Отиди на
Форум "Наука"

herkules

Потребител
 • Брой отговори

  201
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

89 Ученик

Всичко за herkules

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

1372 прегледа на профила
 1. Защо мислиш че е спам? Аз питам сериозно! Имало ли го е Big Bang , или не? Но темата си е твоя и ти решаваш!
 2. Хайде сега да ми кажеш , какво мислиш за Big Bang? Дали наистина е съществувал? Защото има доста противоречиви теории, които опровергават съществуването му. Спорът между учени и теолози продължава. И аз като индивид от плебса не знам сега на кого да вярвам? А, да си призная живо ме интересува произходът на вселената, нищо че не употребявам академичен "език".
 3. Как си го обясняваш, защо е така? Мъжете всячески превъзхождат жените и въпреки това днес след като ги еманципираха им разрещиха гавра с мъжкия облик! Докато има разни шарлатани наливащи вода в мелницата на феминистките, извратенията с мъжкия авторитет ще продължава. Карл Юнг е труден за разбиране и аналогии с психо-терапевта коментиран в темата са смехотворни! А за ХДС в Германия още не е сигурно на 100%! Меркел мисли да изкара мандата си до края на 2021 г., а до тогава я камилата, я камиларя! Заместничката и може до тогава да я блъсне кола, да я удали мълния или да получи инфаркт и поста да бъде даден на мъж.....дай Боже!
 4. Е, то е близко до ума, за всеки, който го има! Аналогия: - "Жена шофьор и негър скиор"! Женският лекар-терапевт е като морското свинче. Няма нищо морско в него, а и не прилича на свинче! А, ти как ще коментираш многото професорки-преподавателки по феминизъм в СУ, че и чужди НПО-професорки от Ню-Йорк и Париж с лекции по феминизъм? https://www.ngobg.info/bg/news/102420-професорки-от-ню-йорк-и-париж-с-лекции-по-феминизъм-в-софия.html
 5. Слепият слепец е сляп, защото така му изнася! Сляпата вяра не вдъхва доверие, и хората го разбират, сблъсквайки се с реалността! Знанието с обратен знак-това е "незнанието". И какво толкова лошо става в темите които се обсъждат тук? Не "видях" някой да твърди тук, че няма истински учени! Ако ги нямаше, светът щеше да е друг. Можеш ли да отречеш обаче, че не е пълно и с псевдо-научени, които раздават зловредни съвети и нанасят вреди на обществото? Я, дай точна дефиниция за джендър-науката! Що е то трети или n-ти пол? Психичните разстройства и проблемите причинени от тях са характерни само за вида хомосапиенс! Останалите животински видове нямат такива проблеми защото им липсва психика. За това има схващане сред плебса (от който съм и аз), че лудите са щастливи хора, и че, и най-умният си е малко (доста)*****! Това, че някой използва чуждици и сложни словосъчетания само за да изглежда по-интелигентен не го прави такъв. Интелект и интелигентност са две различни неща. Интелектът са познания, които се натрупват с времето, а интелигентността е вроденост + възпитание у индивида. И като тук се говори за "големия" психо-терапевт, който обяснява как женският пол можел да ражда мъже и жени, а мъжкият само мъже, и че жената била независима, а мъжът щял да и се подчинява, защото черпела земна енергия с оная си работа, лесно може да се прецени кой е с вроден интелект (мъжът или жената), като се погледне в исторически план! Общото, за което тук се говори между "великият" психо-терапевт и Дънов е нищожно. Дъновизмът е вид религия, опиум за масите, надежда за по-добър живот. Самият Дънов не принадлежи към никоя религия, понеже религиите стесняват свободата на човека, а Дънов желае да бъде "напълно свободен"! Само че, напълно свободни хора няма, а анархията е утопия ....мечта на хората, защото всички са по един или друг начин са зависими! Идеята на "психо-терапевта" (според мен) в темата е да прокара нова религия-гиноцентризъм. За това по такъв начин говори за неравенство между половете в превес на женския пол. Слабият пол няма как да е по-силен от силния, както се убеждават подрастващите от феминистките, защото тази лъжа излиза на яве още в юношеска възраст. За днешното равенство между половете, налагано от НСР, висока цена плаща днес обществото, нарекло се "цивилизовано" и " демократично"!
