Отиди на
Форум "Наука"

Хутите и Червено море


Recommended Posts

  • Администратор

Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщи, че на 15 февруари е изстреляна противокорабна балистична ракета от хутите към Аденския залив.

Ракетата е била насочена към MV Lycavitos, плаващ под флага на Барбадос, собственост на Обединеното кралство и управляван от него кораб за насипни товари. Корабът не съобщава за наранявания на екипажа, а за много малки щети при нападението и продължава пътуването си. Докладва се, че ракетата е паднала на около 100 метра от кораба, а щетите са върху дизелова тръба.

Освен това САЩ са нанесли два удара срещу три мобилни противокорабни ракети в Йемен, които са били подготвени за изстрелване срещу кораби в Червено море.

https://t.me/drmjournal/7485

---------

Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщава, че вчера четири противокорабни балистични ракети са били изстреляни от хутите към Червено море. Поне три от ракетите са били насочени към търговския кораб MT Pollux, плаващ под панамски флаг, собственост на Дания и регистриран в Панама. Не се съобщава за наранявания или щети по MT Pollux или друг кораб в района.

В отговор американските сили успешно са нанесли два удара срещу една противокорабна ракета и един морски дрон.

https://t.me/drmjournal/7492

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Четох Хуните и Черно море. 😂🤣😂 Стига за днес....Няма да пия повече...2 часа Орбан годишен отчет и вино червено....

Не е по силите ми.🤪

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Явно с помощта на Иран е станала тая мизерия. В случая са избрали да прекъснат кабел който е прецакал интернета в Близкия Изток и Индия, но оттам минават кабели, които стигат и до Европа.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/hutite-prekusnaha-4-podvodni-kabela-mezhdu-evropa-aziya-i-afrika

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

Хутите успешно поразиха още един кораб при координирана ракетна атака в Аденският залив. Корабът, M/V TRUE CONFIDENCE, е получил тежки щети и е бил изоставен от екипажът си. Двама моряци са загинали, а шест други ранени. 

Булкерът е продаден на гръцка компания само преди дни, а екипажът е бил изцяло азиатски, оборвайки твърденията на хутите, че корабът е свързан със САЩ.

https://t.me/drmjournal/7639

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Бих издал комюнике, че още един кораб нападнат и спират хуманитарните помощи по-море, въздух. После, бобардиране на военните бази и нападение на коалиционните сили....Газа II.

 

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...