Отиди на
Форум "Наука"

САЩ в Библията!Отк.13 глава.


Recommended Posts

  • Потребител

 

Това е моя възглед.

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей."

Отк.13:11

И ако водите са народите (виж Отк. 17:15), то излизайки от земята логично той излиза далеч от света.И ако агнето е символът на Исус, то змеят (english - Serpent) е символ на противникът на Исус Христос.

И ако тези зверове символизират политико-идеологически сили в света, то коя е страна която се появява в световната история като нация от вярващи пуритани.

И коя е тази страна която започва да създава все повече войни и извращения по света.

Вярващи християни които малко по малко започват да понамаляват и да бъдат преследвани все повече и повече.И тук по Европа и там особено.Студено сърце е този САЩ."In God they trust"  или "I must go".

Вследствие на конфликти на характерно-верска основа президентът на САЩ Барак Хюсеин Обама бива принуден да легализира тъмните учения.

"САЩ вече не е нация от вярващи" - каза той преди 10-15 години.

Личното ми мнение е, че това е правилен ход.И не толкова глупав бих казъл.В края на краищата дори търсейки в ученията на Библията те по-скоро трябва да бъдат легални.И в ЕС са легални също.И ако те бъдат преследвани, стават по-силни.И легални или не те ще продължат да съществуват до края на света.

"Земята на свободата и домът на смелите"

Един мой много добър приятел когото доста години не съм виждал ми каза един ден "Християнската вяра е за слабите".За мен истинските безразсъдно-смели и радикалисти са хората които не обичат Исус Христос."Християните не са много умни" ми каза той.И професор Вучков казваше така приживе.Ами съгласен съм, че тъмните учения са 100-кратно по мощни от вярващия.И по-пебедоносни.

По дяволите!Това е Исус Христос!Всички малко или много сме бита карта.Той дойде да ни спаси от оковите на тъгата и ...

             ...смъртта.

 

"Със смърт смъртта победи -

    и на мъртвите в гробовете живот подари."

 

"Но нека си спомня за дните на тъмнината защото ще бъдат много"Екл.11:8

 

"Колко малко сме живи, а колко много ще сме мъртви!" - ми каза моя приятел И.Фургон-ът,който живееше като каубой.Вече не е сред живите.Умря на 55-60 години.Или му помогнаха малко.Не разбрах добре.Но пък аз и до ден днешен чувам думите му.Бях едва 21-тина годишен и тези негови думи ме направиха да замръзна.

 

Но това е Исус Христос.Разпънатия цар на славата.

И никой не може да спасява както Исус може.

"И който не вярва в Исус е вече осъден."

 

Вечната идеология на доброто - да отидеш при загубилите и да те набият за това, че ги обичаш.Без значение кой е християнин,мюсюлманин,евреин,езичник,атеист,дъновист и т.н.

Това е колосално-титаничния сблъсък на лошия късмет и липсата на вяра в себе си срещу тези на които винаги им върви и са винаги "по-благородни от теб."Те са "нужните на обществото".

И ДА!Исус умря да те спаси, но тук... 

                                                                      ...и Той не може да те спаси от това което те завладява!

 

И в този сблъсък на красивото,странното,лудото,новото,нестратегическото и героичното ти имаш врагове и хора които не са чак толкова лоши.И отделно, че твоите приятели се намират в опасност.А както винаги съм казвал - противниците  не са глупави да загубят.

 

Да се върнем в първите дни на човечеството.Каин уби Авел.Аз не мисля, че Авел е бил кой знае каква опасност за Каин.

"Такава е силата на добродетелта, че щом се въздига - тя започва да бъде кърваво преследвана."девиз на Дон Кихот.

 

"И ако заека не изяде вълка, вълка ще изяде заека."И войната започва някъде вътре в теб но се продължава като етническо,политическа,идеологическа и териториална.Веднага след появата си в Римското царство започнаха конфликти.

Християните бяха преследвани векове наред за това, че обичаха Исус.Мръсните номера ставали все повече от ден на ден.

За някои християнството като мироглед е сърце на страхът.За мен точно тези хора ,които намаляха твърде много в САЩ вече или поостаряха доста от онези филми през 90-те бяха истинските герои на човечеството.А те бяха пламенни верско-идеологически борци за красивото и романтичното.Мел Гибсън,Брус Уилис,Патрик Суейзи,Тупак Шакур,Малкълм Х,Мартин Лутер Кинг,Роналд Рейгън,Шон Майкълс,Силвестър Сталоун и...

                                                                    ...Аполо Крийд.

Да не забравяме Аполо Крийд.

 

Но пророчеството на Библията успява да предвиди много.Този овен ще започне да изглежда като овен но вече ще попроговори по-друг език.Може би също ще звучи справедливо и героично, но там ги няма...

                                                                                         ...делата на обич и саможертва.

