Отиди на
Форум "Наука"

Свръхестествени способности


Recommended Posts

Огромна тема, към която науката се отнася със средновековен скептицизъм. Това се дължи на факта, че наличието на такива способности може да донесе много пари. Над 99% от хората обявяващи такива способности се оказват печалбари и мошеници. Изключително трудно се доказват научно, подобни възможности, по простата причина, че тяхното поле на действие не е изучено и няма създадена все още такава наука. Ситуацията може да се сравни с възможностите на учен преди два века, който се пита що е електроника. Същото се отнася за човешкият организъм, мозък и мислене. Много учени , изхождайки от изключителната сложност, не изключват намесата на по- развити цивилизации. Математически доказват, че е невъзможно живата материя и разум да е възникнал на база природни взаимодействия и еволюция. В развитието на съвременната наука стигнахме до човешкия геном ,но все още сме само в началото на общото познание. В последните векове е отделена много енергия и време в изследване на четири основни феномена – лечителство, телепатия, телекенеза и ясновидство. Няма стройна, научна терия за нито едно от тях, има само неуспорими доказателства, че съществуват.

Обикновено, тази способности са комбинирани, но не винаги. Особено ярък пример в това отношение е американеца Едгар Кейси, активно, научно изследван ( без особени резултати- само констатации). Има запазени и описани над 15000 случая в които открива хора, предмети и предсказва събития с феноменална точност, говори за минали прераждания и т.н.... Най- интересни са случаите в които обяснява схеми и средства за нетрадиционно лечение, които се прилагат успешно и до днес. Всичко това извършва в състояние на хипнотичен сън, като се позовава на “световна библиотека от данни”. Такива неща, има описани и с българските, всеизвестни представители – Ванга и Дънов. Трудно може да се обясни подобен феномен, особено за една неука и сляпа жена. От древни времена е имало и има подобни хора – Нострадамус , Месинг и пр....

До момента науката знае, че човешкото тяло е сложен генератар на биополета и енергия. До сега се правят хиляди опити, особено във военната сфера, за манипулиране на биологично, енергийно ниво. Даже вече се прилага в медиите и рекламите с добавяне на звук и допълнителни кадри за въздействие, към което особено са чувствителни децата. В медицината т.н. ел. енцефалограма снема някои биотокове и по тях се съди за здравето на човека, в будно и сънно състояние. Добре, че знанията ни са нищожни, с което сме предпазени от самоунищожение на този етап.

Другия подход е търсене на т.н. астрално тяло и неговото проявление. Всяко живо нещо, включително и растенията имат свое индивидуално биополе. В началото на миналия век, Кирлианов създава нов метод за фотография. Обекта се поставя като един от електродите във високочестотно, с високо напрежение поле и се снима цветно. На получените фотографии ясно се вижда разноцветно излъчване с различна интензивност, строго индивидуална. При мъртва материя няма цветно излъчване. Предполага се, че слабото биополе се модулира с приложеното голямо външно и подобно на “букет”от обертонове в звуците се проектира върху фотоплаката. Подобна снимка може да се направи в инфрачервения спектър, но там ще видим само температурните разлики. Такива фотографии, вече се използуват да диагностициране на заболявания и се използуват в съвременната медицина.

Разбира се, използуват се и за шарлатаний и доказване на “екстрасенски” възможности. При различни емоционални и здравни състояния, аурата се мени, това дава основание да се приеме като факт, че се снима биополето. Въпросните получени цветове са спорни в зависимост от приложената техника и материали. Правят се експерименти и с широколентови приемници за улавяне на биосигнали, но без практическо значение за сега.

Нещото, което особено плаши съмременният, човешки разум е ясновидството. Използувайки, целия си гений, великият учен и фантаст Айзък Азимов въвежда понятието “психоистория”. С помощта на сложни изчисления и теорията на вероятностите описва създаването на система с която се предсказва бъдещето. Но каквото и да се направи, поради вероятностният характер на величините, никога не може да се предскаже на 100%. Да, но ясновидците го правят, без да имат математически и други познания с детайлна точност. Някой ще каже, че мислено пътуват през времето. Невярно твърдение по простата причина, че то реално не съществува . Въведено е от хората за улеснение, във величините с които се измерва е валидно само за планетата Земя. Тогава остава напълно възможно другото твърдение – че Земята и нашите животи са само един, многоизмерен , аудио, визуален и сетивен курс на обучение – запис. Ние сме добри и лоши ученици, на които предстои да разберат, че истинският живот и разум е нещо съвсем друго !

Всичко това е повече от възможно и не се дава в земния път да се знае много, иначе какво училище би било? Хората със свръхестествени способности, по– скоро са допълнително, умишлено включени в образователния процес за да ни покажат, че много още имаме да учим- безкрайно. Те придават мистичност, вяра в чудеса и богове, правят интересно ученето и дават нужния хъс, ликвидират песимизма. Понякога облекчават и труднопоносими духовни и физически страдания. Самите хора, притежаващи подобни способности, не се радват на това, а го приемат като допълнителен “кръст” и страдание. Живеят скромно, объркано от необяснимите неща, в услуга на другите, дано в другия живот получат възмездие и удовлетвореност.

Най- доброто при всички случаи е, че загубата на физическото тяло – смъртта не прекъсва живота на индивидуалния разум, а е едно ново начало !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

bigwink.gifЗдрасти!

За Баба Ванга забрави. Също и за Московская Матрона.

Сега тук е много популярен Брако. А за бразилецът който оперира астрално да не говорим....

post-70473-1124971712.gifpost-70473-1124971712.gifpost-70473-1124971712.gif

Link to comment
Share on other sites

:( :( :(

Чети по- внимателно и мисли, което е по-трудно, не съм забравил за никого, освен за шарлатаните. Не е нужно да препечатваш целия материал реално нищо не цитираш от него!?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Да го вземат мътните и кървавите дано, тоя форум за наука ли е или за шарлатании?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чети по- внимателно и мисли, което е по-трудно, не съм забравил за никого, освен за шарлатаните. Не е нужно да препечатваш целия материал реално нищо не цитираш от него!?

post-70473-1124971712.gifЗдрасти!

Извинявам се!

Сега имах време да прегледам текстът. Незнам в България имали клуб на скептиците? Те казват, че това са лилави приказки. Защото казват, че е наука само това което може да се измери, опише и репродуцира.

Аз лично имам опит от тези въпроси...Бил съм и при баба Ванга. Затова като не съм забелязал, споменах за нея. Па кой е шарлатан и кой не това е друга работа. Мъчно доказаемо...

Ама, че има нещо освен материята....сигурен съм че, има. Както и в това, че рано или късно някой ще каже, че това е форум на наука.

За тях само толко, да разкажат малко с какво си е изкарвал паричките Коперникус на времето или Нютон с какво се е занимавал.

punk.gifpunk.gifpunk.gif

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...