Отиди на
Форум "Наука"

zahar4e

Потребител
  • Брой отговори

    205
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ zahar4e

  1. Дорис, сигурна бях че ще ги оцениш, сещах се точно за теб и за г-н Гербов, докато пусках темата:) И на мен ми беше интересна тази пищна българка - периода е средновековието! А на мен фаворит ми е тази монетка: пише МВР, професионално изкривяване:)
  2. Пропуснах да спомена, че фотографът съм аз ( Цветелина Захариева ) и ако някой иска да ползва снимките за нещо, няма проблем, но изрично да спомене кой е авторът.
  3. Археологически музей, гр. Несебър
  4. Бих желала да отворя тази тема и да споделя своята фотографска колекция от археологически артефакти, изложени в българските музеи. Отварям я с любов към историческата наука, фотографското изкуство и дебатите, които се случват тук. А пък ако снимките ми спомогнат за някоя смела хипотеза, родена от нечии буден ум, ще бъда безкрайно горда. Споделям експонатите без описания, все пак ако някой желае да ги види на живо, отправям покана да посети музея! Археологически музей, гр. София
  5. За мен е огромна радост и гордост, че лъвът от Мемориала в чест на загиналите от 1-ви и 6-ти Пехотни полкове отново е на мястото си!
  6. И мен ме бройте
  7. Тъй вярно! "Свалете знамената! Минава Генерал Вазов - победителят от Дойран!"
  8. В загадката имаше сериозна уловка, всъщност на два пъти употребих думичката "генерал", което обаче не значи че става въпрос за един и същи човек, подсказката се оказва само годината. Браво, напълно успя да разгадаеш кой е вторият генерал и коя е точната година, за първият си много, много близко! Ще подскажа още мъничко: като пристигнал на гарата командващият знамения взвод офицер заповядал да се сведат знамената, което според военния ритуал е знак на дълбоко уважение!
  9. Ето я новата ми загадка: Неговите някогашни врагове го поканили на почетна визита. На официалната вечеря се обърнали към него с думите: "Вие сте от малкото чужди генерали, чието име фигурира в нашата история!" ПОДСКАЗКА: Това се случило в годината, в която със званието генерал от пехотата е удостоен, (наричан от световната преса) "Покорителят на Одрин", който с военния си триумф също записва името си в хрониките на световната военна история! А де!?
  10. Тука ще си призная, голямо ровене падна! Димитър Петков е човекът!
  11. Да, той е ранен при Шейново - като гледам униформите и окопите става въпрос за по-късен етап, освен това не е противоречив, а много уважаван и авторитетен. Тогава предлагам: Александър Стамболийски!?
  12. Приемате ли гости?
  13. В един "студен зимен следобед през 1937 г. - спомня си Джон Атанасов, - след дълги безплодни размишления и изчисления, излязох да се разведря. Яхнах автомобила и се понесох със скорост над 100 километра в час." След 300 км спира за едно питие в крайпътно заведение и там на бара " в някакво прояснение мислите ми се подредиха и...достигнах до онези принципни решения, които и до днес са заложени в съвременните компютри...Трябваше да използвам постиженията на електрониката." --------- Но забравих за Теорема 1: ако човекът-Трън не знае нещо, следователно то не съществува. ----------
  14. Богданов, следващата загадка е твоя! Джон Атанасов гледал как били подредени пълните и празни бутилки на бара и така се родила идеята за нова, двойчна бройна система, съставена само от 0 и 1. Захарий Стоянов бил масон от 1 февруари 1880 г.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...