Отиди на
Форум "Наука"

heimy

Потребител
  • Брой отговори

    99
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    5

heimy last won the day on Юли 15 2016

heimy има най-харесвано съдържание!

2 Последователи

Всичко за heimy

  • Рожден ден 2.08.1990

Contact Methods

  • Website URL
    http://6nine.net/

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Пловдив
  • Интереси
    Blogger at 6nine.net.

Последни посетители

3245 прегледа на профила

heimy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

128

Репутация

  1. Как така да няма? Най-популярната АГ болница в Пловдив е Селена. Предлага само АГ услуги и in vitro процдури. В София също има такива. В тях има бебета и ембриони. 100 ембриона или 1 бебе? Кое ше спасите?
  2. Aко настъпи инцидент в репродуктивен център, какво би спасил? Контейнер със 100 оплодени яйцеклетки, които според теб носят потенциал или 1-2 бебета? Морални казуси...
  3. Не, ние не сме чували за Eлсевиер, само олигофрените от ЛТУ, който лекуват кокошки с хомеопатия са го чували :D Може да съм на 28, но поне в моите научни статии има някаква реална наука и модерни методи - хроматография, протеинови електрофорези, PCR, изолиране на гени, секвениране. Все неща, от които хомеопатите не разбират. И да те светна, че ако на един бизнесмен му лекуваш кокошките с хомеопатия и 10% от тях измрат, след такава финансова загуба ще ти начупи краката. Но проблемът на българското образование е, че такива некадърни хора като теб имат възможността да разпространяват идиотщини сред студенти.
  4. Псевдонаука е, когато някой имитира научна дейност в посредствен университет, лекувайки кокошки с хомеопатия. На кого му пука, че хомеопатията се смята за псевдонаука? Важното е да се правим на учени без никаква реална научна дейност
  5. Тук спор няма. Aз осъждам опита на религиозните фанатици да държат сметка на хора, защото са избрали да не вярват в детски приказки. Не сме в средновековието, религиозна инквизиция вече няма... Имаме свобода на слово и мислене. А и е жалко да се обикалят всички форуми и да се реве срещу мен и хобито ми... Тази дискусия я намерих случайно чрез Google. Изпитвам погнуса от хора, които афишират своите християнски морали, а в същото време препдриемат серия от неморални, непочтенни, обидни практики. Именно това лицемерие, този войнстващ, агресивен теизъм ме отблъсква от религията, а не фактологичните грешки и слабостите в тезите на вярващите.
  6. Още една логическа заблуда и грешка... Истината не се променя спрямо философските ти възгледи и течения... Тя е статична и непроменлива. Убедителни доказателства за съществуването на Христос няма, а ти не можеш и да ги приложиш Забавно е как се опитваш да докажеш недоказуемото.
  7. Хората се опитаха да ти обяснят в страницата ми, че всъщност няма реални доказателства, че това, което смяташ за Исус няма нещо общо с библейската личност... А второто ти съждение е логическа заблуда - argumentum ad verecundiam. Щом повечето истирорици са християни, значи трябва да им вярване. Повечето престъпници също са християни между другото Той и проф. Божидар е христиняин, ама такива глупусти говори.
  8. Ще съм честен. Няма да го направя. И не защото не искам и не мога, а от инат. Просто не ми пука като цяло. Ако вашата група вярващи бяхте подходили любезно, по християнски... Уви, добротата и моралите остават само на хартия.
  9. Между другото нали знаете кои обсъждат хоа и кои идеи/аргументи? Та такава е и тази дискусия.
  10. Питай Лъчезар от мен кога ще научи: 1) Разлиакта между вид и клетка. Не знам как можеш да объркваш подобни понятия... 2) Какво е дендограма. 3) Какво е филогения. 4) Какво представялват хомолози, паралози, ортолози. Да пишеш статия колко били зле скептиците, а да не знаеш значението на термините, с които се аргументираш и то грешно... Слаба работа. Пасквил. Слагам край на участието в тази иначе жълта дискусия.
