Отиди на
Форум "Наука"

Last roman

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  16868
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  460

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Last roman

 1. Дам, затова след като другарите антиваксъри се наспамиха, темата се затваря.
 2. смяташ че спекулациите около евентуалната българска ваксина, които ги лансираше Чорбанов, имат почва?
 3. за втори път ти правя забележка да не политиканстваш. Въпреки че преместих темата в съответния раздел, все пак това не е някаква байганьовска група у фейса, където да се надпреварваш в писане на глупости цял ден
 4. аха, да, така си и мислех, че не боравиш с фактология, а със слухове.
 5. моля дай източник за това спекулативно и необосновано твърдение.
 6. ваксини срещу коронавирусни инфекции има от близо десетилетие, така че нито технологията е напълно нова и непозната, нито пък е експериментална.
 7. да, едно е да правиш 'изводи' на принципа - една баба каза, един приятел сподели, а съвсем друго е проучване със статистическа значимост, нали?
 8. твоят 'анализ' е ирелевантен, безпочвен и има за цел единствено да заблуждава лековерните.
 9. ами пак пишеш глупости за конспирации, спекулираш с данни и директно лъжеш. Което показва само, че или си некомпетентен да говориш за пандемията, или имаш интерес от разпространяването на дезинформация.
 10. Хайде без политическа пропаганда и антиваксърска истерия, че ще излезеш в отпуска.
 11. Медицинската необходимост се налага, когато част от обществото е дотолкова функционално неграмотна и облъчена от конспиративни теории, че не желае да поеме отговорност за опазването на здравето на индивида. Така че хипотезата за 'медицинския фашизъм' в конкретния случай е напълно неоснователна и служи за будалкане на баламите. А и извънредното положение изисква рестриктивни мерки, както при всяка пандемия в човешката история.
 12. моля дефинирайте този нелеп антиваксърски идиом 'медицински фашизъм', че е напълно безсмислен. Иначе забрана няма. Просто на публични места с висок риск от заразяване се допускат само тези членове на обществото, които са се погрижили за собствената и чуждата безопасност /ваксинирани, преболедували и такива с отрицателен тест/. Даже подобна мярка е закъсняла. В повечето европейски държави тя се прилага от няколко месеца. Ама нали ние все последни откриваме топлата вода...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...