Отиди на
Форум "Наука"

Last roman

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  16868
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  460

Отговори публикувано от Last roman

 1. On 21.10.2021 г. at 12:45, bgman13 said:

  Изглежда вече са решили за някои неща. Разгледа ли добре снимките на екрана които публикувах. Фейсбук се интересува от моите документи. И да се надяваме, че сега като разкажа и историята си, с фейсбук никой няма да ме обвини че съм спамер, защото аз мисля си, подавам информация, която е вярна и съществена. Та историята ми е следната. Обявил съм аз в моя фейсбук, че предлагам на всички общински съвети в България да изберат по един депутат. Това е във връзка и с двете абдикации на двата поредни Парламента, които направиха това. Но аз същевременно обяснявам, защо именно по тоя начин ще бъде спазена Конституцията на Република България, защото до сега тая конституция от както е създадена и влязла в сила е противоконституционна. Да обяснил съм го, мисля даже че съм го доказал. И разбира се, никой не ме е опровергал.

   

  Та публикувам го аз това нещо в моята страница на фейсбук. След което започвам, както съм обявил, да го публикувам в публичните фейсбукстраници на всички общини. А така също и в различните групи - само там където правилата позволяват нечленове на съответните групи и даже официални фейсбук страници на общини да публикуваш без да си регистриран. Оказа се, че почти във всяка община има такива групи, а дори и някои официални страници на общини даваха такава възможност. И така, аз гледам общините по азбучен ред в един регистър и ги търся в търсачката на фейсбук. След което публикувам в който сай е разрешено САМО ПО ЕДИН ПЪТ.

  Ако се е случило, не повече от два три пъти да публикувам по два пъти, това е станало поради грешка а и системата веднага ме отхвърля и ми съобщава.

   

  Сега въпросът е, аз спамер ли съм, като го извършвам това упражнение?

   

  Но дори и да съм спамер, ако фейсбук смята че аз съм спамер, защо не ми го каже това нещо директно и ясно? Но вместо това, фейсбук ме блокира, по претекст че съм бил правил нещо необичайно (първата снимчица на екрана). И някой можело било да ми е хакнал фейса и да ми прави мърсотия на мене лично. Но ето го чичко фейс, той за това е тука, за да ми помогне на мене. Е всъщност той ми прави мърсотия - нежен садист, при това робот. Да, защо ли съм сигурен, че има и човек зад всичките тия финтове?

   

  След което при първото ми блокиране преди около месец. АЗ си влизам в пощата за да диря кода, който казват че са ми изпратили. Но код няма. Излизам от браузера през който ползвам фейс, отивам в друг и се регистрирам отново със същото име на профил и имеил. Получавам тоя път код, прилагам го. Но веднага след това ми искат снимани документи. Защо  са им документи? Аз се възмутих и им изпращам отговор на писмото, в което им казвам, че ме цензорират по политически причини. И ги питам откъде на къде ще ми искат снимани документи.

   

  След това, те ми отговарят, че фейсбук никога няма да ми поиска документи. И че най-вероятно хакери ми били хакнали имейла и да съм си сменил паролата. Смених я.

  След като отново си възстанових профила и влязох в него, разбрах, че съм бил блокиран точно на двайсетото публикуване. Започнах да публикувам на части през няколко дена. Но оня ден отново същата ситуация. Но вече не мога да си възстановя профила по никакъв начин. Но пак опитах номера с повторна регистрация, но тоя път успях да се регистрирам от друг имейл но със същото име на профила.

   

  Т.е. всеки един който пожелае да регистрира профил с моето име от друг имейл би могъл да го направи. Веднага след като направих това, започнах да публикувам как ме цензурира фейсбук. Обясних и това, че всеки който иска може да се регистрира с моето име но от друг имеил.