 

"Шоуто трябва да продължи" но "Шоуто трябва да спре когато е мръснишко." - каза Камен Воденичаров преди много години.

А пророчеството на Откровение 13 глава продължава.И то доста екстремно бих казал.Ето вижте.

"И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ."Отк.13:15

Ох това ни е познато от тези филми от 90-те!

После.

"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им"Отк.13:16

Вероятно това е окултно-психологически трик с който ти съсипват психиката.Страхове.Болка.Червясване.Гениални провокации които ще те изпратят на дъното!И най-страшното психическо заболяване от всички се нарича Диссоциативно-личностно разстройство.Това е болестта на Адам.Там си мислиш, че си Господ.Или, че си се клонирал.Или не знаеш какво трябва да направиш с живота си.Ние я наследяваме тази болест и по генетически причини защото проследено назад стигаме до нашите първи родители и тяхните синове Сим,Хам и Яфет.Змията и неговите последователи ще воюват срещу по-нормалните и благородни хора.Змията с хипнотическо-психологическите си трикове.И студенина.И бързина.И комбинативност.И...

                                                                                     ...ГОРДОСТ!

Докато православно вярващите учители на църквата винаги са учили , че

гордостта трябва да се надвива със скромност.

Но там в духовната или часова тъмнина на конфронтацията ти имаш нещо което...той или тя...

                                                       ...will eat you alive!

                                                                         (думи на HBK преди мачът на Roman Reigns)

                                            

"Силата на най-слабия демон е такава, че може само с пръстта си да унищожи целия свят." - някой православен философ.

"И Господ не може да ти помогне!"

Съгласен съм с поговорката "Прекалено светец и богу не е драг."

Но има и друга която гласи "Мъдреците винаги са учили, че трябва да избягваме крайностите."

Ти имаш едно сърце и един път - следвай ги.Нали винаги от ТВ-то тези звезди от 90-те са искали да ти дадат пример за героичното и красивото.И ако този път те заведе при разбойникът който беше благоразумен и го свалиш от неговия кръст, то в ден на бедствие нещо ще те спаси и теб.

"Всяко действие има обратно по посока и равно по сила противодействие."

3-ти закон на Нютон

На мен това ми звучи повече като духовен закон.Или поне като вътрешна идеология.

Има ли по-героична идеология от това да вдигнеш падналия.Естествено противниковите сили също симулирват, че са паднали.

Злото толкова много симулира доброто, че това объркване - ще настъпва все повече по света.

Идва това.

"Chaos rising"

 

Но Господ иска от теб ти да имаш вътрешен железен мироглед и не окултен хаос и апатия, а дисциплина и сериозност и да доживееш до 120 години.Господ ще си спази думата.Противникът няма да ти позволи.Ти му пречиш.Ако ти поживееш и поживеееш добре - той трябва да страда и да залези накрая, а накрая ще му писне и той ще дойде за теб.

 

И в хаотично-мътната вода най-лесно се лови риба.Силните владеят хаоса.Силните на деня.Куче влачи диря няма.Следите ли ми мисълта.Има някаква тайна която Роджър не успя да научи, но Мърчо поназнайва нещо затова проверете дали думите ми са истина.

"Пиеш ли вода - мисли за изворът." - китайска поговорка

"Мисли бързо!"

Следите ли ми мисълта.

Нещо голямо се вихри в тъмните среди.

 

Продължаваме напред.Шчупих ги от бой и продължавам напред.Перефразирам моя идол Кубрат Пулев.Ето импровизацията е нещо твърде сакрално за всеки един от нас.Затова всички ние сме една армия от добри хора и никой не може да ни имитира и всеки един от нас е ценен и Исус Христос "дойде да спаси погиналото".

И има ли по-благородна идеология от битата карта.И това което е най-слабото е най-силното от всичките.И в края на краищата Дон Кихот надживява своите врагове макар, че го изпратиха на бунището на живота.И те не симулираха, че са зли за да го направят герой.Сериозни бяха.А точно сметки Дон Кихот не може да прави.А страните където живее Дон Кихот са по слънчеви.

Нека да казваме и "I must go!" ,но нека и да знаем, че "Здраво брато" по ме кефи.Мен лично.

Обаче тези благодатни думи вижте кво ги чака (щото мога да дам и факти от миналото).Чака го това.

 

 

 

"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
  17. за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

  18. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест."Отк.13:17

 

Какво значи това число което някой метъл групи си слагат.Не!Металите не винаги имат общо с това число.В края на краищата дяволът идва като светъл ангел.

Ами нали шестата заповед на Небесните камъни гласи да не се възгордяваме.Ами какво значи "Легион е името ни" от бесноватия от Гергесенската градина.(ев.Матей 6 глава).Той живееше в гробищата и беше в някъкви мизерни дрехи и беше отчаян,изнервен и може би агресивен.1 легион се състои от 6 600 войника.

