Отиди на
Форум "Наука"

Gia

Потребител
  • Брой отговори

    47
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Gia

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    out of this world
  • Интереси
    Biology, Ecology

Последни посетители

974 прегледа на профила

Gia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

16

Репутация

  1. През втората световна, поради това, че нищо не се продавало и не е имало какво да се яде, хората са били принудени да ядат човешко. Рязали са парчета човешка плът от труповете по улиците. Вследствие от това принудително канибалство, повечето се самоубивали или полудявали. Това са думи на жена очевидец, преживяла онези времена. Лично аз смятам, че колкото и да е силен инстинктът ни за оцеляване, разума ни е този, който диктува и определя всичко. А, онези които си мислят, че са го измамили и се считат за безскрупулни, то там е посъсзнанието да им напомни, че сме хора, а не животни. И като такива не сме застраховани от психози и ментални отклонения.
  2. А, не е ли също така фактор по-добрите условия на живот, това че сме се развили в различни сфери, по-добра хигиена, адекватно лечение на болести(за сравнение, преди са умирали като мухи, поради незнание най-вече, да се справят с болестите и ниската хигиена)?
  3. Защо трябва да спиш след, като си консумирал месо? Приспива ти се или сам си самоназначаваш почивка, че инак това лошо месо, ще започне да ти гние в червата. И месото не се разграждат до глюкоза, единствено в случаите когато прекаляваме с дневният прием на животински протеин, се разгражда до глюкоза. Но тъй като протеина е градивен елемент, а въглехидратите и мазнините дават енергия е добре да се яде в разумни количества(по грам протеин на телесна маса). Също е много важно как се консумира месото. Най-добре е самостоятелно, защото инак ни става тежко, ако го комбинираме с друга храна. Ако не ми вярвате, опитайте веднъж да обядвате или вечеряте(ама и на закуска, ако знайте как върви) мазна пържолка самостоятелно, без друга храна и съм сигурна, че нито ще ви стане тежко, нито ще ви се приспи. Напротив, ще сте сити и доволи. Относно белият хляб и зърненият. Разлика почти няма. Няма значение дали въглехидратите са бързи или бавни, това е маркетингов трик. Инсулин пак си се отделя и при двата вида. Зърненият хляб е богат на фибри, които дразнят нежната лигавица на червата и могат да създадът проблеми. Захарта си е захар, без значение дали е мед, агаве, мокра, нерафинирана кафява захар от най-тъмната, фруктова захар, кленов сироп и други дивотии. Организма ги метаболизира до захар. Мисълта ми беше, че колкото и да се опитваме да измамим тялото с бавни въглехидрати, натурални варианти на захарта, не успяваме. Колкото по простичко и изчистено се храни човек, толкова по-добре. Но темата не е за това. Доста се отплеснах. Знам, че инуитите се изхранват само с месо. Ето цитат от статия http://www.idi.bg/blogs/view/blog/2076
  4. Имаш предвид амилазата, която разгражда скорбялата явно. Това, че храната е растение или е направена от такова, не означава непременно, че е полезна. И всички знаем, какво представлява хлябът. "Услажда" не заради ензимите, а поради простата причина, че е високовъглехидратен, повишава инсулина, а от там и желанието за още и още. Има много хора буквално пристрастени към тестото, но това с пристрастяването е отделна тема. И още нещо, хлябът спокойно може да се причисли към храните, благодарение на които получаваме празни калории.
  5. Просто онемях. Не смятам, че която и да е храна е виновна за човешката експанзия. Има добра храна, която дава градивна енергия, храносмила се по-бавно, но се усвоява изцяло. Има и друга храна, бърза, пристрастяваща, съблазняваща, която се изхвърля без преди това да сме получила кой знае какви ползи от нея. А, сега някой да ми каже, тоя прословутият хляб(всякакъв, дори и от лимец, семки, люспи, шишарки) с какво е толкова полезен? Какво има толкова вътре освен, че за мен е храна за добитъка.
  6. Ние сме консуматорско общество и така ще си остане, докато не се погубим напълно. Дано поне природата оцелее. Забравих вече кого щях да цитирам, но по памет искам да кажа относно това, че едно дете щяло да избере ябълката, вместо да разкъса зайчето. Това не е никакво доказателство и е много наивно да се сравнява дете с голям човек. Сигурна съм, че и малкото тигърче ще си поиграе със зайчето, макар и да не избере ябълката. И да зъбите ни не са, като на хищник, защото...добре, че сме открили огъня. Това, че тревопасните животни могат да си осигурят всички необходими хранителни вещества, не означава непременно, че и ние можем. Не сме крави все пак. Ако бяхме с тяхната храносмилателна система, трябваше постоянно да преживяме. За това месото е концентрирана храна, богата на микроелементи, засищаща(най-важното). Ако трябва да сме реалисти, колко килограма салата трябва да изям, за да си набавя всички(силно казано, защото е невъзможно) микроеленти? Постоянно трябва да дъвча нещо, поне през три часа. Пробвала съм, повярвайте ми, цял ден си ходя гладна, въпреки преживянето. Все пак не живея, за да ям, имам си и друга работа.
  7. Луканките и суджуците са "изпечени" благодарение на солта. Нищо сурово няма в тях, а вече какво се запазва, като микроелементи едва ли някой може да каже. Като ви чета коментарите се чудя, как някои хора могат да твърдят, че храносмилателната ни система е приспособена за вегетарианска храна. Как да стане, като психиката ни е на карнивори.
  8. Много е закостеняло мисленето по отношение на животинските мазнини, яйцата и месото. Има много книги издадени, направени проучвания, изследвания, доказателства, но все още се намират уж учени хора, които да се мъчат да оспорят тези доказателства, безуспешно. -животинските мазнини, запушвали артериите и повишавали холестерола; -яйцата-същата причина; -месото-най-голямото зло на света, причиняващо рак и един друг куп болести, включително и диабет.(признавам си последното винаги ме е изумявало) Всички тези твърдения увисват. Има толкова много специалисти и доктори, които подкрепят ВМНВ с подплатени доказателства, че е направо загуба на време да коментирам някои нелепи коментари, все още в унисон с голямата заблуда, започнала още през 60-те години на миналият век.
  9. Малко съм изнервена и се извинявам, ако досаждам с елементарни въпроси, но нали в химичното съединиение ОF2 кислородът е от степен на окисление положителна втора?
  10. Каква химична връзка образуват металите с халогенните елементи?
  11. Тази птичка има ли я у нас?
  12. Стомашна щръклица (Gasterophilidae)
  13. Eristalis arbustorum??? Сирфидна муха ми излиза в гугъл. Ако не е това се предавам, че без това не ми отваря повечето страници, не знам защо.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...