   

  И няколко часа след това, фейсбук блокира и новия ми профил. Но това вече стана с писмо, в пощата ми в което ми съобщаваше, че профилът ми е блокиран, за дето съм нарушил правилата на фесбук. Но не ми казаха разбира се, кое точно правило съм нарушил, а ме пратиха за зелен хайвер, защото ми подадоха всичките правил на куп дето са на фейсбук. Да речем, че съм нарушил правилото и съм се регистрирал със същото име от друг имеил? Дали е това дали не е - мога само да гадая. Отсреща уж няма хора, а само роботи, но защо ли съм сигурен, че точно човек е видял написаното срещу фейсбук от мене в новия ми профил.

  Това че аз успях да се регистрирам от друг имейл под същото име е по вина на фейсбук, а не моя. Те са тия, които са си програмирали така пратформата. А това че изобщо се опитвам да направя нещо, е поради това, че фейсбук ме цензурира. Но не само че ме цензурира - той не си признава, че ме цензурира мене. Фейсбук се прави, че ме защитава, а всъщност ми нанася много сериозни щети. Е - аз съм запазил всичките си публикации, които смятам за важни. Кел файда - хората които иската да ме четат, вече не ме виждат. Де факто фейсбук открадна моята интелектуална собственост, за която аз работих години. И я открадна много лесно - само натисна копчето.

  нормално - наспамил си, докладвали са те, баннали са те. Не си нито първият, нито единственият. В края на краищата, ако си решил да политиканстваш из разни платформи, трябва да знаеш правилата на играта.

 2. Преди 11 часа, deaf said:

  Тази тема всъщност не е за този форум. Той е научен все пак,а не политически. 🤣

  Дам, затова след като другарите антиваксъри се наспамиха, темата се затваря.

  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 2
 3. Преди 1 минута, insighting said:

  Намерих ги. Фабрика за нови лекарствени молекули 'Микар 21'. 

  Пари за лекарство няма, но за избори има.

  абсурд е държавата да отпуска пари на частни компании.

  • Харесва ми! 1
 4. Преди 26 минути, laplandetza said:

  Охо, това е оптимистично. Щом всяко второ джи-пи може да мисли......... , това е нещо върховно, не съм очаквал .😀

  Аз съм ваксиниран, по документи, цялото ми семейство е ваксинирано, по документи, моите роднини са ваксин ирани, по документи, моите приятели са ваксинирани по документи, моите добри колеги са ваксинирани , по документи, семействата им също, това са стотици хора.

  Пия за българските Джи- пита !

  пий и пей, груповата безотговорност е страшно нещо :)

  • Харесва ми! 1
 5. Преди 1 час, insighting said:

  Имам предвид българското лекарство, за което говореше Кристина Ескенази, а не ваксината. Какво стана с него, някой знае ли?

  за пръв път чувам за такава партенка :)

 6. Преди 10 минути, insighting said:

  А какво стана с българските молекули, които атакували всички видове КВ, без да имат странични действия? Купиха ли ги? Актив на друга държава ли са?

  смяташ че спекулациите около евентуалната българска ваксина, които ги лансираше Чорбанов, имат почва?

  • Тъжен 1
 7. Преди 1 час, bgman13 said:

  Аха - ама избрантие не са избрани. Шах на пешката. Щото за да са избрани, трябва да е имало избори, чрез които народът да може да ги избира наистина, а не само на ужким.

  за втори път ти правя забележка да не политиканстваш. Въпреки че преместих темата в съответния раздел, все пак това не е някаква байганьовска група у фейса, където да се надпреварваш в писане на глупости цял ден :)

   

  • Харесва ми! 2
 8. Преди 1 час, laplandetza said:

  Изводите са направени на база факти, данни и мнения на колеги, най вече позицията, неформална. на колеги. 

  Статистиките са за да  залъжат масите, отдавна са рядкост <чистите> статистики за публичен достъп.

  аха, да, така си и мислех, че не боравиш с фактология, а със слухове.

  • Харесва ми! 1
 9. Преди 55 минути, laplandetza said:

  репаратите на файзер и модерна  са експериментални в такъв мащаб. Те не са и ваксини, а нещо друго.

  В основата си инжинерна иРНК, която не осигорява синтез на точните белтъци, онези които би трябвало да са спайкпротеини. Синтезират се <инжинерни протеини> някои от ембрионалното минало, което е възможен ключ за регулаторни връзки................. всъщност вече е сигурно , че се отключват такива регулации.

