Отиди на
Форум "Наука"

ДеДо Либен

Потребител
 • Брой отговори

  1269
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  6

ДеДо Либен last won the day on Декември 13 2018

ДеДо Либен had the most liked content!

Репутация

1264 Старши асистент

2 Последователи

Всичко за ДеДо Либен

Лична информация

 • Пол
  Няма да кажа

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Може ли пояснения кой е писал таквиз дивотии. п.с. щото етруския , древногръцкия и маджарския са от различни езикови семейства и ще трябва да се върнем чак до ностратическия за да търсим някакво хипотетично сродяване.
 2. Очевидно Кубрат се е изхитрил в един период да бъде васал едновременно и на авари и на тюрки , което си е постижение достойно за паметник както и да го погледнеш. Надминато единствено от вашето откритие на ,,хан Аспар от племената дулу,,
 3. Какви ги е мислил Старостин 80-те години на миналия век не знам , но си прочети какви ги мъдри в днешно време , като стъпва върху сино-тибетската хипотеза товариш Клесьов - ербини(и кои са те) и истински арии(и кои са те). И ще ти се прояснят нещата.
 4. https://ru.wikipedia.org/wiki/Сино-кавказские_языки Яковлев , Старостин и так далее...
 5. Ти да пишеше Душа само в исконно патриотичните теми на Фружина , с мед да те намажем. Ама оакваш всички теми подред с дразнещо - преднамерено - наивистично - малоумни мнения. Та пусни картинка как нагла Мурзилка мъти (разваля ) водка , като я ,,кръщава,, с многовекторна , суверенна боза.
 6. Тя още фамозната сино-кавказка е само в главите на някои съветски учени и не е консенсусна за останалия свят , ти набърка на дене , навахо , па на баски , шумери и етруски , от тебе да мине им се размина за малко.
 7. Многовариантният , суверенен обект(с претенции за субект) да внимава ако продължава в същия дух , да не вземе Хегемона да му сдруса и без това кекавата вече лира. Че е казано - Икономиката , глупако.
 8. Аз пък мисля , че ще е удачно да отделите малко време за избистряне и подредба на мислите , че така не е просто нечетивно , но и цялата тема е неразбираема.
 9. Това пък какво общо има с темата? Фратер ти Юлиан очевидно е припознал някаква все още не напълно тюркизирана в лингвистично отношение част от башкирите за братя модьори. В което може и да има някаква истина. Забележката , че тия (разбирай и сънародниците на фратера произлизат от българите , а преди това и двата народа - от Атила) са в сферата на митологизациите на престижния произход. Турцизмите (както съм казвал много пъти , а и бате Ваньо е споменал по горе) в маджарския си ги търсете при каварите. И не отклонявайте през цялото време темата в други посоки , дайте шанс на Sir да громи на воля списъчето на Делева.
 10. Душа , с тия задушевно-досадно дълги копи-пейст материали - най-долу в чуждоезичната част на форума.
 11. Много логистика , много усилия , но времето учи и очевидно имаме развитие на военното дело. Къде , къде по-лесно е най-отпред да сложиш един Душко Добродушков - слез 2-3 часова тирада и дрънкане на глупости , врага сам се предава само и само да има тишина.
 12. Иван Ангелов - професор по икономика , в откровено проруски хибридно-пропаганден сайт , данните - ум да ти зайде: 1988г. яйцата - брой , 2014г. - в килограми , в оригинала 143 лева. Лева и килограми драги зрители. 1988г- 100 000 телефона с шайби и от по-модерните с копчета , 2014г. - 0. Малоумен сайт дал поле на изява на пишман икономист , цитиран грешно тука от носталгичен комуноидо -русофило - автохтонец. Срещнали се Спараток и Дугин и ти да видиш , какво отроче се е пръкнало.
 13. 1.Въртим , сучим и все до шарана стигаме защото шарана е ,,Херкулесов стълб ,, , ,,Атлас,, и ,,Игдрасил,, взети заедно за тюркската теория. Като се каже шаран-сазан и няма нужда от други докази. Отсъствието на думата означава , че не може да се ползва за факт , доказващ дадена теория. 2.Никъде не е казано , че шарана в славянските езици трябва да е дошъл от първите тюркофони в Европа.Може да е и сравнително по-късна заемка.Затова и хипотетични такива като хуни , авари , хазари , прабългари не могат да бъдат представяни като доказани приносители на думата. Тъй като нямаме под ръка ,,Кодекс Баджанакиус,, нищо не пречи това да са печенегите. Като се гледа ареала на разпространение и маджарите не могат да се изключат. 3.Рано или късно генетиката ще даде отговори на този въпрос.
 14. Не е баш тъй тая работа.Афро-африканците комай са се смесвали в Африка с още по-древни от неандерталците и денисовците хоминиди.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...