Отиди на
Форум "Наука"

Thorn

Модератор История
 • Брой отговори

  3310
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  16

Thorn last won the day on Февруари 10

Thorn had the most liked content!

Репутация

1353 Старши асистент

Всичко за Thorn

Contact Methods

 • Website URL
  http://medchurches.livejournal.com/

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

16314 прегледа на профила
 1. А имало ли някаква професионално комплектована част в мирно време, не с наборници. Нещо като гвардия имали ли е? В един форум се споменаваше за "царски полк" срещу гърците при Горна Джумая през 1913 г.
 2. Благодаря. Усещали са, че такава организация е тромава, но не са успели да я променят. И обикновената причина за гигантски дивизии е именно недостиг на офицери. По горе беше писано за роти от по 250 души. Ами то би трябвало за всяка такава да има капитан и поручици. Ако ги направят от по 150 човека, ще трябвата двама капитани.
 3. Видно от цитираните от Булгароид данни, 7 рилска не е някаква особеност. И останалите дивизии са със състав 30 хил.+.
 4. Чакай да опитам да го осмисля. Принципно грузинците хомо дманиси мисля, че бяха една идея по-късни и са една от най ранните форми на еректусите, едва ли не хабилиси. Но досега се смяташе, че конкретно те са измрели. И не са оставили потомство в Азия. После, за стабилната популация на хомо еректус извън Африка не е никаква новина. Определено е стабилна, доколкото е все пак най-дълго съществувалият човешки вид. В тази статия оосбеното е противопоставянето на африканските архантропи и извънафриканските, като се обединяват азиатските и европейските. Принципно европейските са си известни - това са хайделбергците. Те съвсем официално си се водят западна форма на хомо еректус. Но архантропи по онова време са живеели и в Африка, - хомо ергастер и те също могат да бъдат смятани за африкански еректуси и не мога да разбера защо толкова силно ги противопоставят на хайделбергците и азиатските еректуси. Няма индикация да са били фрапиращо различен вид и да са губили за цели епохи връзка с европейските и азиатски популации. Защо тогава се смята, ча африканците са се развивали отделно от азиатците, а европейците не ги отделят. Все пак между синантропите около Пекин и хайделбергците в Англия би трябвало да има разлики, но защо разликите между тях да са по-малки отколкот с африканците?
 5. Защо е имало такива чудовищно огромни дивизии? Имало ли е някаква причина дивизиите да не са нормални - 10-12 хил., а ако трябва да има и корпуси? Недостиг на офицерски състав? Дивизия от повече от 30 хил. души не е ли трудно управляема, особено в маневрена война? А каква е била числеността на ротите и дружините? Освен това някой знае ли каква е била числеността на армията в мирно време и имало ли е части, комплектовани изцяло с професионалисти, а не с наборници?
 6. Къде го унгарското влияние във Влахия? Те са имали претенции да са "парижани". Доколкото там е имало унгарско влияние, то е не толкова на унгарското малцинство, а на влиятелния съсед Австро-Унгария.
 7. Маймуна такава, като пихме бира, даже не каза, че си написал книга. Ще я купя чак през юли и ще трябва да те гоня за авторов автограф от автора
 8. Множество сибирски племена, които са минали на руски. Множество фински племена, които са минали на руски. Множество татари, които са минали на руски. Множество евреи, които са минали на руски. Множество дагестанци, които говорят руски, защото в Дагестан има десетки езици и един даг от едно племе иска не иска говори с друг даг от друго племе на руски. Гърци в Украина, които са минали на руски, а сега ги принуждават да минат на украински. Множество цигани в България, говорещи български. Асимилацията си е обективно съществуващ процес.
 9. При индианците в Америка има примери и за едното и за другото. Общо взето, жените някак си са свиквали. Не са им оставяли избор дали да свикнат.
 10. "Ъ" го има в турския език, който е тюркски. Обозначава се с "I".

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...