  моля дай източник за това спекулативно и необосновано твърдение. :)

   

 10. Преди 1 час, Янков said:

  Да не съм лекар. Агроном съм. Определено е много различно, но пък дава известна представа за проблема с който се сблъскваме.

  От друга страна аз къде да знам че ти наистина си лекар. Това е интернет форум и си е анонимен. Няма как да знам с кой коментирам и какъв си.

  Обаче това което твърдиш, за мен си е идиотизъм. "Ваксиниране с Истински , Проверени Ваксини, по Доказана с десетилетия технология изследвайки Не еддно Поколение". Откъде според теб да намерим доказана с десетилетия технология за борба с болест, която се е проявила преди две години? Или предлагаш да я караме на принципа - който оцелее има шанс след 50 години да се ваксинира с доказана ваксина. Останалите - два метра под земята.

  ваксини срещу коронавирусни инфекции има от близо десетилетие, така че нито технологията е напълно нова и непозната, нито пък е експериментална. 

  • Харесва ми! 4
  • Upvote 1
 11. Преди 1 час, laplandetza said:

  Нищо такова.
  Мога да се обосновавам с часове и подробно до колкото имам и база факти, но Защо? , няма смисъл.
  Това са моите изводи и ги правя достояние при разговори с приятели, добри познати. Нищо не се е променило за да взема решение за ревизия на позицията си.

  да, едно е да правиш 'изводи' на принципа - една баба каза, един приятел сподели, а съвсем друго е проучване със статистическа значимост, нали? 

  • Харесва ми! 1
 12. Преди 13 минути, laplandetza said:

  Привиждат ти се глупости, хвърчила и европроекти в античен вид.

  Уважавай моята мисъл, прецинил съм и направил мой анализ, тази Съ битийност от 2020 началото не е пандемия. Това ми е решението.
  Защо да ти се обяснявам, ти не желаеш да помислиш по въпроса и се обезмислят подробностите.

  твоят 'анализ' е ирелевантен, безпочвен и има за цел единствено да заблуждава лековерните. :)

  • Харесва ми! 2
 13. Преди 5 минути, laplandetza said:

  Точно си е Медицински Фашизъм
  Да отбележим, това не е Пандемия, още ли не си разбрал очевадното, Истерията е нещо друго. Т.н. Вирус не е необичаен, като останалите коронавируси, за които забравихме, а те общо взимат повече жертви от последните 2 години.
  Потресаваща неграмотност на световно ниво е насилствена ваксинация  , която е доказано ненужна и вредна в този момент.
  Реакция и мерки трябва да има и сме говорили Какви ,Как, Кога, от Кого и пр., съвсем нормалните за предпазване от усложнения на слабите, болните,податливи групи в обществото.
   Все пак за да има спокойствие за страхливитв, Защо Не признават и Няма Зелен Паспорт и Сертификат при Инунизация със всички Признати от СЗО ваксини, тука вече е ясен престъпен корпоративен заговор.

  ами пак пишеш глупости за конспирации, спекулираш с данни и директно лъжеш. Което показва само, че или си некомпетентен да говориш за пандемията, или имаш интерес от разпространяването на дезинформация.

  • Харесва ми! 4
 14. Преди 46 минути, bgman13 said:

  Може ще ти кажа. Ще помагаш ли? Нищо няма да ти коства. Главната шашма е в избирателната система. На въпросните избори, нищо няма да накажем, защото чрез тези избори, електоратът нищо не избира. В моя сайт във фейсбук, който вече е блокиран от фейсбук и вероятно повече няма да бъде възстнове, съм обяснявал с множество мои теми, защо тези избирателни системи, при това в целия свят са псевдодемократични и чрез тях електоратът нищо не избира. И съответно съм предложил конкретен вариант, за който съм доказал, че е верен. Но както казваш, властта вклюва на игнор. Проблемът е обаче, че и народът е пасивен. Всъщност, аз това което го предлагам го предлагам на народа. Но той не желае да направи нещо което е лесно и смислено. Същевременно народът прави неща които са много трудни и безсмислени. Основното трудно нещо което народът прави и то е безсмислено е да се подчинява на една власт, която е все по-брутално безумна. Въпросните ковид мерки са само една не много голяма част от безумното упрвалние.

