Отиди на
Форум "Наука"

Neno Er

Потребител
  • Брой отговори

    18
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Neno Er

  • Рожден ден 2.07.1950

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    гр. Плевен
  • Интереси
    военен пилот-инструктор, вече пенсионер

Neno Er's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Налял се като фитерия (леха). Светнал. Вдървил се.
  2. Крайно неприятно. И в България съм виждал да снимат мъртви на погребение.
  3. Аз, с над 3000 пролетени часа такава "книжка" нямам. Този документ се нарича бревет. Въпреки 21-вия век, това тук при нас все още не го виждам да стане скоро. Иначе бих се "кандидатирал" за личен пилот.
  4. Вижте какво изрових от мрежата. http://media.snimka.bg/2108/010471695-big.jpg Ако някой може да накара тази сника да стои отворена, няма да се разсърдя. Защото това не е по моите възможности. готово
  5. Не съм специалист в темата. Но... Аз съм пенсиониран военен пилот-инструктор. Имах щастиети да летя като инструктор на по-млад летец, който се интересуваше тогава от историческото наследство на нашата Родина. Момчето явно много добре бе подготвено и ми показа много места в нашия район където е имало стари поселища. Признавам честно не съм се заглеждал и не съм се замислял над този въпрос. Преди доста години ми бяха намеквали за снимки на "Улпия ескус" и района , но не съм го приемал сериозно. Моя колега ми "отвори" очите и тогава видях местата на стари селища, но за съжаление и доста добре разорани "ниви". Наистина иманярите безчинстват и за тях няма нищо свято. Важното е келепира, както казва Б.Г.
  6. Клипа е отличен, самолета наистина е красавец. Може ли и как да го публикувам в друг форум.
  7. Преди 30 г. метяхме плаца с клонки от акация. Преди 3 г. видях същото. Зависи от непосредствения командир, който понякога се оказва ПОСРЕДСТВЕН.
  8. Наистина е вълнуващо, но не от много високо, защото тогава се губят детайлите. 500-600м. над терена е много добре.По-ниско е още по-добре но не може да се отдели голямо внимание на пейзажа. Но липсва едно от възприяията. Не може да се възприеме аромата на природата. А това хич не е малко.
  9. Искрена благодарност за удоволствието което изпитах, разглеждайки тези снимки. Връх Ботев съм го виждал само от високо, но сега оцених истинската му красота.
  10. В подкрепа ще добавя. Когато летателен апарат е близо над горната граница на слоести облаци, около неговата сянка се образува ореол с цветовете на дъгата. Това се дължи на разлагането на слънчевата светлина от наличието на кондензирала влага или ледени кристали в състава на облаците.
  11. Копай от мен до другото дърво! Бордюра да се вароса с бЕло и черно!
  12. Явно темата не е интересна, щом две и половина години никой не е отговорил на поставения въпрос. А аз точно от толкова време ползвам собствен водоизточник-сонда, пробита на ръка с подръчни инструменти за един ден. Дълбочината на водоносния слой е около 4,5 м. а със сондата успях да достигна до 5,5 м. Ако някой проявява интерес, ще споделя опита си.
  13. Вече не се крия и не съм се гаврил с никого. Който желае и го интересува, може да прегледа профила ми. Готов съм, доколкото ми позволяват знанията, да отговоря на въпроси свързани с военната авиация и по-точно с обучението на млад летателен състав. Няма нищо срамно, когато човек не знае, да пита. И аз не съм специалист във всички области. Поздрави,
  14. Едва ли бог ни е дарил с тези самолетчета. И колко са те? В момента в експлоатация са само ДВА и понеже са с "голям" радиус на действие, единия лети в долномитрополския, а другия в каменчовския район. ПС-9 е отличен самолет но само за т.н. първоначално обучение: излитане, полет по кръга, кацане, фигурите от простия и сложния пилотаж. И толкова. Това което се прави в спортната авиация. Но не и за обучение на военни летци в бойно използване.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...