Отиди на
Форум "Наука"

Димитър Йорданов

Потребител
  • Брой отговори

    716
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    4

Димитър Йорданов last won the day on Октомври 24 2021

Димитър Йорданов има най-харесвано съдържание!

Всичко за Димитър Йорданов

Последни посетители

4692 прегледа на профила

Димитър Йорданов's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Great Content Rare
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,6k

Репутация

  1. Дадат ли глътка въздух от боя по рафинериите руснаците ще имат време да измислят някаква защита за все още неатакуваните. Не забравяй, че армията има нужда от гориво в огромни количества. Полеви генератори, гориво за самолети и танкове, кораби, бронирани машини и камиони и какво ли още не. Колкото по-малко гориво достига до фронта и е по-трудно неговото доставяне, толкова повече се облекчава и натиска над украинските войски. Подозирам, че след рафинериите и каквито успеят да ударят военни заводи и летища в обсега им на ред ще е енергийната и електропреносната мрежа в близката до Украйна част от Русия, като при липса на ток за часове или дни за ремонтите по нея нуждата от гориво и всякакви електрогенератори ще е още по-силна. Успеят ли да съсипят инфраструктурата, преработвателните и добивните мощности в Русия, където тя граничи с Украйна според мен ще успеят и да спечелят. Ако не успеят да спрат логистиката - лошо за украинците.
  2. Според мен с времето ще измислят някакви установки от които да могат да се пускат наведнъж стотици или хиляди малки дронове. Не по-големи от врабче. И всички дронове, които не са в "собствената мрежа" автоматично ще бъдат цели. Ако се сложат и някакви сензори за самонасочване и система за самоунищожение към всякакви движещи се изкуствени обекти над определена височина (примерно на 1 или 2 метра над земята) и "дроновете" от Stargate стават реалност.
  3. Съгласни ли сте с тези думи? Дали ще дойде момент в който буквално всяка техника или жива сила на противника ще бъде унищожаване и ще може да се действа само с оръжия с по-голям обсег? След 6 месеца на фронта в Украйна ще има толкова дронове, че пехотата ще трябва да се крие под земята: Експерт Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/sled-6-meseca-na-fronta-v-ukrajna-shte-ima-tolkova-dronove-che-pehotata-shte-trjabva-da-se-krie-pod-zemjata-ekspert-news_2180577.html © Actualno.com
  4. Малко по-подробно за тези атаки в Курск и Белгород, както и обръщенията на 2 от ръководителите на тези групи. https://offnews.bg/sviat/legionat-za-osvobozhdenie-na-rusia-nastapva-kam-kursk-i-belgorodska-819467.html
  5. Пак не е сигурно. И виждам че това което бях попитал още преди няколко месеца защо не го направят украинците вече го правят При толкова много дронове всеки ден да удрят нефтохранилища, нефтопреработвателни и добивни мощности вече е факт. Нека започнат да удрят и ЖП възли както и да рушат систематично ЖП инфраструктурата на товарните линии в техния обсег, след това да ударят и всяко летище в обсега и отново и отново през 2-3 дни за да бъдат затваряни за по ден - ефекта ще е още по-силен. Удряй по шоги стоката, Удряй по джоба, Удряй по емоциите и чувството за безопасност (без никакви цивилни жертви по възможност) и ще има още по-силен ефект.
  6. Те тук и във форума се съсипаха в тази и още няколко теми да пищят срещу еврото и да виждат навсякъде загуба на суверенитет, хиовр инфлация и поробване от гадния лош запад. Няколко човека, ама много гласовити. Кой им беше писал дали след приемането на еврото в Хърватия като видят, че всичките им глупости са пълни лъжи някой ще има ли смелостта да напише "да сгреших"?
  7. Да бе, да. То така каваш винаги. Всъщност всички фенове на необятната източна империя. 1. Не си догледал, ама нали пасва на пропагандата и става за кьорфишек - шибнал си го в темата с надеждата никой да не обърне внимание... 2. Умишлено подбираш САМО информация, която пасва на гледната ти точка, която е предварително изградена и изобщо не ти пука от фактите. Нещо, което в редица теми вече сме наблюдавали. 3. Диетата с липса на достатъчно месо и животинска храна се отразява негативно на когнитивните ти умения и много спешно се нуждаеш от промяна за да спреш и обърнеш процеса.
