Отиди на
Форум "Наука"

herkules

Потребител
 • Брой отговори

  307
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

herkules last won the day on Февруари 4

herkules had the most liked content!

Репутация

160 Студент

Всичко за herkules

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

1482 прегледа на профила
 1. Там е работата, че проблемът е в проклетата сингулярност........точка с нулев обем и безкрайна плътност, която започнала да се разширява и се случва Големият взрив, и от там възниква вселената! Като понятие точка с нулев обем, пък с безкрайна плътност звучи доста абстрактно, но се допуска да е имало такава. И най-интересното е, че, квантовата механика и общата теория на относителността, не могат да бъдат съгласувани. След взрива всичко е ясно, физичните закони действат навсякъде, но как е било преди взрива и по време на експлозията. Има теории с които се обяснява произхода на вселената без начало и край! А, я виж какви ги говори тук дъртия Стивън Хоукинг. https://www.nzherald.co.nz/technology/news/article.cfm?c_id=5&objectid=12005865
 2. Така си е! Но тя е в основата на религията, и влиянието и е много силно, дори и сред високоинтелигентни хора, занимаващи се с наука. Самата дефиниция за триединството на Господ е противоречива, но с теолозите науката не може да спори за произхода на света (вселената) без доказателсва! Това е ясно, но възниква въпросът с време-пространството преди точката на сингулярност, т.е. преди взрива. Тук науката няма още обяснение, за това теолозите твърдят, че няма как от нищото да възникне нещо, и че "творецът" на света е друг! Бразилски учен отхвърля основните принципи на теорията за Големия взрив като го нарича "само спекулация" и предлага алтернативно обяснение за произхода на Вселената! https://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Fizik-smiata-che-Golemiiat-vzriv-nikoga-ne-se-e-sluchval-i-singulia_99074.html Ето ти още информация! https://phys.org/news/2015-02-big-quantum-equation-universe.html https://www.space.com/38982-no-big-bang-bouncing-cosmology-theory.html
 3. Винаги може да се допуснат грешки! Но, по някога истината не е, това кое то е! Наука и теолози продължават спора за произхода на вселената, а пропуските или противоречията при научните хипотези оставят празноти, които веднага се заемат от теолозите. И сега отново възниква въпросът! Имало ли го е Bug Band, или го е нямало??? А ако Айнщайн не е 100% прав и в малък процент греши, то тогава кой е прав? https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3978402/Was-Einstein-WRONG-speed-light-New-theory-completely-change-view-universe.html
 4. herkules

