Отиди на
Форум "Наука"

Koи са "Анонимните" и за какво се борят


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Хакерите от групата “Anonymous“ (Анонимните) обявиха късно снощи, че са успели да блокират сайта на ЦРУ.

Сайтът cia.gov бе недостъпен, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Записът в микроблога на "Anonymous" Twitter @YourAnonNews гласеше: "CIA Tango down" - израз от жаргона на американските специални части, означаващ, че е свален враг.

Миналия месец "Anonymous" за кратко блокираха сайтовете на американското министерство на правосъдието и на ФБР в отмъщение за затварянето на сайта MegaUpload, обвинен в масирано пиратство.

http://it.dir.bg/news.php?id=10515575

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност, цялата вълна на Анонимните тръгна от 4chan.

Доста интересно "четиво" е приложено. Благодаря за което, тъй като не бях попадала на този клип.

Изяснява много неща по отношение на движението, което доста хора смятат, че е просто група от компютърни хакери без ясна цел.

Редактирано от AciDBurn
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Като гледам, анонимните съзнателно копират филмчето V като Vendetta.

Иначе явно хората влизащи в това обединение са най-различни - от компютърни хакери и анархисти, до съвсем обикновени счетоводители /които са несъгласни и недоволни със системата/.

Ето още едно послание /не знам доколко е достоверно/, адресирано към българските власти, заради позицията по въпроса с ACTA:

"Ние сме сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта. Вие знаехте за протеста на 11 февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи.

......

Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат. Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!".

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...