Отиди на
Форум "Наука"

За стабилен брак само любов не стига


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Австралийско изследване доказва, че за сполучливия брак любовта не е достатъчна, пише "Ройтерс". Върху съвместното съжителство влияние оказват възрастта на двойката, предишните им връзки, дори това дали са пушачи или не.

В проучването на Австралийския национален университет участие са взели 2500 двойки, които живеят заедно от 2001 до 2007 г. Оказало се, че мъжете, с 9 или повече години по-възрастни от половинките си, са два пъти по-склонни към развод от тези, които са близко до възрастта на половинките си.

Децата също оказват влияние върху продължителността на брака. Една четвърт от двойките се развеждат, ако децата се появили преди родителите да подпишат или идват от предходни връзки. При двойките, сдобили се с поколение по време на брака, разводите са само при 9% от семействата.

Парите също са важен фактор, от който зависи съвместното съжителство. Финансовите затруднения често пораждат криза в разбирателството. Според изследването 16 на сто от безработните мъже се оплакват от нестабилен брак.

Причина за раздяла може да се окаже и вредният навик на някой от семейството. Например това, че единият в двойката е пушач, може да отблъсне тотално другия партньор.

http://www.dnevnik.bg/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...