   

  Та сега накратко, да ти кажа, какво да направиш.

  Преди всичко, искам да ти предложа да не се опитваш да искаш да си напълно разбрал това което предлагам. Помогни ми да възбудя обществения дебат по тоя въпрос. Аз съмсигурен, че ще докажа точ в точ. И че и ти ще разбреш - но нека стартитра първо това проклето унищожение на клишираниа авторитаризъм, който е много упорит.

  Разбира се, че веднага можеш да започнеш да мислиш по въпроса и да питаш, но направи първо лесното - публикувай моето предложение в колкото общински сайта ти позоволят силите. Публикувай първоначално само в десетина. После почини два три дена. Помисли. Пък после пак. Можеш да им пращаш по фейсбук, а можеш и през имейли.

  Ето тука е регисръра с общините и техните имейлили:

  https://www.flgr.bg/?act=munic

   

  А това което искам от тебе да им го изпратиш е ето това. Ако държиш да си кажа и името, ще го кажа, аз не съм го крил и до сега.

   

   

  ПАРЛАМЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ АБДИКИРА! ПРЕДЛАГАМ КАМАРА НА ОБЩИНИТЕ!

  (Копие до всички Общински Съвети в България, Копие в сайта ми във Facebook)

   

  Уважаеми Общински Съветници, предлагам Ви да свършите една наболяла от години, но вече спешна и неотложна работа. Която на всичко отгоре няма да ви коства почти никакво време или други съществени усилия.

  Преди това искам да Ви обърна внимание: ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА! Тя е и невероятен шанс за България, за демокрацията, но и за Вас самите. Ако Вие сте отговорни, ако Вие сте компетентни, ако имате политически нюх, е недопустимо да я пропуснете.

   

  МОЕТО КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ВАС Е:

  Да излъчите един Депутат от вече избраните от Електората на съответната Община Общински Съветници, които са в съответния Общински Съвет!

  След това да обявите в сайта на Вашата Община. А така също и да разгласите по други медии – както национални, така и в съседни Общини. Да отправите призив към тези Общини, да излъчат Депутати. Няма да е излишно също така, да съобщите и на Парламента (пърдон, то Парламент няма), на Правителството, на Президента, на Конституционния съд и др. Новият Парламент, който ще представлява Камара на Общините може да заработи веднага. Скоростта с която може да бъде сформиран може да бъде почти моментална – примерно до две седмици.

   

  Предполагам, почти сигурно, ще ми бъде възразено с автоматичен бърз отговор, че такова решение на Об. Съвет е в нарушение на Конституцията (Закона).

  Налага ми се следователно да Ви обясня, особено на юристите, че има закон и Закон. Според идеологическата пропаганда, която била наука но не е, в правовата държава трябва да има върховенство на закона.

  На закона или на Закона? Първият се пише от Парламента (малцинството на власт), който не е равен на Изпълнителната и Съдебната власти, а е над тях (крайно време е да приключим с лъжите, защото те вече се провалиха). Вторият (Законът) не се пише от Парламента, а се пише от Мнозинството и се налага на Малцинството на Власт. Парламентът е тоя който пише закон. Но Парламентът не пише Закона! Парламентът само подписва Закона, след като тоя Закон му бъде връчен от Мнозинството, което представлява фактическа капитулация на Малцинството на Власт пред Мнозинството с по-малко Власт. Така било е, така ще бъде!

  Това е валидно, не само за Обикновено Народно Събрание, но и за Велико Народно Събрание. Защото и Великото Народно Събрание представлява едно незначително Малцинство на власт. Както Великото НС, така и Обикновеното НС са продукт на една избирателна система, която не дава възможност на електората (Мнозинството) да назначава и контролира Малцинството на Власт.

