Отиди на
Форум "Наука"

Thorn

Модератор История
 • Брой отговори

  3298
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  16

Thorn last won the day on Февруари 10

Thorn had the most liked content!

Репутация

1336 Старши асистент

Всичко за Thorn

Contact Methods

 • Website URL
  http://medchurches.livejournal.com/

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

16239 прегледа на профила
 1. При индианците в Америка има примери и за едното и за другото. Общо взето, жените някак си са свиквали. Не са им оставяли избор дали да свикнат.
 2. "Ъ" го има в турския език, който е тюркски. Обозначава се с "I".
 3. Доколкото си спомням, партеногенеза имаше даже при комодските варани.
 4. Молба за една пауза в множеството глупости, които се изсипват в темата. В един руски форум ме молят за линкове към академични изследвания или поне с академична библиография, излагащи "иранската хипотеза". Един от участниците беше изненадан, като му казах, че тя вече постепанно става нещо като мейнстрийм. Може на всякакъв език.
 5. Не е проблемът в политическите убеждения, а в културата на дискусиите. Ако се борите с мненията на опонента, а не с личността му, няма да има проблем.
 6. Не си познал. И хомосесуализъм вече не било корктно, коректното били хомосексуалност.
 7. Металното стреме по мои спомени е изобретено в Корея. В Европа е неизвестно преди аварите, а май и през 7 век не е масово.
 8. Сиракуза е коринтска колония. Спартанска е Тарент.
 9. Съгласен съм, но ако беше ставало по модела на бронзовата епоха - с почти поголовно избиване на мъжете. Само, че според изворите славяните са отвличали и мъже и момчета като пленници, правели са ги роби. Но имали обичай да освобождават робите си. При тогавашната почти никаква диференциация в славянското общество, тези освободени роби са били почти пълноправни членове, а след поколение, потомците им по нищо не са се различавали от останалите славяни. Освен по ген. Излиза, че голяма част от славяните примерно през 7-8 век при този модел генетично биха били "местни" и по-мъжка и по женска линия, което не им пречи да са славяни по език, обичаи, вярвания, материална култура и самосъзнание.
 10. Не можеш да избягаш от фактите. Третата пуническа с изтриването на огромен цивилизован град от лицето на земята. Възстановен е след около 100 години като ремска колония. Десетките хиляди пленници при опустошаването на Епир. Унищожаването на Коринт. Щурма на Атина. Перверзията с четирите македонски области. Унищожаването на Нуманция (между другото Картаген, Коринт и Нуманция са унищожени почти едновременно)= Не идеализирайте империята. И аз и симпатизирам, но нямам намерение да слагам розови очила. Там на справедливост не е и миришело, особено в провинциите. Че даже и този прословут Pax romana е доста условен. Оставете пограничните провинции, където биха се изсмели на идеята, но и в централните области далеч не безкръвните граждански войни са доста редовни.
 11. Супер смешна дискусия за копието. Броите някакви езици дето се говорят от по няколко милиона души, а пропускате един от световните езици.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...