Отиди на
Форум "Наука"

NickPanov

Потребител
  • Брой отговори

    14
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ NickPanov

  1. Май зачеквам тема поизоствана за около 22 дни.. Че импрерията е била многонационална, това е ясно.. Не си спомням откъде ми е останала в главата фразата "Доброволно сдружение на народите", звучи много романтично, нали.. Освен това си спомням, че гръцкия език и култура са били "модерни" сред обществото на Рим в периода на Републиката и първите Цезари.. В аналог на говорещите френски помежду си българи преди 44та, така и голяма част от образованите римляни са говорели гръцки помежду си.. Така че не е чудно, че в един момент след разпада на империята на две, след като централната част на Източната империя е заселена от гърци.. империята се 'погърчва'.. Че има голямо влияние от ориента, няма спор За Запада и днес Балканите са част от Ориента, нали
  2. NickPanov

    УНИКАЛНО!

    Правилно ли разбирам.. Една камара идиоти се занимават с това.. И пишат дивотии.. И се подиграват с Уикипедия.. Има много хора на този свят, които си нямат работа..
  3. Наистина е интересно.. Много. Направи ми впечатление. Но едно не ми стана ясно, къде става дума за разселване, и къде за преселение..
  4. Ами простете че се включвам без ред.. ама.. Кое е това сладурче?
  5. Или иначе казано Андски черно-бял ястреб (Spizastur melanoleucus) Да излезем малко от ареала, че ще пусна кондора Та.. Като гледам май само с fixxxsers си играем... Хайде, включете се! Това е следващата загадка.. (няма що, по лесна няма) P.S. Защо ястреба има име на латински а на мапудунгун си няма? Това не е ли ясно историческо доказателство, че римските галери са прекосили първи атлантика?
  6. Доста рядко котараче Е, кой задава следващата загадка?
  7. Кралство Шоа или "Разрушеното кралство"..? На Иврит "Шоа" означава разруха..
  8. По-грозна антилопа от Топито е само Гну. Добре, че има Wikipedia, че да каже как е Топи на латински: Damaliscus lunatus Нали така си играете :D И май по правилата е мой ред за загадка.. нали? Ето.. Много е сладко, нали P.S. Това "Lunatus" на антилопата сериозно ме притеснява..
  9. NickPanov

    Free run

    Здравейте, за тези , които се интересуват от Parkour & FreeUrbanFlow (FreeRun), мога да ви дам малко линкове: http://www.parkour-bg.com - това е официалния сайт на БГ Паркур обществото (PKBG); http://www.sx3.hit.bg - това е сайтчето на едни приятелчета, които също се занимават доста активно и са от най-добрите в страната Колкото за моето мнение - това си е спорт по всички параграфи, колкото и някои хора да казват, че е изкуство.. Като заговорихте за филми, излезе и документален филм по темата - "Паркур - начин на живот"; Това са трейлърите на филма и интервюта със Jumper-ите http://vbox7.com/play:a0f072ea http://vbox7.com/play:0cabb0a0 http://vbox7.com/play:19f5d0fd http://vbox7.com/play:bd64a48d Enjoy
  10. Склонен съм да подкрепя предния пост на KG125 .. Индоевропейската връзка. Някои историци поддържат тезата, че българи и славяни са имали сходен битов език. Срещал съм и тезата, че готите са славяни, но не съм запознат с историята на първите.. Колкото до влиянието на зороастризма в религията на древните българи, това е повече от логично Освен археологическите сведения, ако приемем варианта за северноиранския произход на българите, то защо и религията на едните и другите да не е с общ корен? Лесно се прави аналог между Тангра (Тенгри) и Ахурамазда - бога на слънцето и бога на небето.
  11. Мисля, че 100 години са твърде малък времеви период.. Изследвания за няколко хиляди години назад ми се струват по-обективни, но къде тогава отива фактора на расовите качества? Доколкото знам, през последните 20-30 хиляди години човекът не е претърпял еволюционни изменения.. Сигурно бъркам
  12. NickPanov

    300

    Вижте това : http://programata.bg/index.php?page=detail...1&eid=37178 ; Акцентира се на едно - филма не е правен по исторически събития, а по комикса на Франк Милър и Лин Варли Недейте да очаквате нещо истинско.. Но за сметка на това ще е зрелищно!
  13. От няколко седмици (към21.03.07)чета форума.. основно историческата част. И това което мога да кажа за Galahan е само едно. Достоен за уважение. Повече.

  14. Има логика. Може да липсва всичко друго, но логика има. Учителката ми по биология преди седем години смяташе (сигурен съм че още смята така) , че в бъдещето хората вероятно ще се приспособят към средата си на живот (все пак еволюцията си работи, нали) , с по-голяма черепна кутия, по-развити бели дробове, за сметка на опорно-двигателния апарат.. Но двуметровите мургави гиганти някак не ми се връзват
  15. Простете, че захапвам стара тема, но.. просто не мога да оставя това мнение за Спартак. Та, армията, предвождана от Спартак далеч не е била "сбирщина", напротив.. По-скоро организирана с много усилия армия по римски модел И по спомени доста римски легиони си чупят главата в него, преди да бъде разбит. Византиеца го е написал все пак А.. и не на последно място. Мисля, че Спартак е освободен гладиатор, не избягал..

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...