Отиди на
Форум "Наука"

Stoned1312

Потребител
  • Брой отговори

    43
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Stoned1312

  • Рожден ден 21.01.1986

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Перник

Последни посетители

315 прегледа на профила

Stoned1312's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

20

Репутация

  1. В бъдеще, може и да не се дефинира като теглена!
  2. Буксируемите артилерийски системи ще продължат да използват боеприпаси с прецизно насочване, като например насочвани снаряди с GPS или лазерно насочване. Тези интелигентни боеприпаси осигуряват повишена точност и намаляват съпътстващите щети, което ги прави по-ефективни и етични в съвременната война.теглените артилерийски системи стават все по-дигитализирани, те ще се възползват от усъвършенствани системи за комуникация, навигация и насочване. Това ще даде възможност за по-добра координация между артилерийските подразделения и други видове войски, което ще позволи по-ефективна и навременна огнева подкрепа.Бъдещето на теглената артилерия може да включва автономни или дистанционно управлявани системи, намалявайки нуждата от персонал на полето и повишавайки безопасността на артилерийските екипажи. Това също може да доведе до по-бързо време за разгръщане и повишена оперативна ефективност. Теглените артилерийски системи могат да бъдат интегрирани с UAVs за разузнаване, засичане на цели и коригиране на огъня. Това ще предостави на артилерийските единици разузнавателна информация в реално време и ще им позволи бързо да атакуват цели с по-голяма точност. Използването на усъвършенствани материали и производствени техники, като например адитивно производство (3D печат), може да доведе до по-леки, по-здрави и по-издръжливи артилерийски компоненти. Това ще доведе до подобрена мобилност, увеличена огнева мощ и намалени разходи за поддръжка. AI и ML алгоритми могат да се използват за оптимизиране на артилерийски операции, като например прогнозиране на оптимални решения за стрелба, управление на запаси от боеприпаси и анализиране на данни от бойното поле. Това ще позволи на артилерийските части да вземат по-информирани решения и да подобрят общата си ефективност. бъдещето на теглената артилерия вероятно ще включва напредък в прецизно насочваните боеприпаси, цифрови системи, автономни и дистанционно управлявани системи, интегриране на UAV, модерни материали и AI/ML. Тези разработки ще помогнат на артилерийските части да запазят своята актуалност и ефективност в съвременната война, като същевременно намалят рисковете за личния състав.
  3. Руската пропаганда се интересува от историческа грандомания сред българите по няколко причини. Тя се стреми да представи Русия като спасител на България от предполагаеми заплахи, идващи от Запада, като Съединените щати. Преувеличавайки проблемите на Запада и използвайки клишета от съветската епоха, руската пропаганда цели да създаде антизападни настроения сред българите. Освен това капитализира дълбоко вкоренени български комплекси чрез изопачаване на историята, като идеята, че България е била под турско владичество и че този опит оправдава някои негативни национални черти. Споменаавате и това,че някои български обслужващи агенции са успели да разобличат агенти на режима на Путин в България, които вербуват оратори и изграждат ферми за тролове. Като цяло руската пропаганда се опитва да манипулира и канализира недоволството чрез различни канали, включително групи в социалните медии, с крайната цел да отслаби доверието в българското общество и да го настрои срещу себе си, като същевременно насърчава проруските настроения и установява лоялни режими, приятелски настроени към Москва. https://www.dw.com/bg/ruskata-propaganda-e-poumna-ot-svetskata-vizte-blgaria/a-66108160 https://www.dw.com/bg/турското-робство-руските-освободители-и-други-легенди/a-48962900 https://aej-bulgaria.org/russian-propaganda-in-bulgaria/
  4. Научните източници за броя на българите, които са преминали с Аспарух, са разнообразни, често се различават в техните оценки. Някои историци като Васил Златарски оценяват, че българите са били около 30 000 души, докато други изследователи като Иван Дуйчев посочват по-голям брой, в рамките на 150 000 до 200 000 души. Източници: 1. Златарски, Васил. "История на българската държава през средните векове", том I. 2. Дуйчев, Иван. "Прабългарски етнически въпроси и българска история", София, 1992 г. Тези източници представляват основата на множеството изследвания и хипотези за ранната история на българите и техните миграции.