  Конституцията е Закона. Но за да бъде Закона, тя трябва да бъде написана от Мнозинството, с единствената цел да контролира властта на Малцинството. Такова е понятието за Конституция, въпреки че някои авторитети твърдят, че понятието за Конституция било сред най-костеливите орехи на правната наука.

  Това понятие е съвсем очевидно формирано от историята и от стотиците и хиляди опити на мнозинството да пише формули с които да ограничава Малцинството на Власт. Само правилната формула за контрол над Малцинството на Власт може да се смята за Конституция и за Закон. И когато Конституцията и Законът са написани от Малцинството на Власт, т.е. от Парламента, па макар той да се е самообявил за Велик в по-голяма или по-малка степен, когато Законът е написан от Малцинството на Власт, това не е Закона – а е закона!

  И това не е Конституция!

   

  Защото тая Конституция е противоконституционна! КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е противоконституционна. Формулата по която Мнозинството може да контролира Малцинството на Власт я няма в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Тая формула е единствено и само Избирателната система. Правилна избирателна система липсва не само в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – такава липсва и извън КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НЕ СЪЩЕСТВУВА!

  Това че наложената от Малцинството на власт избирателна система е неправилна (противоконституционна, псевдодемократична) може да се докаже много лесно само с няколко бързи и прости сметки, които доказват по неопровержим начин, че гражданите на България нямат право да избират и да бъдат избирани.

   

  От тука натам, следва безспорният, категоричен извод от последна инстанция (тая на неопроверганата истина, която ще очаква все пак някой да я опровергае ако може), че Конституцията на Република България е противоконституционна и следователно е невалидна. А освен това, към тоя факт се добавя и един друг – КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е де факто суспендирана от момента на влизането си в сила. И това се е получило, поради това че един лош Закон никога не може да бъде спазен.

   

  След като е вече доказано и безспорно, че Конституцията на България е противоконституционна, следва написването на истинска Конституция.

  За да стигнем до тоя момент, трябва да осъзнаем железния факт (подписан от историята), че Конституцията не се пише от Парламента (Малцинството на Власт). Тя се пише от Мнозинството с по-малко Власт. От гледна точка на това понятие, такива сте вие – Общинските Съветници на цяла България. Над вас е само електората на България. Изглежда парадоксално, тия дето са отдолу да са над тия които са отгоре, но действието на тоя механизъм има своето инженерно обяснение, тоя механизъм не само че е правилен и не само че работи – той е наложил Конституциите и налага понятието за Конституция, според което Конституцията на Република България е противоконституционна. На практика това е наложено и работи.

  От обяснението ми до тука, следва изводът, че Конституция и Правилна Избирателна Система са едно и също нещо.

  А така също, че първата стъпка към написването на истинска Конституция и истински Закон, който да бъде над Парламента, е по-ниските йерархически нива да заявят, че имат воля и че са се осъзнали като единствено компетентни да пишат Закона.

  Сега Вие, трябва да заявите своята воля, да дадете сигнал към обществото, към останалите общини и електората, че за вас демокрацията не е празна приказка. Едва след тоя Ваш акт на висша (човешка) воля, ще започне общественият дебат по тоя въпрос. И тоя път дебатът ще бъде по съществото на истинския проблем, той ще бъде по дневния ред на обществото, а не по дневния ред на казионните партии и останалите институции, които са загубили напълно връзката си с това общество и тоя народ.

   

  Уважаеми Общински Съветници! Сега е моментът за Вашия протестен вот.

   

  Парламентът се отказва от мандат. Мястото е овакантено. Влезте, заповядайте!


   


   

  КЛЮЧОВИТЕ МЕСТА В КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


   

  „Чл. 1.

  (2) Цялата държавна власт произтича от народа.”


   

  Тоя текст е де факто отменен, чрез наложената избирателна система, чрез която гражданите не могат нито да избират нито да бъдат избирани.


   


   

  Най-важните текстове в самата Конституция, които отменят Чл. 1. (2) са Чл. 10. Чл. 63. Чл. 64. (1)


   

  „Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.”


