Отиди на
Форум "Наука"

fantom4e

Потребител
  • Брой отговори

    739
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

fantom4e last won the day on Януари 4 2016

fantom4e има най-харесвано съдържание!

Всичко за fantom4e

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

11637 прегледа на профила

fantom4e's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

370

Репутация

  1. Пропускаш нещо много важно, и то е да е законно, да не е противоправно, противоконституционно... Другото шпага ти го е казала, това че си успял да вържеш изречение, не означава че имаш мнение, словесна дришня ги наричам аз.
  2. fantom4e

    хелати

    Желязо Fе 6% EDDHA /железен хелат / 1кг. е 26 лв. (давам примерно, сигурно има и други). Все ще се намери доставка или налично близко. Съвета ми е да си купиш. По-лесно е. Не ми стана ясно за какви площи става въпрос, ама си трябва анализ на почва, особено за големи площи, а и торенете не е на принципа на мечо Пух.
  3. Някакви доказателства, дали ще се намерят? Защото по вероятно е миграцията на прелетните пиленца да влияе....
  4. fantom4e

    хелати

    Забавих се сори. Първо, има значение за какво ще го ползваш: хидропоника, листна тор, тор в земята. Концентрацията, а и дозите са различни. И още една условност, има варианти при които има достатъчно желязо в почвата, но поради неподходящо pH (високо, т.е. кисело) то е неусвоимо от растенията. Повечето неща които намерих са за аскорбинова киселина, ЕДТА, ЕДДХА и т.н. За лимонена намерих това: Citric acid - 5.1 g, ferrous sulfate - 2.5 g/l. Ако ще пръскаш листата, може да добавиш течен сапун - 1-2 капки на литър. Не бъркай лимонена киселина с лимонтузу! (citric acid vs tartaric acid) Не съм сигурен че без pH метър ще се справиш. Има търговски продукти за пръскане, ако нямаш условията ще е най-лесно да си купиш. Поздрави!
  5. Oт нетолкова скромният ми опит - всичко може да се публикува, стига да надграждаш до сега съществуващо знание, но даже и това не е толкова необходимо. За това има "елитни" списания, и списания за които почти никой в областта не е чувал. Тъй като предполагам няма да ти се иска да влезеш в подробности относно тема, заглавие и т.н., нямаш ли ментор или някой с който работиш, но с повече опит?
  6. Според мен информацията е навсякъде, в суров вид. Вече кой ще я възприеме и подреди....
  7. Тази "новина" е откритие само за тези които не са учили химия (дисперсни ситемни, колоидни разтвори, електрохимия). Списвача е ясно че не разбира.
  8. fantom4e

    хелати

    Здравей Милен, накратко че времето ми е ограничено. Рецепта (процедура, състав) някаква имаш ли? Не ми се търси на мене, ако имаш линк или информация някаква да я дадеш? Ако не и/или не ти е спешно, след няколко дена мога да потърся информация.
  9. Двустранно е като си на ринга, а ти все още не можеш да влезеш в залата....
  10. Всеки писал в темата, и преди това не погледанал в Достоверен Източник дефинициите на фукнционално неграмотен и грамотен, го смятам за функционално неграмотен! Пък секи сам си преценя....
  11. като гледам целта ти е да се впишеш в този образ? или греша?
  12. aма Втори употребен или употребен Втори? а ако нещо те притиска, отиди на доктор, щото аз като доктор бих ти препоръчал трепанация, ама друго си е и втори да ти го каже....
  13. моя грешка, пропуснал съм да добавя "... преписвания на майка Тереза..." така по-добре ли е за употребените?
  14. бла-бла бла прочети по-бавно какво съм написал, ако трябва няколко пъти, може и да разбереш.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...