 6. Не мога да се позная??? Този твой коментар ми хареса и ме впечатли много, и трябва да си призная, че никак не ми харесва да харесвам женски коментари, защото мисля (убеден съм на пълно), че женският пол не е равностоен на мъжкия относно умствени способности, защото няма достатъчно мисловен-мозъчен сапацитет (според мен)! Е, съществуват и изключения и може би ти си едно от тях! Също така съм убеден, предполагам и ти, че този пхсихотерапевт не е никакъв психотерапевт, а е психотерапевтка-феминистка, представяща се като мъж, за да манипулира обществото налагайки феми-възгледите си! Да допуснем, че "ЯН" и "ин" представени (в преносен смисъл), като две страни на една и съща монета, дали Ези и тура имат еднакво значение при определяне стойността на монетата от пръв поглед и от по-голямо разстояние, като са поставени само Ези, или само тура? Тази женска енергия, дето жената черпела от земята чрез половия си орган ще да е причината жената да ражда мъжа и жената, а мъжът с оная си работа можел да ражда само мъже?!? Няма как да попитам този "психотерапевт" без мъжко семе аджеба какви ли неща ще ражда жената с енергията, която черпи от земята с оная си работа, и от кого (мъжът или жената) зависи полът на фетуса? Прощавай, че не говоря на "Вие", но така съм свикнал. Приеми го като уважение и добронамереност....такъв съм си! Все пак смехът е здраве и е за предпочитане, а в случая е и безплатен!
 7. Въобще не съм съгласен с тази феми-философия! Мъжът си е мъж и още в пубертетна възраст усеща превъзходството си над женския пол на подсъзнателно ниво! Като го "перне" хормонът, и се усеща вече мъж! Предполагам (почти съм сигурен), че ако кастрират мъж, то той би се превърнал в подобие на жена, без детеродна способност, но на жена колкото и тестостерон да и сложат, каквото и друго да и присадят, мъж никога няма да стане. Т.е. милиардер лесно може да стане милионер, че и по-надолу, а обратното почти е невъзвожто....метафора .....в преносен смисъл! За това в народопсихологията има схващане, че за мъж-неудачник и неспособен за мъжка дейност му казват женчо, а на жена, която е оправна и може да се справя от части и с мъжка дейност и казват: - "Това е мъжко момиче. Само дето днес женчовците и хомо-мъжете станаха много, а рядко има и мъжки момичета, които истински да са желани за съпруги от хетеро-мъжете!
 8. С това, че след време си омръзват съм съгласен, но да се карат и да се бият не съм видял такова нещо през патриархално време при баба ми и дядо ми. Как ти се струва, жена да посегне тогава на мъж? В днешно време често се случва, а после може и да и се размине, но пак си зависи от мъжа, а женското посягане на мъж го толерира феми-законът за домашно насилие. Това ми прилича на: " Не трябва да се храним защото ще направим трохи и ще изцапаме посудата, а може и да се разболеем от преяждане, и за това се предпочита гладолечение или превръщането ни в слънцеяди! Перверзна е самата мисъл жена да командва мъж, след като се омъжи за него. Мъжете в днешно време изобщо не искат вече да се женят и то точно за да не им се налага после да бият жената, която се опитва да ги командори у дома, имаща се за глава на семейството. А, двуглави семейства не просъществуват повече от 3-5 години! Жена се хвалела на нейна приятелка, че всеки следващ брак за нея е бил все по-успешен, и имала вече 5 зад гърба си!
 9. Върбанов, иронията ти не впечатлява никого. Създалата се хлебна среда за побеснелите лумпенизирани феминистки днес е фактор за регрес на "цивилизованото общество". За какво домашно насилие може да се говори, когато имаме семейство? Това се самоизключва, като логика и се разглежда само абстрактно. Защо ще се събират мъж и жена за да създадат семейство, а след това разправиите у дома на обществен показ и хоп....домашно насилие!?! И пак ви питам! Само мъжът ли е насилникът в семейството? Обидите отправени един към друг са еднакво обидни, и в повече от случаите жената обижда много повече мъжа, чувствайки се недосегаема и насърчавана от законите, които вместо да я ограничават и дават картбланш за гавра с мъжкия облик. Защо да се тълкува новият закон в Русия като : "Руските мъже отново могат спокойно да бият жените си: нов закон разглежда домашното насилие като дребно провинение." ? Хайде да видим сега и друг прочит на този закон! "Руските жени няма да могат повече да се гаврят с мъжкия авторитет, защото законът вече не ги защитава от мъжкото правосъдие, породено от женско безобразие!" И много правилно е, щом като мъжът няма пари да плати глобата за "насилието" върху жената, то тогава жената трябва да я плати и да знае, че сама е предизвикала това "насилие". Както казват, няма следствие без причина. Жените днес имат право да не се омъжват и да са си самодостатъчни, но нямат право да се гаврят юридически с мъжете след като са се омъжили (пристанали), каквато е и целта на феминистките. Природата е поверила върховенството на мъжкия пол. Няма, и няма как да има граждански закони с които това да бъде променено!
 10. herkules