   

  Изискването за пряко избирателно право е главната опорка, унищожаваща демократичната избирателна система. Прякото избирателно право означава прекалено големи избирателни райони избиращи директно Депутатите в Парламента. Ако съществува нещо което да е възможно най-голямата лъжа на днешно време – ето това е. То се доказва лесно с едни много прости математически сметки. От това изискване се пораждат безброй възможности за фалшификация на избирателната система – примерно измисля се легендата, че пропорционалната избирателна система давала по-голямо представителство на електората.

  Според тоя текст в Конституцията, Общинските Съвети не могат да избират Депутатите. Но какво се случва, когато едно дете от шести клас им направи една бърза сметка на тия които са се подписали под тоя текст – под тая колосална глупост? Защото бързата сметка доказва, че ако се спази въпросното изискване, болшинството от гражданите нямат право да избират и да бъдат избирани. С изискването за „пряко” се отменя „избирателно право”, и тези две неща се намират в непосредствена близост едно до друго в текста от Конституцията. Което е феноменално!


   

  „Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.

  Чл. 64. (1) Народното събрание се избира за срок от четири години.”

  Тия два текста в комплект, предопределят един много важен параметър на избирателната система, който е бил добре известен дори на Стамболов – МАКСИМАЛЕН ВЪЗМОЖЕН ДЕБИТ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА. А точно тези постановени числа директно водят до едно незначително малцинство от правоимащи да бъдат Депутати. Конституцията изобилства с неосъществими лозунги, а през това време пак чрез Конституцията, математиката си налага други закони – реални.


   


   

  „Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.”

  Това са само думи. Чист лозунг – никога това не е работило за целите за които е било измислено. Служи най-вече, за да се лъже по-удобно.

  Основната идея е, че малцинството на власт се е разделило на някакви фракции, които се контролират взаимно в името на интересите на мнозинството (народа) и това нещо ще компенсира пълната липса на система на организация (избирателна система), чрез която мнозинството да контролира малцинството на власт. Същевременно, в Конституцията и изобщо идеологията не се казва в прав текст, че избирателната система не дава никаква възможност на електората, да контролира държавната власт, а обратното – твърди се че дава такава възможност.

  Идеята хем за разделение на властите, хем за върховенство на закона (Парламента) е фактически нонсенс. И същевременно дава възможност за невероятни пируети, последният от който беше Мораториума на някои действия на Правителството от 45тото НС и последвалото внасяне на това в Конституционния съд.


   


   

  „Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.”

  Пълна глупост. Народните представители няма как да представляват някой друг, освен тия които са ги упълномощили да ги представляват. Това са единствено и само техните избиратели. Целият народ се представлява от всички народни представители, т.е. това е целия Парламент, който представлява целия народ. А това се случва, с всяко гласуване на целия парламент.


   

  „(2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.”

  Хем независима, хем подчинена на закона. На думи стават много работи.

  Аз предлагам малко по-смислено постановление: Парламентът е подчинен на Общинските съвети (на Закона), а съдебната власт е подчинена на Парламента (пак на закона).


   

  А ето тоя член е много интересен, във връзка с нещата които казвам:

  „Чл. 150.

  (2) Когато установят несъответствие между закона и Конституцията, Върховният касационен съд или Върховният административен съд спират производството по делото и внасят въпроса в Конституционния съд.”

  Сега ще чакаме, Върховните институции, да забележат, че Конституцията е противоконституционна.


   

   

   

   

   

  Хайде без политическа пропаганда и антиваксърска истерия, че ще излезеш в отпуска.

  • Харесва ми! 4
 15. Преди 1 час, laplandetza said:

  Дефинирам>  Ограничаване, отнемане на права и вменяване на непотребни задължения , репресия и меки, средни форми на Държавен Тероризъм срещу малък, голям брой членове на обществото, всичко това прикрито под  Медицинска <необходимост>, Грижа за Общественото здраве е  Медицински Тероризъм.
  Нали не си тъп, ще го разбереш

  Медицинската необходимост се налага, когато част от обществото е дотолкова функционално неграмотна и облъчена от конспиративни теории, че не желае да поеме отговорност за опазването на здравето на индивида. Така че хипотезата за 'медицинския фашизъм' в конкретния случай е напълно неоснователна и служи за будалкане на баламите. А и извънредното положение изисква рестриктивни мерки, както при всяка пандемия в човешката история.

