто.
  16. https://www.themoscowtimes.com/2022/12/13/belarus-announces-snap-combat-readiness-drills-a79683 Беларус пак създава напрежение по границите си. Интересно, че ученията ще са и до литовската граница.
  17. Това ще е провал. Може би ще им намерят униформи и калашници, но да осигурят логистика, транспортни средства, да ги накарат да тръгнат напред. Нямат шанс. Не вярвам да се случи изобщо някакъв геноцид, но все пак не ми се ще децата ми да умират за Украйна. Нека не стигаме до ядрена война. От друга страна отдавна на Украйна трябваше да бъде осигурено голямо количество танкове, артилерия и бронирани машини, за да приключат с руснаците и да няма дори шанса Путин да мисли за някакъв геноцид. Колкото по-рано запада въоръжи Украйна до зъби, толкова по-добре. Зимна офанзива е съвсем реално решение, но сякаш е твърде късно за запада да изпрати техника, която да бъде усвоена навреме за решаващ удар преди края на март. От друга страна украинците учат много бързо, така че колкото по-рано получат МНОГО техника, толкова по-добре. Може пък да организират един coup de grâce преди края на зимата. Руснаците са просто бита карта. Имат хората, имат някакви оръжия, но нямат мотивацията. На чомбиките не им се умира и няма да започне да им се умира за някаква безсмислена война. Всичко останало вече е просто подробност, колко били загубите, колко била окупираната територия... Украинците са готови да умрат за родината си, руснаците не са готови да умрат за Путин, победителят е ясен.
  18. Е какво толкова колосално има. Във войната между Иран и Ирак загинаха близо милион, може би дори повече и това само военни. Войната между Русия и Украйна е по-мащабна и се води с по-модерни оръжия и по-големи армии, съвсем естествено жертвите да са стотици хиляди и от двете страни... Едва ли хората са глупави и не виждат, колко народ измира, но засега това не води до демотивация при украинците, а до точно обратното. Нормално да има такива загуби до колкото е логично, разбира се. В тази касапница няма нищо нормално от човешка гледна точка.
  19. Този проблем с мигрантите е предимно в големите градове, там тези хора се лумпенизират. В предградията и селата в повечето случаи бързо намират работа, която често е добре платена, а разходите са по-малки от тези в големия град и интеграцията се случва много добре. То е логично, производството не е в градовете, там работата е предимно в сектора на услугите, а един неквалифициран работник в тази сфера взима поне 30-40% по-малко от неквалифициран работник в предприятие. Съответно хората в градовете или нямат пари, или ги придобиват по незаконен начин, а от там стават и такива диваци, които трошат и крадат наред.
  20. От тия 600 000 иракчани и на 20 хиляди не им се умираше за Ирак. Американците смазаха Садаам с пропаганда години преди войната изобщо да започне. Пс: опа, обърках войната. Това го мислех за втората война в залива.
  21. Направиха го, защото тогава Русия имаше 10 хиляди+ ядрени бомби. Ако настане хаос не се знае коя откачалка решила да остане в историята ще ги използва, просто за да остане в историята. 20 години по-късно... пак не се знае.
  22. Един въпрос, който ме гложди в момента е, защо украинците не нападат в северната част на Луганска област, руснаците я взеха без бой в началото на войната, сравнително рядко населена. Едва ли е кой знае колко защитена, а е лесен начин да се удължи фронта, което е в полза на Украйна, защото руснаците имат много малко боеспособни сили. Терена е неприятен, но както казах не виждам с какво толкова е защитаван този район, а украинците тъкмо освободиха всички сили по херсонското направление.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...