Отиди на
Форум "Наука"

dellano

Потребител
  • Брой отговори

    53
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за dellano

dellano's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

61

Репутация

  1. Федератите (foederati / foederatus) се наричат варварски племена, които поучават различни стимули за да се заселят на тертериторията на империята след подписването на спогодба. Най-често варварите се задължават да преминат към уседнал начин на живот за да защитават с присъствието си определени погранични участъци от границите, като в замяна получавали правото да се заселят в тези по-удобни за живот необитаеми до тогава или обезлюдени по някаква причина райони.
  2. Под точка две беше посочено по-горе от Еньо, регистрация на всеки избирател в указан от закона срок преди изборите. Кандидат гласоподавателите, които не са живели в България в определения от закона срок няма да фигурират в списъка на гласоподавателите.
  3. По стар български обичай ние обичаме да преименуваме всичко и всеки.Почти няма населено място в България, което да няма "старо име" и ново такова... да не говорим за историческите мистификации на различно ниво:
  4. Въпросът се състои в това, кои джамии са построени върху християнски темели, и не избягвайте въпроса със наблягане върху мащабите на последващото строителството на иноверни джамийски храмове.
  5. Би ли изброил джамите на територията на България, които не са построени върху основите на християнски храмове? Това е основният въпрос, а броя на куполите и имитирането на Света София е само въпрос на налчни средства по време на строежа.
  6. Право е момчето, само трябва да замести комунисти със гербери, и всичко си идва на място. - да изгради всесилен и всеобхватен репресионен апарат у нас, които да подържа олигархичната клика, която днес се преобразува във мафията; - да унищожи,изгони или в най-добрия случай да смачка и навре в миша дупка всяка съпротива на българите - а това значи всички здраво мислещи и можещи хора. Щото те не биха приели олигархичната клика клика и нейните изродизми.
  7. Ще ги връщаме ние. Бойко Борисов подписа по престъпен начин Пакта Евро плюс без да е ратифициран от Парламента, с което прие ЕС да ни диктува данъците, доходите и пенсионните реформи в страната. С почти всичките си основни разпоредби Пакта Евро плюс ограничава националния ни суверенитет във важни области като политика по доходите и данъците. Евро плюс" е пакт, който помага на страни като Гърция да си запазят стандарта на живот, и принуждава бедни страни като България да заплащат техните опростени заеми.
  8. 1.След загубата на студената война България е изоставена от Москва в ръцете на Запада. 2.ВНС избра нова Конституция. 3.Поредните Народни събрания започнаха да бълват закони в духа на подсказваните от запада насоки за рушене на построеното през последните 50 г. уж като необходимо условие за стартиране на пазарна икономика (Китай доказа, че това рушене изобщо не е било необходимо). 4.Постоянно управнииците ни повтаряха - Запада иска от нас това, Запада иска от нас онова, за да ни приемат в ЕС трябва да изпълним това, за да ни отпуснат заем трябва да затворим онова, да сложим на тезгяха третото... (За да е по-приемливо за народа диктуваното от западноевропейските и задокеански господари на нашите управници започнаха да наричат с безобидното - "поет ангажимент". 5.Всички процеси по време на прехода се регулират от законодателството приемано и периодично поправяно от НС и от постановленията на МС. 6.Всичко свързано със пред-деетоноемврийската държавност е отменено и нещата се диктуват от вече прозападно-ориентираните властващи, които безпрекословно изпълняват всяка дадена им заповед, така, че да се твърди, че в прехода е намесена преддесето-ноемвройската социалистическа система е меко казано несериозно. По тази схема са съсипани и държани в бедност и вечен "преход уж към към развитие и пазарна икономика" не само нашата държава, но и много държави от Азия, Африка и Латинска Америка в различни времеви периоди. Някой ще кажат, а защо към Гърция Запада има едно отношение, а към обеднялата от "прехода" България друго? Роля тук играе не само миналото, но и поведението на управниците, а също така и поведението на самите народи.
  9. Ще си позволя да не се съглася със подобна теза. Всяка стъпка на след-десетоноемврийските правителства беше диктувана от новите ни господари от Запад, като започнем от ликвидационните съвети и стигнем до поредицата от "меморандуми" с които се ликвидират една след друга стопанските ни производствени сектори включително и модернизираните и получили лицена 3 и 4 блокове на АЕЦ-Козлодуй, произведдащи най-евтиният ток. Естествено е, че за да хвърли прах в очите на измаменият български народ след всичко това нашият велик гуру на "прехода ни от планово стопанство към пазарна икономика" - мистър Ричард Ран ще ни учи, че за всичко са виновни комунистите.
  10. здравей, пише ти наталия благодаря ти , че си решил , че мога да бъда твои приятел ако решиш ми пиши нещо....

  11. Благодаря за инфото. Не знаех, че сирените на 2-ри юни са реминсценция на утвърден през 1934 г. от правителството на "Звено" и Кимон Георгиев тертип.
  12. Няма място за недомлъвки. Историк разсъждава за очевидни, класически така да се каже изяви на шериата. А тази култура настъпва бавно и неумолимо към европейките предели. Дори имамите в България започнаха да се провикват на висок глас, че трябва да започне спазване на шариата и налагат многоженството, което връща България назад със няколко века: http://www.youtube.com/watch?v=R2ermV8jEJg http://www.youtube.com/watch?v=0SrHyhvi3VE&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Gbo85j9x9kE&feature=related
  13. Както и да се разглеждат нещата, дестилацията си е дело на арабите. Те, за разлика от конните народи от средноазиатските степи (които по презумция са били вечно забързани за сезонните си грабителски набези) са имали нужното спокойствие и умения в коването на медни съдове и дестилацията се явява един естествен преломен момент, едно епохално откритие което заменя нетрайната класическа винена напитка със божественият му дестилиран дериват, който в горещитят пустинен климат се оказва безценен и като антисептик и като широкодостъпно опияняващо и обезболяващо средство, както и основа за изготвяне на силни типично арабски благовония.
  14. Aкадемик Эдвард Васильевич спокойно можем да наречем узбекистанският Петър Добрев и не трябва да му се връзваме много. И едно уточнение. Той всъщност говори за ХОНО, а не за ХОNO. "Етот титул, но в форме ХОНО широко употреблялся на територии Бактрии - Тохирстана вплоть до VIII в."
  15. Това е връщане към средновековието. Само, като си помисли човек, че множащите се мюсюлмански общности в Европа искат да ни наложат и на нас шериата... http://www.youtube.com/watch?v=108ApNw6H38&feature=related

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...