Отиди на
Форум "Наука"

venco

Потребител
  • Брой отговори

    74
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    3

venco last won the day on Януари 29 2012

venco има най-харесвано съдържание!

Всичко за venco

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

venco's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

110

Репутация

  1. „Ал-Кайда Джихад” пое отговорността за атаката в Бургас! http://www.elnashra.com/news/show/501342/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%85-%D9%82%D8%A7%D8%B9%D8%AF%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%AA%D8%A8%D9%86%D9%89-%D8%AA%D9%81%D8%AC%D9%8A%D8%B1-%D8%AD%D8%A7%D9%81%D9%84%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A7%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%A5%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6 Ерусалим - 21 юли 2012/19:13. „Ал-Кайда Джихад” разпространи изявление, в което поема отговорността за терористичната атака срещу израелски туристи в Бургас, като заплаши за още атентати в месеца на Рамадан. Изявлението на групировката гласи: "...the entire month of Ramadan will be a month of “holy war” and violence. This is a month of war against the Jews and their American helpers, the enemies of Allah”... „Един от нашите групи, с помощта на Аллах, след внимателно проследяване успя да взриви автобус, пълен с еврейски туристи, грабители на светите земи. Свещената война не се ограничава само до определена сцена и ще се борим срещу евреите и американците, докато не напуснат земята на исляма.”
  2. Виж в архива на вестник Аарец http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/ - броя от 05.01.2012г. "Israel Ministry warns of terror plot against Israelis in Bulgaria Counterterrorism bureau (българската служба) says it has no concrete information regarding possible terror attacks on Israeli tourists in Bulgaria, yet Transportation Ministry (става въпрос за българското министерство на транспорта, което вместо да вземе мерки за охрана съветва израелските туристи "да бъдат бдителни", и толкоз) insists Israeli tourists in Europe should be vigilant. Jan.05, 2012 | 5:00 PM | Shenar added: "I've asked security services in Europe to escort groups of Israelis and conduct searches with police dogs." Ето ти и директен линк към архивираният брой от 05.01.12г.: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-ministry-warns-of-terror-plot-against-israelis-in-bulgaria-1.405689 Вместо да вземе мерки за охрана и ескорт на израелските туристически групи по време на тяхното придвижване до и от летищата, премиера ни убеждава с идиличен тон, че арабите са ни приятели и доброжелателни дюнерджии.
  3. Израелският проправителствен вестник "Аарец", още на 5 януари писа, че ислямистката групировка "Хизбула" подготвя атентат срещу израелски туристи, дошли на почивка в нашата страна. 5 януари 2012, 19:02 София, България Часове след като израелските медии, начело с проправитествения вестник "Аарец", обявиха, че България е под прицела на ислямистка групировка "Хизбула" и Израел поиска от няколко европейски държави да засилят мерките за сигурност около израелските туристически групи в ски курортите и в хотелите правителството ни излезе с лаконично, но все пак официално становище: - "Специалните служби не са получавали и не разполагат с информация за подготвянето на подобен акт"... По това време Бойко Борисов е на посещение в Япония, отваря бурета със саке и прави пред камерите ефектни подсичания с крак на министър Найденов. На въпрос на журналистите, какви мерки ще предприеме България, Борисов отговаря с култовата фраза: - "Ние разчитаме на балансираната си външна политика че с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България – на всеки ъгъл има дюнер...”???
  4. Не сте прав. Премиера нееднократно заяви, че България разчита на балансираната си външна политика с Палестина и арабският свят и никакви предупреждения не можаха да променят мнението му:
  5. Ако имаш именник на македонските имена ще направим справка.
  6. Дядото на княз Симеон Хасан III - Н.В. цар Симеон II бeше успешен политик, създател на политическа партия "Национално Движение Симеон Втори" и министър председател на Р. България. От уважение към старите български традиции. Новата правописна редакция бе въведена от комунистите под давлението на Москва както знаем, и мисля, че е въпрос на национална горост споменаване на събития свързани със царското семейство да не са подложени на следдеветосептемврийска редакция.
