Отиди на
Форум "Наука"

Гигантско настъпление на е- търговията


Recommended Posts

  • Потребител

НАСТЪПЛЕНИЕТО НА ИНТЕРНЕТ БИЗНЕСА:

1, 6 ТРИЛИОНА ДОЛАРА СА ПОХАРЧЕНИ ЗА КОМПЮТРИ ПРЕЗ 2006 ГОДИНА !

Крайните потребители в глобален мащаб са похарчили общо 1.16 трилиона долара за компютърно оборудване през 2006 г.!

Предвижда през 2010 г.се сумата, похарчена за компютърно оборудване, да достигне 1.48 трилиона долара! При това здравеопазването, комуникациите и публичният сектор са най-бързо растящите пазари на софтуер.

Средният годишен ръст е от 6,3%, сочат последните статистики.

Анализатори предвиждат, че глобалният пазар на софтуерни продукти ще достигне обем от 327 милиарда долара през 2010 г. със среден годишен ръст от 7,7%. Дискретното производство, услугите и правителственият сектор всъщност се явяват най-големите пазари. Здравеопазването, комуникациите и публичният сектор са най-бързо растящите пазари.

IDC предвижда, че глобалният пазар на хардуер ще се възстанови в периода 2006–2010 г., достигайки до обем от 562 милиарда долара през 2010 г. Предвижда се още и нарастващо търсене на масовия тип сървърни машини, периферията и устройствата за съхранение, както и мрежовото оборудване. Този напредък ще бъде резултат от интереса от страна на домашния бизнес и домашните потребители.

От IDC очакват разходите за услуги в информационните технологии по света да достигнат 587 милиарда долара през 2010 г., при среден годишен ръст от 5,8% в периода от 2005 г. до 2010 г.

Last not least… Самият аз закупих през миналата година поредния нов марков компютър по Интернет. Честно да си кажа, преди няколко години не бих и помислил за това. НО!... Tempora mutantur, т. е. времената се менят…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...