Отиди на
Форум "Наука"

ДеДо Либен

Потребител
 • Брой отговори

  1203
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  6

ДеДо Либен last won the day on Декември 13

ДеДо Либен had the most liked content!

Репутация

1072 Старши асистент

2 Последователи

Всичко за ДеДо Либен

Лична информация

 • Пол
  Няма да кажа

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Е то е явно , че няма как в средата на 5в.сл.Хр. да се случи нещо от гледна точка на популационната генетика.Тюркутите на Ашина не са се пръкнали за един ден от нищото.Правилно сте посочили двата времеви отрязъка - 3в. пр.Хр. и 3в.сл.Хр. Първият съвпада с възхода на сюнну при Моде , резултата - юеджи и усуни се изнасят на запад.повишава се процента монголоиди в Тарим и Ордос. Втория съвпада със залеза на империята на сюнну , когато първо китайци , а после сянби им виждат сметката.Части от тях се изнасят на Алтай.Там след време ще се пръкнат тюркутите и в 6в. няма да има нищо за отбелязване , щото събитието е станало в 3в. А тези дето са сака+согдийци са кангюйци(бивши юеджи и усуни омесили се с местното уседнало население от 3в. пр.Хр. нататък).Те са езиково тюркизирани от Първия тюркски хаганат.По това време монголоидите запълват и Средна Азия. Какви са оригиналдъ тюрките - справка Кюл Тегин - коментирайте го него какъв виден европеец е.
 2. Правилно , но важни са и Времето и Пространството. На сумати генетични изследвания цитирани във форума нещата са ясни - колкото по на изток отиваме , се увеличава процента на монголоидност. Най-голяма е тя при късните сармати от зоната на контакт - от Алтай , Тарим та до Ордос.Нищо неочаквано. Затова обаче , което ни интересува - Дунавска България , (пра)българи през 6-7в. и т.н. мисля нещото са ясни.Когато българите са в Северното Черноморие , Ашина и наследници още са под властта на жужаните на Алтай. Тюркофония=Монголодност - Първи Тюркси хаганат , като резултат - появяват се европеиди-тюркофони(разни баджанаци , бивши кангюйци). п.с.За въстановката на проф.Йорданов - каквото е трябвало да се получи , това е направено.Горкия Мостич , сигурно се е ,,обръщал в гроба си,,
 3. Нищо сбъркано няма. Това е така , защото всички са наследници на пеласги-пеларги(беларги-блрг)-траки-маки-даки-гети-готи-склави-слави-православи и т.н. , всички староседелци по тия земи и танцувачи на ръченица и ганкиното.
 4. На по-късен етап - да. Но ей ти го един виден наследник на Ямна , европеец откъдето и да го погледнеш.Оригиналдъ едишън дет се вика , че и почти синхронен със ,,създаването,, на Дунавска България. https://ru.wikipedia.org/wiki/Кюль-тегин
 5. Индоевропеистиката възниква точно в областта на лингвистика и първоначално по-често се използва термина индо - германски. Много по-късно поради простотиите и бленуванията на един нереализиран художник , като първа проява на политкорекгност , пък и да не навява лоши спомени термина индоевропейски замества индогермански. По същия начин и един хилядолетен символ като свастиката е добила незаслужено лоша слава в наши дни. Високи и руси са лингвистично тюркизираните раздробени остатъци от някога солидния индоевропейски масив в Азия.Резултат от процеси започнали далеч на изток къде 2в.пр.Хр. , когато юеджите губят и се изнасят на запад и след тях тръгват източноазиатците(монголофони и тюркофони) .Въпрос на демография , ако питаш мене. Какви ще да са били оригиналдъ тюркутите по същото време ни казва оная грузинска летопис - за обсадата и тиквата.Изрисуваната тиква , Капитане на маринатата , като символ на външния вид на видния тюркски завоевател.Както и автопортретите на един Кюл Тегин например. Та така , пък какво казват хората и от къде имат хабер за това , не знам.
 6. Въпреки , че Пандора ,,свенливо,, ни го спестява някак си прозира(поне за мен) , какво готви да ни сервира тюркологията в най-скоро време. Истинско ,,оръжие на възмездието,, и ,,окончателното решение,, , след което оцелели няма да има , а и да има няма да има какво да кажат. Току виж тъй като не е ясно къде (къде като география и къде според Пандора) са се зародили индоевропейските и тюркските езици , вземе че се окаже например , че оригиналдъ генезиса на тюркофонието е Ямна...Ето ви ги едно 6-7000 години , ти да видиш древности , да видиш чудо. Останалото го оставям на въображението ви.
 7. Политическия център е разположен малко ексцентрично (спрямо територията на България) в ,,центъра на света,, - Третия Рим.
 8. Не може да бъде по-добре казано. Единствено допълнение - всички партии и лидери (като изключим тия които са за незабавна специализирана медицинска помощ , но и те допуснати за цвят с благословия свише) са създадени , отгледани , реализирани и режисирани на сцената от кръгове на бившите тайни служби.
 9. Да завършим ОТ. По тая латинска логика , ние българите сме мирмидонци , наследници на Ахила.Староседелци по тия места от време оно по бай ви Ганча Иначе доказани малоазийски преселници са етруските , които ако и управлявали Рим не са римляни.
 10. Потомците на Еней са търсене на героични и славни предци , щото изначалното основаване на Града не е много за хвалебствия. Римляните са си сбирщина от латиноговоряши разбойници и крадци , главно мъжка компания (,, кърджалии,, ли да ги наречеш , ,,воры вне закона,, - въпрос на лични предпочитания) , на които в един момент им се налага да си крадат моми , та да добият структура на що годе нормално общество. Що се касае да ПВЛ и обрите , смятай каква влага им е държало (как са се държали аварите зимъска с дулебските и прочие словенски були), та чак - ни един не останал.Останали са и са оставили генетичните следи и в Маджарско и в Хърватско (остров Хвар).Просто са изчезнали като самостоятелен фактор.
 11. Пълни глупости. Че в пещерата даже и останки от пещерни мечки и саблезъби тигри...
 12. Ако имате това сведение за разписанието на Японските железници , прехода наистина е достоен за Гинес.
 13. Туй е велика тайна и мистерия.Като напише МакеБ , каквото е решил и го публикува , ще разберем. За картите също. Прогнозен хоризонт - 2030-2035г.
 14. Ами дайте го най-накрая , че тука вече изтръпнахме и претръпнахме от очакване. Както и на оная загадка с картите - кое време мина , а отговор никакъв.
 15. Дора , кой говори за тероризъм , какви думи ми слагане в устата. Говорим за интегрираните , светски пичове , които трепят, когато решат че някой ги е обидил. Като някоя секта сте , ей.....Сектата на Калерги-Маркузе.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×