  5. Следващото може да бъде сложно за разбиране: - Исторически контекст на различните групи руси и техния езиков и културен потенциал - Еволюцията на руския език и неговата употреба в съвременната руска култура - Разликите между древните руси и съвременните руснаци в контекста на езикови и културни промени. Интересно е как се е развивал руският език през вековете - Руският език има дълга и богата история на развитие. През вековете той е преминавал през редица етапи и изменения, които са включвали както фонетични и граматически промени, така и влиянието на различни езици и култури. Ето някои от ключовите етапи в развитието на руския език: 1. Древноруският период (9-13 век) - това е ранният период от развитието на руския език, който е свързан с Киевската Рус и влиянието на православното християнство и българската култура. 2. Средновековен руски език (14-17 век) - през този период руският език претърпява съществени фонетични и граматически промени, а също така и влиянието на църковнославянския език. 3. Руският класически език (18 век) - този период е свързан с разцвета на руската култура и литература, като руският език става основен инструмент за изразяване на великия руски писателски талант. 4. Съвременен руски език (от 19 век досега) - този период е характерен с утвърждаването на съвременния руски литературен език, както и с влиянието на различни езици и технологични промени. През всички тези етапи руският език е претърпял значителни промени, които са направили този език един от най-развитите и важни славянски езици.Езикът на древните руси, известен още като древен руски език, е предшественик на съвремения руски език. Той е средновековен източнославянски език, който се използвал от древните руси в периода от 9 век до 13 век. Езикът на древните руси е бил тясно свързан с кирилицата и използването на православното християнство, като църковнославянският език също е оказал влияние върху него. Модерният руски език, от своя страна, е резултат от еволюцията на древния руски език и включва влияния от различни периоди и култури. Той се различава от древния руски език по много начини, включително по отношение на фонетиката, граматиката, лексика и изразителните средства. Модерният руски език съдържа по-широка лексика, много нови думи и изрази, които са били заети от други езици, както и еволюция на граматиката и правописа. Също така, различните диалекти и социални фактори също са оказали влияние върху модерния руски език.Така че, древният руски език и модерният руски език се различават в много аспекти и са предмет на интересиране за лингвистите и историците за езика.
  6. Това, което споделихте, е кратък преглед на историческите събития около сарматите и техната постепенна асимилация и изчезване през различните периоди. Сарматите са били важно народностно образование в историята на степните региони и западно от Централна Европа. Техният крах и асимилация са често свързани с миграции на други народности, като хуни, готи и славяни. Сарматите са асимилирани в различни общности, помогнали са за формирането на по-късни етнически групи и културни ценности. Тяхното исторически изчезване е неразделна част от етническите и политическите трансформации в региона.
  7. Етническият състав на групи като българите, включително тези на Кубрат и Аспарух, е тема на научен дебат и интерпретация.Трябва да се подходи към този въпрос с разбиране на сложността, свързана с проследяването на произхода и миграциите на древните народи. Кубрат и Аспарух са знакови фигури в българската история, свързани с преселването на техния народ на Балканите и създаването на Първото българско царство. Въпреки това, определянето на точния им етнически състав, включително всякакви тюркски елементи, е предизвикателство поради липсата на изчерпателни исторически записи и смесването на различни етнически групи във времето. Някои историци и учени твърдят, че българите са имали тюркски елементи, а други подчертават техните сарматски или ирански корени. Възможно е тяхната етническа принадлежност да е смесица от различни културни и етнически влияния, тъй като миграциите често включват взаимодействия със сливания между различни групи. Генетичните изследвания, лингвистичният анализ, археологическите доказателства и историческите разкази допринасят за нашето разбиране за древните популации, но те често предоставят непълна или противоречива информация.
  8. Нека да се подхожда към теориите за произхода на имената с критично мислене, като се вземат предвид различни фактори като езикова еволюция, исторически контекст и археологически доказателства. Докато теорията, свързваща „България“ с Бактрия и градове като Бактра и Бухара, може да изглежда правдоподобна на пръв поглед, от решаващо значение е тя да бъде подложена на щателна проверка. Езиковите прилики сами по себе си не са достатъчно доказателство за установяване на пряка връзка между имената, особено когато става въпрос за древни езици и култури, където езиковата еволюция и заемането са били обичайни.
  9. Разбирам критиката ви, ще последвам съвета ви, но определено не съм бот, пак ще се повторя... Казвам се Кирил Ивванов от Перник на 38 години. Понякога използвам преводач за някои текстове, които искам да преведа на български и може би за това се получава така, че хората си мислят това за мен!
  10. Разбирам ви. Казвам се Кирил Иванов, преди години имах друга регистрация, по времето на философиите на Тантин да речем, сега от скоро пак имам време и се регистрирах отново. Когато ползвам ИИ не го крия, за мен няма нищо срамно в това. Даже когато го ползвам знам, че не 100 % точен и очаквам градивна критика към себе си и дадения отговор. Благодаря, нека се знае, е не съм бот Кирил Иванов на 38 от Перник.
  11. Не не търся издигане на никого в очите. Търся знания, очаквам градивна критика, пояснения и съм отворен към тях, не знам защо е такова изказването ви, но явно има причина, но тя не е лична - предполагам...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...