Отиди на
Форум "Наука"

Vulgaria

Потребител
  • Брой отговори

    67
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Vulgaria

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vulgaria's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

59

Репутация

  1. Мен, ти не знаеш ли, че Бешевлиев не е актуален по тез географски ширини. Тук са модни писания, които громят предимно ганчоценовщината. До момента се радват на обществен интерес цели две теми срещу ганчоценовския миш-маш. Едната подета от човек, който разгадава тайните на древните прабългари чрез контакт с извънземен разум. Г-н Вълчанов, бяхте предупреден двукратно. И Ви обещах, че трето предупреждение няма да има. Бел.мод.
  2. Впечатлен съм от данните за унищожените руски танкове за 30 август: 20 броя, или 1% от общо унищожените до момента 1974 танка. Това навежда на мисълта, че ВСУ използва масово снарядите M982 Excalibur.
  3. О, неразумни юроде! Поради що се срамиш от народностното си до 9 век име "вулгарин"? А в Гърция продължават все още да ни наричат "вулгари", въпреки наличието на графеми за транскрипция на звука "Б. И още нещо, в науката няма крайни или централни мнения. Има такива, зад които стоят научни аргументи и такива, зад които има само вятър и мъгла. Намеквам ти, че всяка дума, която напиша за шута на българската историография Бешевлиев мога да я защитя по категоричен начин.
  4. Напразни усилия да пребориш Бешевлиев по тъпота. Той все още е недостижим в нашата историография.
  5. Два въпроса за 1 мильон в контекста на темата: 1.Йоан Ассан 2 е цар на блъгари и гръци. Български или гръцки цар е Йоан Ассан 2? (И спрете да корумпирате родовото име "Асен". "Асен" е патриотична изгъзица на баняджиите. Фамилията, както и прозвището "Бялгун" са кумански и точка.) 2. Симеон е базилевс на ромеи (виж печата). Български или ромейски базилевс е Симеон?
  6. След малкия пробив вчера при село Томина Балка, дистанцията до Антоновския мост е под 32 км. Съоръжението вече попада в ефективния обхват на украинските, но също и на полските гаубици "Краб". Честито!
  7. Украинците използват дървени копия на системите HIMARS, за да заблуждават руските разузнавателни дронове. Досега 10 "Калибър"-а са били пратени за зелен хайвер, но без водка. Скоро чукчите ще почнат да пестят и от закуски, т.е. "калибри". https://www.msn.com/en-xl/news/other/ukraine-lures-russian-missiles-with-decoys-of-u-s-rocket-system/ar-AA11ggiU?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=c3d41d6b84e448cfc9bc37b245d2eae8
  8. Никога не е късно да пребориш собствените си заблуди. Казват, че било по-добре отколкото никога. За фалшивата триезична ерес и мазните борби на солунските дидаскали Кирил и Методий с нея. https://iliyanv.blog.bg/history/2022/02/16/falshivata-triezichna-eres-dogma-kato-falshiv-podvig-na-fals.1803807
  9. Ударът по един от мостовете на Николаев е в областта на мокрите желания на чукчите. Но все пак уцелиха коритото на река Ингул, което е несъмнен успех за руските военно-козметични сили.
  10. Томата, а какво мисли личния ти лекар по темата за "неизвестния внук на Аспарух"?
  11. Буря в чаша вода. Или водка? Ветеринарят е добавил в скоби след думата "гетите" уточняващото - "сиреч склавините". Но Симоката пише на друго място в хрониката същото по смисъл: "„... Войната между ромеи и перси се разнасяла и закипяла. А гетите, сиреч пълчищата от склавини, силно опустошавали Тракия”.
  12. Мярката изглежда пресилена. Проследяваща електронна гривна, пръстови отпечатъци1 днк-профил и такса100 евро на човек за финансиране на украинската армия биха свършили по-добра работа.
  13. Естествено, че има връзка между текста на Малала и Цеца - от една страна и с българите - от друга. Ако търсите пряка, директна връзка - няма да стане вашата работа и през следващите ви няколко живота. Намеквам и подсказвам - те не споменават "българи", а "вулгари". Когато се научите да правите разлика между двете и да разберете двете различни същности с лекота ще разберете какво ви казват Малала и Цеца. Тази опция я изключвам категорично за Тантим, Пейчев и Макебулгар. Те са особено тежки случаи. Няма как да стане в тоя живот.
  14. Петре, така и така сам си пишеш и четеш глупостите, поне промени заглавието и махни тъпизъма "склавински" от него. Някой освен Пешо да е чувал за "робски" език? Ужаст.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...