Може би шестотин шестдесет и шест легиона на злото в този човек.Или той има шесттотин шестдесет и шест легиона.Или просто обича числото шест от камъните - да го нарушава.Щото загуби от друг кечист.И той е само символът на тяхната идеология на гордоста и победата.Неговите последователи са много европеидни и нормални и смели и необходими на обществото.И силни и мотивирани да смажат великия гладиатор.И ако преди 1700 години загубиха - сега няма вече.Те идват с нова сила.Трансформирани.И има много хора с такива шапки, но са добри хора.Но има много хора с шапки от спортта, а са лоши.Колко до мен - аз харесвам повече шапките на ФК Левски.Те са и спортни и са от благоразумния разбойник дето е вечен губещ.Тей, че с един куршум - два заека.И все пак заради едната шапка да си загубиш живота - не е разумно.Аз обичам месец май и риболовът!Не съм от най-добрите рибари.Не харесвам долната земя.

 

 

"е число на човек" значи че те ще дойдат при теб по такъв начин, че ти ще мислиш, че са от окултния свят.Понякога са - друг път не са.И много падения ще има.И тъга.

"Спрете злото преди то да е дошло - но то идва."Конфуций 

Това написах аз след като убих една 1,5 метрова водна змия в Полша.Обаче това е оптимизмът, но песимизмът е , че изтървах 2 метрова змия.Малко още трябваше.

 

"Човек е роден да се бори - робът за свобода, а свободният за съвършенство."Гео Милев

А ти се бори и да бъдеш новатор и ексцентрик.Това е от мен.Или поне да губиш с достойнство.Щото това е много често ключът към оцеляването.

В Алтай вярват, че времето между деня и нощта идват най-злите сили по това време.А нощем.Нощем са най-яките разговори.Сутрин.И не е ли 50%-овата лъжа най-опасната.Съдбата ти предлага битки - трябва да издържиш.

 

"И мамеше живеещите на земята чрез знаменията."Отк.13:14

 

"И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята."Отк.13:13

 

Окултна наука.Военна наука.Кой знае.

 

 

Моя баща ми показа през 2000-та година от вестник 24 часа статия която гласеше:"В САЩ без самочувствие си загубен!"Баща ми я е забравил тази статия, но аз помня.И допулвам от мене "Който е топлосърдечно отворен към хората - ще бъде замръзен от тяхната западна студенина."Ама такъв е светът - той няма да се промени.И в края на краищата има и доста достойни и смели хора от САЩ дори и до ден днешен.Колкото до опозицията им Русия - там има много хора на които като им кажеш"Здраво брато!" веднага с физиономия на зомбита ти отвръщат "Твойа матерца к*рваааа!" .

В края на краищата източното благородство използва знамената на САЩ много често.Филмите.Емоциите.Романтиката.И аз не искам да наранявам Швеция,Турция и Украйна.Видях много шведи по моите скорошни странствания из света.Казах им "Ларсон!Ибра!Стоичков!"Получих усмивка и ми пусна банкнота от 100 евро.Той инстинктивно пусна я не каза нищо от международния камион и замина без да се афишира и многослови.Аз не искам да унищожа Швеция - искам да унищожа "духовната Швеция", а тя много често е с твърде източна кръв.И Ларсон ще даде на българинът пари и  съвет и мотивация как да е победи врагът.И може би ще умре в краката на някой изстрадал българин - ако някой му каже идеята.А за мен е чест и достойнство, че точно Хенрик Ларсон е най-голямата опозиция на България.Съжалявам, че преди 15 години скъсах неговата снимка в детската ми стая.Тогава си помислих, че това е злото и не е редно да го има удома, но тази снимка винаги ми носеше късмет и мотивация.

 

И украинци ми помогнаха.Млади момчета.Викам "Пулев - Кличко"Зарадваха се.Много украинци ми помогнаха общо взето.Кличко в края на краищата ми носи спомени и то доста.

 

Колкото до Турция там ще кажа следното.Ами това най-много не им харесвам на тези хора, че са вечните победители във всичко.Щото както много пъти казвам, аз не съм победител в живота.Другото което мразя при тях е, че те са някак си европейци.А ние българите не можем да се впишем в Европа.Истинския българин не може да бъде европеец!И за мен думата европеец е много голяма обида!

 

Аз не съм европеец!

Не искам да стана европеец!

По дяволите! - трябва да стана европеец!

 

И европеец не винаги е мръсна дума , но под европеец аз разбирам онова фарисейското "дай това тук!" демек "Ти си крадец - ама ние сме по-благордни от теб и ти прощаваме!" въпреки, че там кражба няма  и може да се докаже от камерите.Ама както пишеше един поет от родния ми град Николай Григоров по прякор Кута: 

"Западът е враг на мъдростта и красотата - той се хваща само за интереса и парата."