  Войната в Сирия

  Много интересно! На кого да вярвам? Нашите медии обвиняват Хамас и останалите палестински бунтовници, като терористи нападнали отново Израел, а тук информацията е друга! https://www.bbc.com/news/world-middle-east-46185653 Фружине, ти какво мислиш?
 11. Да, ама на "дребното човече" с голямото нещо не му пука от "широката" женска душа, и не се страхува, че ще бъде обвинено в сексуално насилие след 5-45 години, защото не му пука и за световно-известното движение на "широките" "демократични" и всякакви там разбирания за живота, а въдворява ред по Божиите закони, съобразени с природните, както повелява всемирният закон за единият от половете, да раздава правосъдие с оная си работа!!
 12. Долни сексисти, как може да подценяват женските способности и предлагат чадър на независимата от тях жена, която си е самодостатъчна?!?
 13. Дедо Либене, дали си дедо или си бабе не знам, само ти си знаеш. Тая простотия съм я видял-почувствал, като епидемия, заливаща Европа, и не разбирам защо мъжете си заравят главите в пясъка като едни огромни птици, и се правят, че феминизмът и "позитивната дискриминация" са нещо безобидно? Виж тук за какво иде реч! https://voinaimir.info/2017/05/мъжемразко-законодателство-испания/ Следиш ли новините в медиите? Как ти се струва клипът на Башар? Сексистко ли е поведението му, когато жената му поднася кафето, а след това и сметаната? Чувствам, че идва времето когато, ако кажеш Добър Ден на позната жена или роднина, па било то и собствената ти дъщеря или съпруга, друга жена видяла или измислила това, може да те обвини в сексизъм и да се окажеш в затвора, като опасен престъпник! За това говоря, и не разбирам защо ти и останалите като теб толерирате-насърчавате феминизма, ако сте с Y-хромозома, а не с два Х-са? Трябва ли мъжете, като потискани и репресирани от феми-законите да раздават мъжко правосъдие, омерзени от системата, която ги унижава и принуждава да се защитават , прилагайки закони дадени им от природата? Феминистките не са мнозинството от жените, но квичат постоянно за права, които никой не им е отнел. Справка:- Жените, гласували за избирането на Тръм за президент са обявени за предателки на женския пол!!! Само у нас има над 200 женозащитни НПО-та, които паразитират върху гърба на работещите и произвеждащи блага мъже? Като има толкова много жени жертви на насилие, защо пансионите за такива жени в северна България са празни и има само живеещи мургави жени, които ползват облагите на законите, заедно с женозащитните НПО-та? Че, и още средства трябвало да отпусне държавата за още домове за "насилени" жени, а мъжете кучета ги яли! Феноменът на 21-век....насилието над жените (Мария Габриел) не е никакъв феномен, а резултат от проява на женска наглост и гавра с мъжкия авторитет, а феноменът ФЕМИНИЗЪМ е трудно обясним, защото мъжете като пол са по-силни и имат практическа възможност да не го допускат!
 14. Много неща се премълчават, когато уличават феминистките в престъпления, които те самите определят като такива, чрез феми-законите си. Феминизмът е идеологическа доктрина за репресия към мъжете, зародила се в умопобъркани и човеконенавистни глави в САЩ. Крайната цел, добре маскирана зад сладки приказки, е редукция на човешката популация. Малцинствата тероризират мнозинството с преекспониране, като постоянни жени-жертви, попадащи под мъжка "тирания", или пък негрите (афроамериканците), превърнати в роби от бялата раса. Толериране и закрила на мюсюлманите, като угнетени от мнозинството, и не можещи да изповядват свободно религията си, а уж били зверове, обрязващи жените си и убиващи с камъни жените, опозорили мъжете с безчестие.Това е много опасна теза, издигната от левичарите-неомарксисти, известни като Политкоректори. Политическата коректност – ПК, възниква в периода на 50-те – 80-те г.