Отиди на
Форум "Наука"

tervel

Потребител
  • Брой отговори

    593
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    4

tervel last won the day on Ноември 19 2023

tervel има най-харесвано съдържание!

Всичко за tervel

Последни посетители

3268 прегледа на профила

tervel's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

779

Репутация

  1. Пътят на българите през хилядолетията. Основното, което трябва да знаят днес българските младежи, е, ч ние сме сред най-древните народи, основали няколко големи цивилизации. Че сме коренното, автохтонното население в Европа, живяло точно тук, където сме сега, и преди хилядолетия. За което доказателство са последните генетични изследвания. Че не сме пришълци от 7 век на Балканите и Европа. Че това, което се представя като преселване от Изток, е само една част от преместванията на българската народност през вековете. Че сме се разселили и в западна посока до Британските острови още в дълбока древност, за което свидетелства келтският фолклор. Че сме заселили и земите на днешна Италия през 5 и 7 век, за което свидетелстват стотици топоними в Италия днес – и до 19 век край Тоскана е имало графство „Болгария”, а имената на реки, върхове и села са десетки. Че сме имали писменост преди шумерската, на която тя много прилича. Следи с такава писменост се намират по Северното Черноморие. Че по нашите днешни земи са намерени най-старите находки, доказващи зараждането на човешката цивилизация в Европа по нашите земи. Най-старото обработено злато – не в Европа, а в света (!) е намерено във Варненския некропол през 1972 г. и то е на около 7000 години. Това е по-стара цивилизация от тази в Месопотамия и Египет. Но да сте прочели в световните енциклопедии, че най-старата цивилизация е в българските земи?... Из книгата „Основи на българизма” на Волен Сидеров, София 2011 г.
  2. https://www.dnevnik.bg/analizi/2024/02/13/4587128_bezumni_izmislici_za_starata_ni_istoriia/
  3. "Когато лъжите на шепа спекуланти и объркани хорица бъдат разобличени, ще стане ясно, че ние сме потомци на най-древното цивилизовано население, на тези хора, които са създали най-ранните градове на Европа, на гениите, изобретили колелото, писмеността, най-ранния точен календар, а и са разпространили знанията по металургия, организирано земеделие и скотовъдство в Европа." Amen and Awomen братя мои !
  4. Сериозната наука няма шанс пред разните спаротоковци. Какво прави той. Структурата на есетата му е горе-долу еднаква. Първо разкрива някаква "тайна", разбулва мистерия, после посочва заговор и заговорници (казионната наука и историци), завършва с високопарни думи за повдигане на самочувствието. Какво изправя науката срещу него и подобните нему. Инвентарни списъци, камънаци с неясни надписи, гърнета, кокали, ориентации на кокаляците, хокери, мокери... Никакъв шанс ! Не и тук, не и сред този матрял.
  5. https://blitz.bg/obshtestvo/nay-golemiyat-strakh-na-drevniya-rim-bil-ot-boyniya-shchurm-na-trakite-sshchiya-kato-na-blgarite_news400056.html Встъпвайки в сражение, траките надавали страшен вик и вдигали невъобразим шум с дрънкане на оръжието си... Единобожие и джихад ! Този боен вик на нашите предци е сковавал от страх железните легиони на Рим.
  6. Не и ако са тръгнали от земите на гетите. Херодот Същите тези траки стрелят със стрели към небето, когато има гръмотевици и светкавици, и заплашват бога, не вярвайки, че съществува друг бог, освен техния собствен. Защо ? Нашите предци (траки/тураки/турци) са смятали себе си за богоравни. В нашите вени тече кръвта на велики царе, на създатели и разпространители на култура. Това никой не може да ни го отнеме. Осъзнаем ли кои сме, ще започнем и сами да ковем съдбата си. Единствено така ще получим бъдещето, което заслужаваме. Дедите ни са наричани богоравни, смайвали са много народи с качествата си, нека бъдем верни на предците си и да покажем на света какво можем!
  7. Тъй де, траки >тураки>тюрки. Траките под предводителството на Дионис са направили поход (и) до Алтай. След хилядолетия *скитане се завръщат в родна Тракия. Сега остава древните траки да се окажат по-близки до някои съвремeнни турски групи (примерно кипърските турци) отколкото до българите и нещата си идват на мястото. *скитите също са траки и едновременно тюрки. Демек скитите и траките са турци. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
  8. Поживем-увидим ! И за траките ще излязат резултати. Като се види какъв буламач са и те... е чак тогава гледай сеир.
  9. Ти отрепа сазаните в Селенга. Много умело тролваш всеки и всичко. Имаш знания, но предпочиташ да се правиш на луд или просто да се бъзикаш.
  10. Но откъде е дошъл нас слабо ни интересува. Дошляк е и едновременно трак. Имат ли право дошляци сред (пра)българите да са прабългари или не ?
  11. Чакай малко. Дай да изясним методологията. Значи можело наследник на дошляк от степите да стане трак, а някакъв "чист" славянин "динарец" няма правото да бъде (пра)българин ?
  12. Мисля да се обърна към @genefan Тя е навътре в материята. Чудя се дали знае как стоят нещата с R1a Z93. Имаме го тук през бронза та се чудих дали да пускам тема "Дионис и тракийския поход към Алтай". Истинската българска история! https://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...