  • Харесва ми! 7
 16. моля дефинирайте този нелеп антиваксърски идиом 'медицински фашизъм', че е напълно безсмислен.

  Иначе забрана няма. Просто на публични места с висок риск от заразяване се допускат само тези членове на обществото, които са се погрижили за собствената и чуждата безопасност /ваксинирани, преболедували и такива с отрицателен тест/.

  Даже подобна мярка е закъсняла. В повечето европейски държави тя се прилага от няколко месеца. Ама нали ние все последни откриваме топлата вода...

  • Харесва ми! 6
  • ХаХа 1
 17. Преди 3 часа, Втори след княза said:

  Едва ли за римлянин, роден в Тракия ще се пише тракиец.

  Друг пример: основателят на Тракийската династия Лъв Тракиец.

  "Родом от тогавашната провинция Дакия Аврелиана (предишната провинция Мизия) със столица дн. София, родът на Лъв произхождал от романизираното тракийското племе беси."

  Би трябвало по топоним да е Лъв Дакиец, Лъв  Мизиец, а той е Тракиец. Последният от династията е Анастасий I (491–518), т.е. VІ в.

  По същата логика можем да изкараме Василий I - македонец. ;) Иначе за етническитетракийци в Късната античност определението е 'бес'.

  Римляните/ромеите на Балканите, особено из градовете са с всякакъв произход. Има представители на романизираната тракийска аристокрация, но повечето са римски ветерани и колонисти, както и малоазийски преселници. Всичките са римляни по самосъзнание, говорят си гръцки/латински и са се интегрирали в империята. Даже някои и да имат тракийски корени, това в една мултинационална империя няма никакво значение. 

  • Харесва ми! 4
 18. Преди 6 минути, Втори след княза said:

  Убедително бе доказано, чрез споменаване на народност "тракиец", отнасящо се до ромейски велможи, че траките са съществували. Документи от ПБЦ отнасящи се до ромеин, римлянин или римски имена не зная. Има отбелязвания грък. Това ме кара да мисля, че ромеите са се оттеглили на спокойствие близо до крепостите. Възможно е и селяни масово да са се преселвали за да не патят от варварски опустошения. На въпроса ми за геноцид над траките бе отговорено, че такова няма. Значи през VІІ в. са съществували по нашите земи. Възможно е да има гробищни пластове край селища от това време, които да са факт, а не приказки, но не съм навътре в нещата.

  тракиец не е етноним, а топоним, демек жител на провинция Тракия. Иначе всички са римляни/ромеи. 

  Ако имаме траки през 6-7 век, моля да посочите археологически находки, идентифициращи подобно население.

  • Харесва ми! 1
 19. Преди 3 часа, Снежина Маркова said:

  Гласовете ме тормозят, постоянно ме заплашват , че нещо ще се случи със семейството ми. Обиждат ме непрекъснато, ако за миг се почувствам красива или просто добре, стават много зли, от гласовете чак клетките на тялото ми вибрират.

  Казват, че владеят тялото ми, мозъкът ми, че съм тяхна, искат да ги слушам.

  Гласовете започнаха да ми говорят в Тайланд на английски език. Отидохме със съпругът ми в Малайзия и той една вечер ми каза да кажа на гласовете, че не знам английски език и те на сутринта започнаха да ми говорят на български. Аз разбирам малко английски, но не мога да го говоря.

  За гласовете нищо не знам, когато ги питам нещо ми отговарят, че не отговарят на такива въпроси.

   

  това си е за антипсихотик. Потърсете компетентен специалит, който да назначи адекватна лекарствена терапия.

 20. Преди 26 минути, Кирѐ Щайгата said:

  Вече имаме намерено доказателство, че трите лъва са били използвани като реален хералдически символ на България. Арабската и западните рисунки се потвърждават като истински.

   

  Трите лъва са гербът на династията на Шишман и това се знае отдавна. Само че по това време Българиите са 3.

  • Харесва ми! 2

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...