Отиди на
Форум "Наука"

Реконструктор

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Реконструктор

  1. Проектът "Зевс" в актуалната му имплементация
  2. Работата е там, че точно налягането вътре ги прави доста по-здрави. Резервоара се прави с отчитане на налягането, което има доста сериозен принос в товароносимостта на конструкцията. За да не бъда голословен, ето малко сметки: https://books.google.bg/books?id=nwFPDwAAQBAJ&lpg=PA1&hl=bg&pg=PA80#v=onepage&q&f=false Имаме 2 мм стени от дуралуминий и 2 бара налягане вътре. Под "критическая сжимающая нагрузка" (т.е. параметъра Рн) разбирай масата, която ти трябва да сложиш отгоре на резервоара за да го сгънеш/деформираш. При 2 бара налягане Рн = 98 т. При липса на налягане Рн = 31.5 т. Тоест налягането увеличава товароносимостта повече от тройно.
  3. Пффф хахаха, за $200 милиона на човек, определено дарява надежди за всеки един от нас. Ае мисли преди да пишеш глупости.
  4. "Еснаф" в по-стари времена е било синоним на "тесен специалист, професионалист". В момента повечето хора под "еснаф" разбират бездарен човек с тесни възгледи и слабо образование, като старото значение е потънало в миналото. Очевидно, няма връзка със "скандалния и безреден" живот - една курва или бохем не е задължително да са много образовани и всестранно развити.
  5. Ами не е 100% ясно още. Може да си има някъде някакъв Божествен Репер или Етер и всичко да се измерва спрямо него.
  6. Нда, освен категоричния отказ от полиграф, в Роскосмос са получили и категоричен отказ за предоставяне на наличните на станцията американски инструменти за изследване (на остатъчен материал).
  7. Хехе, колкото по-зле, толкова по-добре. В крайна сметка, негърчетата в Африка никой не ги кара да четат и пишат, а Юесей с много бързи темпове се превръща точно в това - страна от третия свят.
  8. Не се сещам за удачен пример за статична каузалност. Този не е (изобщо нищо от макросвета не може да е), защото това, което приемаш като "светене" са фотони, които се блъскат в ретината ти. Те пък са следствие на електроните, които се блъскат в атомите на волфрама и т.н.
  9. Ето и моите 5 стотинки глупости. Днес открих този интересен и (о, чудо) жив форум и мисля да навляза в него с бутоните напред. Не съм изчел детайлно всички 12 страници, само ги скролнах набързо, но като цяло аудиторията се ориентира правилно. Възприятието на времето е физиологична подсъзнателна реакция на мозъка който непрекъснато сравнява скоростта на едни процеси с други. Фундаментът на Вселената е геометрията, фундаментът на геометрията е разстоянието. То е и причината да има казуалност, т.е. причина и следствие с ненулев интервал между тях. Всяко нещо се случва защото нещо друго се е случило преди това. Това е и дефиницията за процес - интервалът между причина и следствие. Със скоростта нещата уви, не седят толкова конкретно. И това е първото нещо нещо, на което човечеството трябва да даде конкретна дефиниция. Реално човек може да седне и да си интерпретира колкото си иска, респективно да си измисля гаражни теории на воля. Например, можем да вземем теорията за Мултивселената, в онзи вариант, в който тя съществува като смес от всички възможни вероятности. Можем да приемем, че всяка елементарна частица съществува в своя собствена Вселена, която, както вече сме приели, е част от супата на Мултивселената. Нека си представим обикновена електронна пушка, в която магнитно поле ускорява електрони. Колкото по-интензивно е полето, толкова по-бързо лети електрона. Но какво, ако електронът си лети винаги с една и съща скорост, а полето разтяга пространството на Вселената, в която се намира електрона? Можем да формализираме, че привнасянето на енергия в частицата разтяга пространството на Вселената й. От тук, за всеки един от (примерно) 3 електрона с различно разтегнати пространства, съществувайки в общия микс, скоростта на останалите ще му се струва различна. От тук пряко следва "забавянето на времето" в летящия самолет в началото на темата - пространството на електрона е допълнително разтеглено от двигателите на машината и спрямо електрона, останал с по-малко разтегнато пространство на земята, му се налага да изминава по-голямо разстояние. От тук, ако приемем, че скоростта, т.е. разпространението на информация между причина и следствие е константна, то можем да заключим, че времето не е скорост по разстояние ами просто... разстояние.
  10. В момента, в който са го предложили, американците вече са в режим на "damage control". От пропагандна гледна точка, отказът им "хвърля сянка на съмнение върху астронавката". Единственият им правилен ход беше да я натъпчат с наркотици и разнообразна химия, (от която имат добри формули, ако се съди по спортистите им) и да я пратят да издържи полиграфа. И от там нататък пропагандата им да го разтръби по подобаващ начин.
  11. Да се подложи на полиграф, както предложиха руснаците.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...