  7. Връзката е статистическа. Питаш какво мислим за македонците, нали? Е, мога да кажа че имам дузина приятели "македонци" за които с изненада разбрах, че техните бащи и дядовци се обличат като албанци, не почитат християнският бог и рядко разбират сръбски или македонски. Те учат или работят у нас, женят се за българки и изкупуват български къщи. Разпада на република Македония може да е окаже съдбовно събитие за Балканите. Несериозно подхождат тези, които потриват самодоволно ръце и се греят на огъня на югозапад от нас. Тоз огън може да подпали и нашата черга.
  8. Княз Симеон Хасан III е кръстен на Н.В. цар Симеон II, като към името Симеон е добавено името Хасан, в чест на покойния крал на Мароко.
  9. Нещата не стоят толкова еднозначно. Не трябва да се вярва на самоопределящите се за македонци. Пример - Едно 80% от получилите българско гражданство "македонци" са 100% етнически албанци.
  10. Още по-жалко и опасно ще бъде, ако верижната реакция на федерализацията ще се пренесе на запад към българска територия. В много населени места цялата власт е в ръцете на турците, от кмет до общински съветници, до състава на полиция до ръководители на болнични заведения. В цели села се заличава българското присъствие чрез разрушаване на българските жилища и с това се заличава спомена, белега за присъствие на българския етнос. http://www.skat.bg/news.php?action=7&newsID=16482 И всичко това гарнирано с много турски пари за медии, общини и фирми.
  11. На 14 мартъ князъ Симеонъ Хасанъ навърши 5 години. Князъ Симеонъ Хасанъ и родителите му - княгиня Калина и Китинъ Муньосъ, са въ София, за да прекаратъ няколко дни съ Н.В. царя и царицата. Въ резиденция „Врана” през целия денъ пристигатъ подаръци отъ приятели на семейството. Малкиятъ князъ Симеонъ Хасанъ ще отпразнува рождения си денъ съ родителите, съ техни Величества, съ лекарския екипъ, присъствалъ на раждането, и съ близки на царското семейство. Отъ няколко години княгиня Калина живее със семейството си въ Мароко. Князъ Симеонъ Хасанъ се родилъ въ Университетската болница „Лозенецъ” въ София на 14 мартъ 2007 г. Въ същия денъ, само въ столицата проплакали още 21 бебета. Княгиня Калина тогава им изпрати сребърни кръстчета за споменъ отъ щастливия денъ.
  12. Бойко борисов не случайно е привикан в Катар. Емирът на Катар плати 100 милиона за да откупи "българските медици" от либийския затвор (справка описанието на случая от посланник Байърли). Време е вече да започнем да връщаме борча, няма безплатен обяд. Как ще го плащаме, ще проличи по преструктурирането на бюджета. $100 млн. дадени за свободата на медиците Бъдещият министър-председател Бойко Борисов заяви днес, че за свободата на българските медици са платени около 100 млн. долара. Бойко Борисов коментира платената цена така: „За толкова пари и в Ирак ще пуснат заложник“ Златен пистолет за емира на Катар от Бойко Борисов
  13. Все пак във форум "наука" да се демонстрира непознаване на класическата гръцка история не говори добре. Демостен бил казал нещо в политическа тирада и нашият колега щракайки на клавиша на гугъл хоп, хваща се за три думи, но без да прочете цялата реч произнесена пред обществеността на Олинтия с цел да разубеди и разбунтува гласоподавтелите. http://en.wikisource.org/wiki/The_Public_Orations_of_Demosthenes/Olynthiac_II
  14. Това е ганчоценовщина. Ако си направиш труда и прочетеш политическите речи на Демостен ще разбереш, че той е правил подобни изказвания по политически причини (виж Олинтската реч ).
  15. Всичко ще мине и отмине. Задачата е, да се промени статуса християнско - мюсюлманско присъствие в интернет пространството, и така нареченото авторско право е всъщност повод за изчистване на интернет пространтвото в угода на исляма. С прости думи, стартира съобразяване на интернет пространството с шериата, и тъй като трябва да се избегне открито обявяване на този поход бяха съставени програми за постепенен и поетапанен преход. Плодовете им вече започнахме да берем...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...