Отиди на
Форум "Наука"

todorg

Потребител
  • Брой отговори

    501
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

todorg last won the day on Февруари 23

todorg има най-харесвано съдържание!

Всичко за todorg

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

todorg's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

268

Репутация

  1. Има си прецеденти ,като цяло тази материя не е съвсем изяснена и регламентирана.Ако с е регламентира ,например неутрални международни наблюдатели може ,да има на фронтовата линия и от двете страни с неограничен достъп и грубо казано ,да с е следи за спазване на Женевската конвенция ,която не с е спазва ,гледал съм видеа ,където на вопеннопленници се крещи ,да снасят информация или ,ще бъдат екзекутуирани ,както съм виждал и видеа на екзекутиране на военнопленници (за съжаление на военнопленници от женски пол ,не е само екзекутиране ,на всичко отгоре и трите имена на жертвата се споменават в такива случаи) в Телеграм каналите.Говоря за руски канали.
  2. Не не може той е част от темата?Съдбата на този нещастен кораб копейките опитаха ,да произведат ,едва ли не как благородните московски убийци спасили бнългарски кораб.А така ли е?
  3. Да уточня в Лондон Берлин и Париж едно мислеха стратезите и се очертваше вечен мир ,докато не с е намеси Вашингтон там с акабали ,мабнали много символи.САЩ е всичко дтруго ,но не и християнска държава ,макар ,че привидно изглежда такава.
  4. Причините за ВСВ се таят ноември 1918.При спарведлив мир ,нямаше да се наложи втора такава и тази война наистина щеше да е война която слага край на всички войни.
  5. Има бъг в ситемата имало си е българи и князе няколко хиляди години преди Крум. И изведнъж учените от 19-и,20'и и 21 'век се напрягат и отиват в тоалетната,.
  6. Канас Ювиги Княз от Бога записано по гръцки.Това е като онези СМС от началото на века "4udesno ,evala brat 6te gi razbiem.Davaj ,ma4kaj":един тогава ми каза ,ами то може и на кирилица ,да се пише на тези телефони и го гледах втренчен известно време.И то при положение ,че бях научил трика с 6 току що.Иначе пишех ш с sh и един ме светна за трика с цифрата 6 ,което с е четяло ш.
  7. Нито една от двете страни РФ и Украйна не са си обявили война.Русия обяви СВО ,което ,не е прецедент ,ако не се лъжа САЩ 70-те и 80 -те без да са обявявали война нахлуха в някои страни в Централна Америка ,подкрепяйки един от фронтовете в гражданските войни там. СВО на Русия си се превърна в пълномащабна война ,без ,да е обявена обаче ,което постави Украйна в деликатна ситуация ,да рискува ,тя ,да обяви война.В случаят е правото на по силният.Може би един ден в бъдеще ,трябва ,да се сберат великите сили и да се разберат ,какво е война , и какво не е ?
  8. Изгради се едно кресливо ,невежо малцинство от хора ,което е заслепено от Вожда им Путин и се опитва по най кресливият и гротескен начин ,да показват ,как те са прави и техния вожд ,без ,да се опитват въобще някаква дискусия ,да се проведе.Хубавото е че лъсна ,че тези хора наистина са патриоти.Само ,че не български патриоти.По всички социални мрежи тези плоскочелци призовават Другаря Путин ,да идвал в България ,да оправял страната ни.Дали това е по голямо национално предателство от двата опита на Тодор Живков България да стане член на СССР?
  9. Областите имам в предвид ,отделно огромна част от Донбас населението също е с украинско самосъзнание ,за селското говоря и по малките градове.Някакъв автономен статут нов в рамките на Украйна на тази област.
  10. Аз това отдавна го писах.На първо място е Крим ,той е безвъзвратно загубен за Украйна ,руснаците си го анексираха още 2014 ,но им трябва международно признание.Ако не се лъжа само Беларус ,досега е признала анексацията.Същият този така или иначе загубен Крим е блестяща възможност за Украйна ,да го използва за разменна монета ,при едни мирни преговори и да си върне поне Херсон и Запорожие.Малко звучи ,като пионки в игра , но каквато и Украйна ,да има в Източната и част ще има хора чувстващи се повече руснаци от украинци.Путин малко озлоби тези хора избивайки ги безмилостно ,с което ги провокира ,да събудят държавническите си чувства към Украйна и знам метаморфоза на хора ,които преди 10 години ,бяха против Майдана и за отцепване на тези региони от Украйна ,сега след това ,което им с е случи са на обратното мнение.Една нова Украйна трябва,да е устроена по начин в ,който националните чувства на хората ,да не се засягат.
  11. Предай го на някой Исторически музей и те ще му определят датировката.Или има ,някакви изменения в законите с които не съм запознат, или иманярството и притежаването на вещи от културно и историческо значение от частни лица все още са нелегални.
  12. Ако нямаш реални аргументи си 0 като довод.Тук говорим за история.ЗА психичното здраве на населението има кой ,да следи.
  13. Лаик съм по темата.всеки противник на гравитацията ,да иде на покрива на някой блок независимо колко етажа и да рипне.Ако политне настрани и нагоре , признавам ,че няма гравитрация.Те твърдят ,че падаш надолу понеже си по тежък от въздуха (на практика не е така всеки човек носи стотици тонове въздух всяка секунда ,но понеже тялото ни вътре е пълно с въздух не го усещаме.Да кажем те са прави падаш надолу че си по тежък от въздуха ,ама ти и настрани си по тежък от въздуха и нагоре.Коя е тази сила ,която те кара да падаш надолу?
  14. ОК ти абдикираш ,като Николай втори но проблемите остават?
  15. На Западни карти на Европа от 16 и век все още съществува България (испански са картите).Кога реално България пада под Османско владичество много хора споменават въстанието в Търново 1598 ,да не е пък тогава?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...