  11. Имам да ти кажа само едно. Ти и твоите приятели се дръжте възпитано, преди празници не обяснявайте как скептиците (които не харесвате) са тъпи и алогични (нищо, че вие сляпо следвате едно малко книжле) и не се оплаквайте в интернет форумите за случилото се. Понесете някаква отговорност, а не като типичен християнен да лъжете и да прехвърляш всичко на мен. Аз вече забравих почти всичко, мина ми емоцията и отписах поне 10 човека, което по-скоро ме направи по-щастлив В петък в лабораторията на гости ми дойде Лазар Радков (известен спортен консултант). Лъчезар Томов чак и на него се оплаквал, че го били банна ли. Жалкарска история. Дайте да се оплачем на целия интернет... На целия свят? Това е просто един сайт - get a life. ПП НБУ е пародия на университет - още по зле...
  12. Ама айде моля ти се не лъжи... Ставаш ми още по-антипатичен с лъжите си. Бяхте си отворили една огромна дискусия да ме обсъждате какъв учен съм бил. Да не вадя скрийншотовете. А аз дори НИКОГА не съм афиширал каквото и да е. По-рано Младен пък обясняваше, че не може някакъв си тъп докторант без цитати да критикува тъпата статия на Лъчезар. Лъчезар също на няколко пъти напомни, че е не просто ДОКТОР а ГЛАВЕН АСИСТЕНТ. Ти също напомни, че авторът на статията бил велик ГЛАВЕН АСИСТЕНТ в СУ. С Валери Велев като споделихме статистиката на научните трудове на Лъчезар всеки почна да мънка. 10 години преподава в СУ, а научната му продукция е нулева. Това само в България може да го има. Затова тези академични буквички пред името са имагинерни. Това ли ти е християнското? Да лъжеш...
  13. Какво означава наистина качествено? Аз не се намесвам в историята. Аз критикувам една единствена слаба теза на Лъчезар. Авторът твърди, че до галилей НЯМА емпирични наблюдения, защото техниката не го позволявала, а аз се позовавам на труда на Брехе. Ако някой бе прочел и какво съм написал, щеше да види, че цитирам и други статии, които се позовават на научния консенсус, че трудът на Коперник превъзхожда този на Птолемей Thomas Kuhn, The Copernican Revolution (New York: Vintage Books, 1959), 187–88. ↩. Моля, не се изкарвайте жертви. 30 човека... За мен това е една затворена тема, както и всички хора свързани с нея. Не обикалям по форумите и да се оплаквам. Очевидно е, че страниците ми не са подходящи за огромни интелекти и УЧЕНИ с по един цитат за 10 години, та не виждам проблема. ПП Няма лошо да имаш по 1 цитат за 10 години, ама поне не се бий в гърдите какъв велик учен си и да афишираш имагинерни титли и звания...
  14. С един фанатик е лесно. Но когато ти се изсипят 30 и всеки те залива с грозни обиди и лъжи, тогава е трудно... А авторът ще чете лекции по морал. Това ли е морал? И ще помоля да ми изтрие името от темата. Не ми е приятно.
  15. Ироняита е, че православните християни с толкова много обиди ми съсипаха празниците. Наистина се почувствах страшно зле, защото някакви непознати за мен разпространяват колажи със снимките ми, наричат ме терорист. Това си бе обикновен християнски интернет тормоз... Ако ще си говорим за МОРАЛ, искам авотрът да ми се извини за провалените празници, защото подобно нещо ми скъса всички нерви. Най-грозното е, че никой не пожела да чуе моите аргуемнти. Само една шепа сред които и Надя от либертарианците. За останалите аз бях терориста с мустаци, тъпака, педерастта и незнам си кавко още. И разбирам, че с тази тема се опитва да ме дискредитира, но честно казано не ми пука На хората им харесва какво правя, а за мен това е важно. В скоро хобито за научен скептицизъм ще превърна в книга по предложение на Сиела.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...