  8. Мале, майстор си да извадиш някаква таблица/данни/факт и да почнеш да ги върти и нагаждаш както ти е удобно в момента. Бъди по-последователен и ГЛЕДАЙ ШИБАНИТЕ причинно-следствени и логически връзки. Не прескачай цели стълбища когато ти е угодно за да натъкмиш поредната ти щура идея. Това коя причина за войната е, която ти даваш? По спомен досега си давал поне още няколко, като всеки път това е причината за войната. И от тях все Русия губи докато тя се води. Спри да припускаш факта, че целта на Украйна е възстановяване на нейните международно признати граници. Което значи, че ако Русия все е губеща от всичките тия външни фактори дето я подклаждат най-бързия начин е - обявява край на опервцията/войната, пълно изтегляне и готово. Тя ще си печели, никой няма да печели на нейн гръб докато воюва и всички са доволни. Човек, чак става смешно как всички поддръжници на Путин се мъчат да извадят нови и нови опорки, напълно забравяйки старите до момента. А това, че много от тях силно си противоречат и се отхвърлят една друга хич не им дреме. Ама нали за да не споделяш противоречащи си опорки трябва добра и последователна логика и проследяване на причина=>следствие1=>следствие2 и т.н.
  9. Офф топик. Щях да падна от стола докато го четох. Добре му го написа
  10. Защо не потърсиш в историческата литература за времето непосредствено след Крум. По-конкретно - икономиката на България по това време. Намериш ли дори и минимални данни, че в България е имало запаси от вино, произвеждало се е или се е изнасяло за някъде - това с изкоренените лозя е пълна дивотия. Още по-добре да провериш какво още пише автора на този мит (цял век след Крум), доколко са потвърдени и достоверни другите неща от него, кои земи е владеела по времето на Крум и след това (за да знаеш за кои точно региони да потърсиш данни за това какво се е произвеждало) и т.н. А, да. Лозови масиви не се правят от днес за утре. Отнема време. Така че ако има истина в този мит - би отнело много десетилетия, дори столетие преди България да може да изнесе каквото и да е количество. Все пак вътрешно потребление, дворцови запаси за пирове с местни велможи и чуждестранни търговци, дипломати и прочее си искат количеството и качеството. И да не забравяме - виното е на почит в християнството - обърни внимание кога България става официално христианска държава - ако нямаше вино к'во праим, а?
  11. Отговора е елементарен. Зависи от къде е дошло това наименовение в дадения език. Може в два коренно различни езика дори от съвсем различни езикови семейства името на дадена местност, животно, растение или уред да е еднакво - навлязо от трети съвсем различен език, преминало от единия в другия или да е диалектна дума в близък народ. Същото важи и ако са два много близки езика или диалекта. Не може по имената на нещо сравнително устойчиво във времето - имена на прагове, реки, планини и морета, езера, долини или върхове да се вадят някакви изводи за близоста или отдалечеността на езици или диалекти поради вече обяснените причини.
  12. Какво основание бе, Втори ? Путин си казва - ако се изгради противоракетен щит - Разбирай да не може Русия да атакува цели в източна Европа когато и където си ще ще се наложи да се разположат системи, които да могат да пробият този ракетен щит. Демек - ние да си държим в шах Европа, тя да си кротува като добро кученце, а САЩ да не си позволяват да ни развалят рахатлъка сега като я правят защитена. Само болната ти глава вижда нещо друго в думите на Путин от това, което той е казал тогава. Ти ако не го пишеш всичко това за пари, значи си просто увреден. Навсякъде конспирации, национална чест, все ни лъжат и мачкат, все иска някой да ни прецака, все работниците бля бля бля. Клоня към второто...Втори.
  13. Веднага вижда, една съществена разлика със Северно македонците. Те са били с българско самосъзнание (една голяма част от славяноезичните днес), но дирят приемственост и връзка с държава съществувала на територията им и изчезнала в небитието, без да има след това наследник на тези хора живели там, нито на държавата, която са имали. Отричат връзката си и с нас. В нашия случай - Идва група хора (много или малко е спор за други теми) с изградена държавност (на някакво ниво, но доста по-развита от прост племенен съюз), и продължава държавната си традиция на нашите земи. Успява да наложи своето име, да управлява няколко века като върхушката основала държавата изчезва/претопява се сред останалото население, но оставя своето име. Дотолкова, че 2 прекъсвания на държавността първо под римска власт, а после и под османска запазват спомена на населението и името България.
  14. Правилно. Няма и да го допуснат въпреки нулевия му шанс да победи на изборите. Причината да не го допускат е позицията му срещу войната. При допускането му на избори повечето несъгласни с войната биха гласували за него и биха се обособили ясни ядра на несъгласие с политиката на Путин. А това няма да бъде допуснато. Други кандидати, които не говорят срещу войната няма проблем да има, ако ще и 100 да са. Но дори един като Надеждин ще позволи тези, които сега се страхуват да го кажат открито заради глоба или затвор да заговорят открито. То е близко до акъла за всеки, който поне малко безпристрастно погледне ситуацията. За съжаление никой от феновете на Путин не го схваща това.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...