Отиди на
Форум "Наука"

Amazonski

Потребител
  • Брой отговори

    753
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    10

Amazonski last won the day on Януари 25 2023

Amazonski има най-харесвано съдържание!

Всичко за Amazonski

Лична информация

  • Интереси
    оръжие, военна техника

Последни посетители

2937 прегледа на профила

Amazonski's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1,3k

Репутация

  1. Горката Европа…кога планирате да я освободите от американско газово робство и да и дадете свобода и независимост?
  2. Не знам защо се опитваш да рационализираш. Руската пропаганда е насочена към хора без критично мислене и без техническа култура. Дори да опиташ да им обясниш разликата в начина на връзка с Предатор и с евтин FPV дрон е губене на време. За тях всичко що лети се управлява от американски спътници. И така ще бъде. Очаквам в скоро време въпроса “Вярвате ли на Кремъл? да влезе във въпросниците при кандидатстване за работа. Може изцяло да замести тестовете за интелигентност.
  3. Путин се затвърди, като олигофрен. А тоя Карлсън в Редит го спрягат за един от най-мразените хора в САЩ. Това е резултата от интервюто. Мен ме притеснява Путин - чак толкова да е скъсал с реалността, че да оправдава Хитлер е опасно.
  4. Културното им влияние е по-голямо със сигурност.. Украинците се ориентираха на Запад не само по икономически причини а и защото осъзнаха, че руската култура и ценностни системи са примитивни.
  5. Един Центурион(сухоземния вариант на Фаланкс) струва 10 милиона. При руската “ефективност”, ако успеят да направят нещо подобно, ще е още по-скъпо. Фантастика е да успеят да сложат по едно такова на всеки промишлен обект.
  6. Историята е още по-жестока отколкото я описваш. Поради смяната на начина на управление на ТКЗС от изборно ръководство към управители спуснати директно от Партията, качеството на продукцията в селското стопанство и леката промишленост падат. Съответно започваме да губим традиционните си пазари - Италия, Франция, Германия и т.н. Със създаването на АПК вече цялата прословута българска трудолюбивост и изобретателност отиват в киреча и оставаме с един единствен пазар - любимият СССР. Когато ни отрязват през 90-та е типично руско “активно мероприятие” - забраняват вноса на български селскостопански продукти за сметка на по-скъпи и по-некачествени Полски, Чехословашки и т.н. Шока за България е толкова неочакван и голям, че селското стопанство на практика никога не се възстановява. Защо го правят и аз нямам представа. Залагам на лично емоционално решение на Горбачов.
  7. Стратегията на Тори Бруно да плюе по конкуренцията вместо да си гледа своите проблеми не ми харесва.
  8. Доверието(и уважението) към руснаците деградира прогресивно от две десетилетия. В момента думата на Путин струва по-малко от пичи косъм от плъх.
  9. Търся най-елемнтарната рецепта. Рецепти по-дълги от пет изречения не са за мен.
  10. В Су-24 са двама души, пилот и оръжеен оператор. Но и аз мисля, че руснаците да извършват спасителна операция над морето, във вражески води зимата…не. Нито имат техническата възможност да ги локализират, нито им пука чак толкова. Ще им пожелаят вечен полет и толкова.
  11. По този повод откога българските села имат кметове? Това е изборна длъжност и проява на местно самоуправление. От Освобождението, от Възраждането, или дори от по-рано?
  12. Такива тежки обвинения трябва да се опосредстват с нещо повече от тъпоумната руска пропаганда. Нека опитаме да конвертираме горното в съвсем простички и резонни въпроси: 1. Кой е заплашвал да разположи “вражеска армия” в Украйна? Може би имаш предвид база на НАТО а не “армия”? Защото между двете има огромна разлика. Ако обаче държиш на “армия” чия ще е тази армия? И каква ще е целта на разполагането ма цяла армия в Украйна? И въобще ти имаш ли дори бегла идея колко струва “разполагането на вражеска армия”? Не ти ли звучи детинско дори, като си го четеш? 2. Кой е заплашвал да разположи ядрени ракети на километри от шибаната руска столица? Кой? Шизофреничните руски бълнувания не ме интересуват. Даже не помня да съм чел и руснаците да са изперкали чак толкова. Те си фантазираха за SM-3 с наземно базиране в Полша, но това няма общо с Украйна. Украйна просто не искаше повече руснаци. 3. Украинците не са забранявали да се учи руски в Украйна. Имаше такова предложение в Радата след майдана, но в крайна сметка се отхвърли. Без кръв и простотии, просто здравият разум надделя. За разлика от руснаците, които в окупираните територии забраниха украински и български. 4. За краденето от тръбопроводите има международни съдилища. На които РФ много сериозно се опира, когато съди Финландия, или Украйна за газовите си договори. И където например осъди за огромна сума България за реакторите за Белене. Защо изведнъж РФ реши, че е много нужно да покрие Украинския чернозем с кръвта, червата, страха и смъртта на половин милион украинци и руснаци, за да си търси правата?
  13. Войната е защото Украйна започна да става нормална държава и пое по собствен път. И кървавото изродче в Кремъл и гнусното му обкръжение се уплашиха, че сравнително скоро, ще се наложи да обясняват на вдебиленото си население, защо все още преживя гречка, докато доскорошните “братя” от Украйна маат пържоли и имат истински избори. Те България още не могат да преглътнат, че Украйна ли. Та за това типично по руски намериха “лесното” решение - кръв, страдание и разрушение на фона на което насраните им гащи няма толкова да се виждат.
  14. Може би само някакъв съвсем “базов” бипедализъм? Защото бързото придвижване на големи разстояния на два крака идва с цяла инфраструктура - потните жлези, липса на козина, големи бели дробове, дълги бедра, стъпала със свод, специфична моторика в черепахата и т.н. Сигурно пропускам доста, не разбирам от физиология. Обаче това са неща, които няма причина да се развият докато подскачаш по клоните. Дори да подскачаш по клоните бипедално.
  15. Само да допълня горното - в момента в Йордания се разполагат американски А-10 за възпиране на Хисбула (Иран). Хич не изглежда Йордания да се хвърля на барикадата за тия неблагодарници палестинците.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...