  Интимността като средство

  Е, те ценностите за различните индивиди са различни, особено за заразените с либерализъм и прочее! Я виж тук едни други "ценности", дето и в Норветия ще им се завие свят относно правата да децана, па било то и пълнолетни! Жените нямат право да раждат, без съгласието на неродените им деца! https://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2019/02/06/roditeli-na-syd-deteto-im-ne-dalo-syglasie-da-byde-rodeno.401354
 5. Много интересна тема, случайно попаднах и фриволно коментирах с реплика коментара на скенер, защото сравнението му не беше в случая подходящо. Със скромните ми познания и обща култура по физика, мисля, че разбирам или от части разбирам, какво искаш да кажеш. Мечтата ми някога беше да следвам астро-физика, но се разминах с нея. Ентропия за мен е понятие като мярка за хаос (безпорядък)...вид "анархия" отнасяща се за движението на елементарните частици. Само че понятието е доста абстракно, и не се отнася за отворени системи, а и ще противоречи в частност на законите на Нютон. Ако се има предвид и Айнщайновата теория за гравитацията, то тогава ще възникнат противоречия, и всяка теория ще е вярна сама за себе си, разглеждана като аксиома. Според Айнщайн елементарна частица може да се ускорява до достигане скоростта на светлината. Според физици работили с големия андронен колайдер се оказало, че някои субатомни частици са преминали скоростта на светлината! Възможно ли е това да е вярно, или да е допусната грешка при измерванията? Ако все пак се окаже вярно, представи си какво ще стане с до сега приетите за верни теории, относно законите действащи във вселената. Някъде бях чел, че имало звезди, които се разширяват със скорост 330 000 км./сек. Не знам къде, но съм сигурен че го имаше някъде. Не разполагам с много време, но когато мога ще прочета цялата тема.
 6. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Да, ама го кажи на феминистките! "Онуй нещо" за тях е било излишно, щото жените го нямат, и на негово място имат друго нещо, дето не могат да си играят с него, както момчетата с онуй нещо! А за да бъда по-обективен, ето ти доказателство-аргумент за онуй нещо, от българския фолклор-народо-психология!
 7. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Абе те джендър проектите няма да имат свършване, докато не се ликвидира феминизмът, и не се изкорени либерастията! До тогава ще има джендър проекти за децата в детските градини, и старите "стереотипи" от приказките на Андерсен и подобни, ще се заменят с нови, с приказки за две принцеси, как благородно управлявали цели държави, и как два принца отхвърлени от принцесите намират утеха в брачно съдружие. Шекспир вече е заклеймен като отявлен сексист, който не трябва да присъства в световната литература, защото Отело убил Дедземона, а трябвало да бъде обратното! Сега Кончита Вурст е на почит и е пример за подражание и равенството между половете! Мъжкия образ трябва да бъде заклеймен, щото мъжката природа е агресивна, под въздействието на тестостерона.....основна цел на либералите! Да живее естрогена и прогестерона!
 8. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Виж сега! Това твое изказване някак си не ми се чини като правдоподобно. Ами какво да кажат войниците в казармата? Абе не знам сега мастурбацията полезна ли е, или е вредна, но съм сигурен че няма мъж, който да не е мастурбирал, освен ако не е педал!
 9. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Значи! Тук в спора не съм съгласен, че в провинцията педераслъка се шири на воля както в урбанизираните градове. В провинциалните градове и села да наречеш някой мъж педераст си е още обида кръвоносна! Ще посмее ли някой лично мен да нарече така? Ще му се стъжни живота, ако му остане такъв. А, в София педал до педала, че и официално с гордост провеждат паради, финансирани от градоначалничката! За зоофилите не знам дали ги има по селата, или са само вицове. Разправят за случай между двама братя и магаре на полето. След като единият свършил работата, подканил и другия. "Аргасвай Филипе, туй магаре не е нашето!"
 10. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Те само да посмеят! България не е само София! Тогава жълтите жилетки във Франция ще им се сторят като детска игра. И без друго окрадоха хората в България само съз закони за глоби, и всякакъв вид санкции, остава сега и малкото родени деца да им вземат! 3 000 лв. глоба, за разбита предница на лек автомобил, щом катаджията реши че е такава, без значение дали колата е минала преглед! Колата също е виновна, за това че предишният и собственик имал нарушения! Ако имаш повече от една кола, плащаш гражданска отговорност за всички, нищо че караш само една, а може и нея да не караш, ако си зад граница! Ха дано след изборите да се ометат и хората да си отдъхнат от тях, а, ако пък ЕС се разпадне, това ще е най-доброто сполетяло народите от различни нации!
 11. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  Така е, и това е "демократична измислица" на либералната тирания, която е прокламирана от феми НПО-тата, където родителят не може да възпитава децата си, а се набляга на детска свобода, като прерогатив, отнасящ се дори когато има опасност за живота на детето. Ако две годишно дете иска да си играе с кибрит или газова запалка, случайно паднала и достъпна за него, то забраната за това желание от родителя се тълкува като насилие над детето, и в Норвегия Барневарн веднага без предупреждение отнемат такова дете от родителите. И кой ще е насилникът в такива случаи? А, Барнахус си е детска къща за тормоз на децата, плачещи за родителите си. Така се раждат престъпни закони, а изпълнителите им са по-лоши и от военнопрестъпници! За това има и такива като Андреш Брайвик, които протестират по нестандартен начин срещу системата, след като по друг начин е невъзможно да бъдат чути! Само че, вместо да избива невинни, по-добре щеше да е ако беше очистил повече гадове, служители на Барневарн. А, той е доста интелигентен, и е можел да го направи!
 12. Това провокация ли е? За кое поле става въпрос? И как мислиш? Ако в някое кубче има постоянен магнит, а в останалите няма, дали полетата (ел. магнитни, ел. статични или гравитационни) ще са еднакви? А не казваш каква е преградата? Полева форма ли е, или е видима плътна материя? Колкото до отклонението на изпратените към даден обект фотони, то отдавна е измислена шапка невидимка. Ел. магнитното поле с достатъчна мощност може да изкриви потокът от фотони и да видим какво е зад или пред обекта, но не и самият обект. Същото би трябвало да важи и за изпращането на единични фотони!
 13. Извинявай, че се намесвам, но примерът ти не е правилен и не обяснява нагледно спора с Малоум 2! Обратната връзка на усилвателя може да бъде положителна, или отрицателна. Ако е положителна усилвателят се превръща в генератор, защото се самовъзбужда. Ако пък е отрицателна (зависи от дълбочината и), усилвателят се предпазва от паразитно самовъзбуждане, определено се използва в усилвателите на мощност при високочестотните съоръжение....Р А- крайни стъпала за КВ и УКВ предаватели!
 14. herkules

  Джендър- психология или джендър- лакърдии

  А ти как мислиш? Дали не съм ги прочел? Този специално съм го прочел три пъти. Според теб излиза, че сега оплакванията са станали много повече и за това насилието е нараснало. Е, и? Излиза, че си е било все толкова и нищо не е нараснало, а заглавието е подвеждащо! И както е тръгнало жените без страх да се оплакват от мъжко насилие , по тази логика скоро може 100% от мъжете (без джендърите) да станат насилници, за да се осмисли Истанбулската конвенция! Въпросът е! Дали ще се предотврати изобщо това "насилие" с тази конвенция, или мъжете ще започнат масово да пребиват жени, защото и без друго ще са винаги виновни, щом жена реши, че са!

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×