г. на миналия век в университетите на Източното крайбрежие в САЩ. Главен идеен вдъхновител е лудият Херберт Маркузе, „философът-революционер“ с франкфуртската си школа. Тезата за „речта на омразата“ е насочена директно срещу базовата ценност и главен бастион на демокрацията - Свободата на словото. Как може да съществуват "свобода на словото" и реч на омразата" едновременно? Тасива оксиморони са феминистки специалитет. Когато мъж каже за женските недостатъци според феминистките е сексист. Използва реч на омразата и може да бъде осъден на момента, а жената може да обижда всячески мъж и то на обществено място, като няма никакви последствия за нея. Постмодерен феминизъм. Участничките в това движение се борят по цяла гама от много важни въпроси, като например начина по който мъжете седят в метрото или в автобуса (в Испания глобяват мъжете, ако стоят с леко разтворени крака), а носенето на бурка било символ на женската еманципация. Въпреки че представляват малък процент от населението, най-радикалните между тях оказват огромно влияние върху основните медии и законодателството в много западни страни, както вече и у нас. Дори примерът с желанието на Митака за моето остракиране, понеже казвам истини-неща, които виждам, но не се харесват на феминистките, е показателен. Радвам се, че доста потребители и модератори разбират за какво говоря, и не се влияят от феминистични заплахи! Жените ги разбирам! Завиждат на мъжкото превъзходство и всячески се стремят да опонират на мъжете, като ги изнасилват вербално и налагат волята си с юридически по-големите си правомощия. Не разбирам обаче мъжете! Защо, след като са много по-силни и по-у*** допускат тази гавра на феминистките с мъжкия облик и мъжкия авторитет, като дават такава огромна власт в ръцете на жените? Балканският ни манталитет и все още патриархалната ни нагласа на голям процент от обществото е преимущество пред западните страни, относно оцеляването на обществото, попаднало под ударите на феминизма! Не всичко е загубено. Дори мисля, че едва сега започва. След като извратенията с истанбулската конвенцият не успя, сега феминистките надават вой отново. Над 22 жени от началото на годината са починали от неестествена смърт, злоупотребили с мъжкото търпение и решили да раздават женско правосъдие, с юридическите си правомощия. Е, има и друг прочит на медийната информация, но статистиката си е статистика. Умните лекари първо установяват причината за болестта, и след като я премахнат, тогава пристъпват към същинското лечение!
 15. herkules

  Морална машина

  Значи! Според мен "морална машина" е абстрактно понятие. ИИ не притежава морални качества а изпълнява зададена програма. За това се нарича изкуствен, а не естествен интелект. Т.е. не притежава чувства характерни за човешките същества, при които морал и справедливост са са заложени като биопрограма в съзнанието. Така че, на въпроса: "Ако харесвате жена/мъж и й/му предложите секс, това морално ли е?" машината ще отговори според зададената и програма, а даден човек ще отговори според възпитанието си и статуквото, определящо морални норми на поведение и средата в която живее! На въпроса относно филмовия продуцент вече има дадени многокранто отговори! Справка: - # МЕ ТОО! Може би понятията трябва да се предефинират, защото въпросите са много, а отговорите са едни и същи! Мъжът винаги е виновен и точка! И е неморално мъж да доказва своята невинност за въображаемо изнасилване или насилие към обвинилата (нарочилата) го жена след 20-40 години, защото е осъден от феминизма още преди да се роди. Според радикалните-лумпенизирани феминистки, няма невинен мъж защото е мъж и са необходими закони, при които не трябва да има право да доказва невинността си!

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×