А той владееше техните езици и манталитет по-добре и от тях.

 

 

И в тяхния евросъюз винаги ти казват "Това се прави така" демек ти лъжеш ,че си строител, ковач, монтьор и т.н.Аз веднага отвръщам "Моля те - остави ме намира!".

 

"Тук е частна територия!" 

-Можеш ли да ми кажеш кога съм ти казал, че тук не е частна територия.

-А ти какво правиш там.

- събирам шишета за машините. моя трети свят е по-благороден от твоя първи свят.тях ще ги вземе някой бездомник.

-ами те ще ги вземат утре - остави ги.

-ДА но ти преди 15 минути ми каза, че тези шишета не стават в тази машина.

 

 

"Ти защо си агресивен"

"Щото искам от теб * * *"

И после започват да те мулатят по-агресивно и от кавказки бойци.Ми нали те самите са гейове и публични защитници на тази сексуална ориентация.

 

В един полицейски участък в Словакия ми шчупи врата един щотто съм се изпуснал с прадня.Аз знам, че те са глупави, но бях изморен и той ми каза да тръгвам и нямаше как да се издържа а и бях заспал.Хвърли ме в килията и нямаше нито вода, нито завивка.

 

И там ако отиде някой идеалист много се е * * * * * с него.Или някой ментор.А аз така говоря от дете.Това е моя начин на говорене и на мислене дори.А това там е нелегална ерес.

 

 

Лоша миризма.

Отвръщам - победителите са винаги мръсни.

 

 

Общо взето това е Европа.И ...

                                                             ...България от 10-ина години.

Скъпи мой читателю през 1844-та в някой от северните щати адвентистите чакаха Второто пришествие на Исус.Не е лошо да стигнеш до това пришествие.Но те много хора стигат до това пришествие, но малцина стигат до него като победители.Затова Исус иска да те срещне като победител.Той затова победи за да победиш и ти.Ето отваря ти се шанс - използвай го!Колкото и еретично и смело да звучи."Живота е кратък - изкуството вечно!"

НеНе! Не!Имаш 120 години!120 години - но по-добре 120 години без Исус!Той не ми е нужен повече!Мога да се оправям и сам!А Исус Христос никой не е видял, а само вярва в него.А ВЯРАТА Е ОНЗИ ЖИВИЯ ВЪТРЕШЕН НАДЕЖДЕН ИДЕАЛИЗЪМ - ВЪТРЕШНАТА КРАСОТА В ТЕБ.Често нелогична и подигравана от обществото.

 

Защото ще ти възстановя здравето,
И ще те изцеля от раните ти, казва Господ,
Понеже те нарекоха отхвърлен, и казаха:
Това е Сион, за когото никой не го е грижа.Еремия 30:70

 

 

Viva Las Burgas! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, theEasternCowboy said:

"САЩ вече не е нация от вярващи"

Никъде не намерих това изказване на Барак Обама? Иначе е вярно,че Обама се опита да омаловажи Коледа.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 9 часа, theEasternCowboy said:

 

Моля, пиши по-бавно и съсредоточено. Не мога да проследя така летящата мисъл.

А по темата: Не мога да свържа асоциативно САЩ с другия звяр.

Цитирай

11. И видях друг звяр да излиза от земята; той имаше два рога като на
агне и говореше като змей.

Защо да излиза от земята? За двата рога да речем републиканци и демократи. За "говори като змей" ми е съвсем непонятно- не зная как говорят змейовете. 

Асоциативно по- разбираем е Колосът на глинени крака на пророк Даниил

Цитирай

31. Твоето видение, царю, беше такова: ето, някакъв си голям истукан;
огромен беше този истукан, той стоеше в извънреден блясък пред тебе, и
видът му беше страшен.
32. Главата на този истукан беше от чисто злато, гърдите му и ръцете му -
от сребро, коремът и бедрата му - медни,
33. пищелите му железни, нозете му част железни, част глинени.
34. Ти го гледаше, докле се камък откъсна от планината, без да го е ръка
съборила, удари в истукана, в неговите железни и глинени нозе, и ги
разби.
35. Тогава всичко заедно се раздроби: желязо, глина, мед, сребро и злато
станаха като прах на лятно гумно; вятърът ги отнесе, и диря от тях не
остана; а камъкът, който разби истукана, стана голяма планина и изпълни
цяла земя.

Има ги и трезорите със злато, и железните оръжия, и основите от стоманобетон- "част железни, част глинени". При това империята на Навуходоносор е подходяща аналогия. Все пак с образите трябва да се търси максимално подобие за да кажем, че може да се интерпретира с тях.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Потребители

Будисти и мюсюлмани нямат такива проблеми. Като се замисля и средно интелигентните не ги вълнува наличието или неналичието на САЩ в библията.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...