Отиди на
Форум "Наука"

Център за технологии и иновации


Recommended Posts

  • Администратор

Софийският университет „Св. Климент Охридски” и Samsung България подписаха вчера съвместно споразумение за партньорство и стартиране на проект „Център за технологии и иновации”, чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите като още едно допълнително предимство за тяхната професионална реализация и да им осигурява най-доброто обучение благодарение на технологиите и интегрираните решения на Samsung. Двете страни обединяват усилия в общата си цел - да подпомогнат обществото в справянето с проблема с младежката безработица.

Целите на сътрудничеството между Софийския университет и Samsung са насочени към откриване на нови курсове, въвеждане на семинари и други образователни инициативи. Те ще предоставят на участниците ИТ обучение на високо ниво и ще им помогнат да придобият умения и познания в различни технически области, които да им помогнат за по-бързата реализация на пазара на труда.

Обучението, което ще се реализира на базата на това партньорство, ще предостави възможности не само на студентите от Софийския университет. Голяма част от курсовете и образователните програми ще са отворени за всички млади безработни хора на възраст от 16 до 25 години, независимо дали са студенти в университета или учат в други учебни заведения.

В осъществяването на партньорството, Samsung ще осигури необходимата финансова подкрепа за изпълнение на различните инициативи. Компанията ще помага в намирането на подходящо съдържание за обучение, както и в осигуряването на ментори-гости от мрежата на Samsung, които ще се включат в различните курсове и програми.

От своя страна Софийският университет ще предостави за ползване Лабораторията за иновации, създадена от Samsung през 2013 г. във Факултета по математика и информатика, допълнителни помещения при нужда за провеждане на инициативите от проекта, ще осигури преподаватели, както и необходимата подкрепа в процеса на обучение, в разработването и дигитализирането на учебното съдържание. Всички участници, успешно завършили различните курсове и програми, ще получат сертификат, издаден от Софийския университет.

Първата инициатива на съвместното партньорство е курс за разработване на мобилни приложения за Андроид за младежи между 18 и 25 години. Курсът се организира и с подкрепата на Job Tiger, които са ангажирани с подбора на курсистите, предоставяне на меки умения по време на курса, персонална кариерна консултация и препоръка на всеки успешно завършил курсист на работодатели, които търсят специалисти в областта на мобилните приложения. Курсът стартира на 12 април в Лабораторията за иновации във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, ще има продължителност 60 часа и в него ще се включат 20 младежи от различни учебни заведения, минали предварителен изпит за входно ниво.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...